Краса

30 найкращих пілінгів для оновлення шкіри восени

Вдаватися до цієї доглядової процедури можна, звісно, й в спекотні дні, проте з особливою обережністю. А ось осінь і зима є офіційними пілінг сезонами, адже сонячна активність знижується й у шкіри з’являється достатньо часу для повного відновлення. Це має особливе значення, оскільки після більшості інтенсивних пілінгів категорично не рекомендується піддавати шкіру впливу сонячних променів. Ну й природно, в осінньо-зимовий період не забувай про застосування SPF крему із захистом не менше 30. Сонцезахист вкрай важливий для шкіри цілий рік, а коли мова заходить про пілінги, то він безкомпромісно обов’язковий. 😉

Пілінги: які бувають і що краще вибрати

Гель, маска, гоммаж, скатка, активні компоненти, ензими, кислоти… Якщо ти не гуру в б’юті-рутині, то заплутатися можна на раз-два. Що може дати пілінг шкірному покриву:

  • зменшити недоліки шкіри, дрібних рубців, тонких ліній, вікових плям і веснянок;
  • досягти легкого підтягувального ефекту;
  • повернути шкірі здоровий відтінок;
  • звузити й очистити пори;
  • освітлити плями від пігментації та акне;
  • вирівняти текстуру шкіри;
  • поліпшити сприйнятливість шкірного покриву до інших доглядових засобів.

“Диво яке, дайте два”. Однак слід розуміти, що не будь-який пілінг перенесе всі вищезгадані ефекти на твою шкіру. Його консистенція, активні компоненти та їхня концентрація, наявність додаткових речовин у складі – це лише невелика частина того, що безпосередньо впливає на ефективність процедури. Звичайно ж, потрібно обов’язково враховувати твій тип шкіри та якого ефекту ти очікуєш. Якщо тобі, наприклад, не потрібно усувати видимість глибоких зморшків, оскільки їх просто немає, то й використовувати висококонцентрований, потужний пілінг не має ніякого сенсу.

По суті всі пілінги діляться на два види.

Хімічні (кислотні) пілінги

Назва говорить сама за себе й в таких засобах основним компонентом виступають кислоти – фруктові AHA (гліколева, молочна), BHA (саліцилова), ретиноєва тощо. Залежно від концентрації кислот оновлення шкіри проявлятиме себе по-різному, але якщо говорити загалом, то цей тип належить до агресивного пілінгу. Боротьба з ознаками фотостаріння, з тьмяністю шкірного покриву, гіперкератозом, пігментацією, дрібними та глибокими зморшками, ну й звісно ж, видалення відмерлих клітин.

Цікаво на тему: 15 сироваток преміумсегмента, які варто спробувати

Якщо ти вже потираєш ручки та готова замовляти хімічний пілінг, то тобі важливо дізнатися про ще кілька моментів. По-перше, кислотні пілінги саме у вигляді сироваток є найпотужнішими. А по-друге, потрібно обов’язково звертати увагу на концентрацію кислот у складі, адже від цього залежить, наскільки глибоко вони проникають у шари шкіри і… Загалом, є три типи кислотних пілінгів:

  1. Поверхневі пілінги – концентрація кислот від 5% до 20%. Вони впливають на верхній шар епідермісу, м’яко відлущуючи змертвілі клітини. Підходять для усунення тьмяного кольору обличчя, легкої пігментації та невеликих зморшків.
  2. Серединні пілінги – концентрація кислот від 20% до 35%. Вони вже проникають глибше, впливаючи на всі шари епідермісу. Ефективні за більш вираженої пігментації, постакне, дрібних рубців і зморшок. Серединні кислотні пілінги можуть викликати тимчасове почервоніння і лущення, і відповідно вимагають більш тривалого відновлення шкірного покриву після процедури.
  3. Глибокі пілінги – концентрація кислот 35% і вище. Діють на глибокі шари шкіри, аж до дерми. Ці пілінги призначені для корекції глибоких зморшок, значних рубців, вікових змін і сильної пігментації. Використовувати такі засоби краще тільки після консультації з косметологом, адже концентрація кислот 35% і вище – це дуже серйозний вплив на шкіру. І крім тривалого відновлювального періоду можна завдати шкірному покриву більше шкоди, ніж користі, якщо безвідповідально підійти до процедури.

Готова покращити стан своєї шкіри? Тоді тримай 5 класних кислотних пілінгів.

8% Holy Land Cosmetics Alpha Complex Rapid Exfoliator

Професійна косметика Holy Land – в принципі відмінний вибір і пілінг Alpha Complex Rapid Exfoliator – чергове тому підтвердження. Цей 8%-й комплекс фруктових кислот (AHA) доповнений вітаміном C і екстрактом інжиру. Крім ефективного видалення відмерлих клітин, активної стимуляції відновлення шкіри та освітлення пігментних плям, твоє обличчя просто зануриться в якісний догляд. Заспокійливий, антибактеріальний, антиоксидантний, зволожувальний вплив подарує шкірі м’якість з яскраво вираженим тонізувальним і захисним ефектом. Чого ще бажати?

Health Peel Lactic Peel 90%

Сухість, пігментація, в’ялість, фотостаріння – молочний пілінг для обличчя Lactic Peel 90% експерт з усунення цих недоліків. Як і попередній пілінг, це диво від Health Peel підходить для всіх типів шкіри, зокрема гіперчутливої. Засіб ефективно освітлює пігментні плями, усуває прояви куперозу та сприяє підвищенню пружності, еластичності шкіри обличчя. Тут точно треба брати або як мінімум зберегти в обране.

The Ordinary AHA + BHA

Пілінг-сироватка з приголомшливо ефективним кислотним комплексом AHA 30% + BHA 2% гарантовано подарує твоєму обличчю очищення рівня “люкс”. Рівний тон, сяйво, миттєве освітлення пігментації та постакне – це базовий ефект. А ось неймовірна м’якість і гладкість шкіри є приємним бонусом, який ти отримаєш відразу після першого використання.

Пілінг для обличчя Jole

Чесно кажучи, я довго думала, який засіб від цього виробника тобі порадити. Так як всі вони хороші по своєму. Але все ж зупинилася на пілінгу Jole з гліколевою і саліциловою кислотами. Активні компоненти складу просто кричать про те, що в усуненні перших ознак старіння важко знайти конкурентів цьому пілінгу навіть у дорожчому сегменті. До того ж цей засіб блискавично скорочує “популяцію” вугрів і прищів на обличчі, а також швидко відновлює структуру шкіри.

Пілінг для обличчя Sane Mandelic Acid + Tranexamic Acid

Що тут у нас цікавенького? Sane (мигдальна кислота 7% + транексамова кислота 1%) – це не просто пілінг для відлущування, освітлення і звуження пор. Цей засіб є дуже потужним антисептиком. І якщо тебе замучили безперервні висипання, то обов’язково знайди місце для цього пілінгу на своїй поличці з улюбленими баночками.

Цікаво на тему: Що таке ексфоліанти та чи потрібні вони твоїй шкірі

Ферментні (ензимні) пілінги

Їхня головна відмінність від хімічних полягає в активних компонентах. Хімічні пілінги – це кислоти, а ферментні – ензими. Папайя, яблуко, абрикос, ананас – ключовим інгредієнтом може виступати досить багато різних екстрактів рослинного походження. І природно, будь-який ферментний пілінг впливає на шкіру не так агресивно, як кислотний. М’яке, щадне видалення мертвих клітин – це базове призначення цього засобу. Чудово підійде для людей з тонкою, чутливою шкірою або за наявності куперозу, оскільки він не викликає сильного подразнення.

Як ти, напевно, здогадалася, пілінги можуть бути не тільки чисто кислотними або ензимними. Поєднання цих головних активних компонентів – звичайна практика. Тому, вибираючи засіб, обов’язково звертай увагу на його принцип дії, склад, концентрацію.

Звісно, як ти могла в мені сумніватися? Звичайно ж, я підібрала для тебе п’ятірочку відмінних ензимних пілінгів🥰

Крем-пілінг для обличчя Elemis

Papaya Enzyme Peel від Elemis – це дуже класний ензимний пілінг з професійної категорії. Ідеальний варіант для чутливої шкіри. Структура та колір шкірного покриву покращаться миттєво, а зменшення виразності мімічних зморшків 100% перевершить твої найсміливіші очікування. Чесно, про цей пілінг потрібно не розповідати, ним треба просто користуватися і насолоджуватися ВАУ ефектом.

Пілінг-маска для обличчя Bielenda Skin Restart 

М’яке відлущування ороговілих клітин і очищення пор – з цим засіб справляється на 10/10. Але по-справжньому Bielenda Skin Restart Sensory Smoothing Enzyme Peeling дивує своїм розгладжуючим і відновлювальним ефектом. Так, це той самий склад із симбіозом ензимів і кислот. Крім екстрактів папайї, ананаса, тут містяться мигдальна та шикімова кислоти, які ідеально доповнюють формулу цього пілінгу. Після процедури на твоєму обличчі точно з’явиться посмішка, адже цей засіб вміє дивувати своєю ефективністю.

Пілінг-скатка для обличчя Beauty Of Joseon

Неймовірно м’яке відлущування – це точно про Apricot Blossom Peeling Gel від Beauty Of Joseon. Квіткова вода, рослинна целюлоза, цілий комплекс рослинних екстрактів… Цей пілінг-скатка ніби створений з ніжності й при цьому вкрай ефективно очищає, пом’якшує, відновлює і живить шкіру.

Пілінг для обличчя Lapush

Ще один яскравий представник багатого складу, в якому ензими є базою, а додаткові інгредієнти істотно розширюють ефект від використання Lapush з екстрактами манго та папайї. Зволоження, заспокоєння шкіри, вирівнювання тону, активне відлущування ороговілих клітин, зменшення видимості зморшок, протизапальна та живильна дія. Сумніваєшся? А дарма, адже цей ензимний пілінг просто створений для якісного, комплексного догляду за обличчям. Фруктові кислоти, олія обліпихи, екстракт насіння гарбуза й ще багато додаткових компонентів зібрані в неймовірно ефективну формулу.

Ензимний пілінг для обличчя Hollyskin

Пілінг-пудра Hollyskin Angel Skin Enzyme Powder подарує тобі чисту, м’яку, шовковисту шкіру, залишивши після себе дивовижний заспокійливий ефект. Водночас засіб не руйнує гідроліпідний бар’єр, сприяючи прискореному процесу відновлення шкірного покриву. Якщо ти жодного разу не користувалася пілінг-пудрою, то рекомендую почати знайомство саме з Enzyme Powder від Hollyskin.

Як ти встигла помітити, пілінг-сироватки – це, звісно, круто, але є й маса інших форм, у яких пілінги також дуже-дуже ефективні. До того ж далеко не всім зручно використовувати сироватки. Давай з цього моменту детальніше.

Цікаво на тему: Що таке пілінг-педи та як ними користуватися

Види пілінгів та їхні відмінності

Консистенція і спосіб застосування – це два фактори, які визначають зручність б’юті-рутини з пілінгом. І на наше з тобою щастя тут є де розгулятися. Головні активні компоненти (кислоти, ензими або їхнє поєднання), а також допоміжні інгредієнти можуть бути поміщені в різну форму засобу. Нумо дивитися, чим нас там хочуть здивувати.

Пілінг-скатка

Після нанесення на шкіру збирається в маленькі ковтунці, видаляючи змертвілі клітини механічним способом. У більшості таких засобів основною активною речовиною є целюлоза, а також іноді фруктові кислоти. Пілінг-скатка працює дуже м’яко й ефективний для оновлення шкіри, поліпшення кольору обличчя та усунення забруднень пор. 

Лови п’ять класних засобів.

Mizon Special Care

Дуже хороший корейський продукт. Пілінг-скатка для обличчя Special Care Apple Smoothie Peeling Gel від Mizon підходить для всіх типів шкіри, а склад містить ефективне тріо – гіалуронову кислоту, центеллу азіатську та екстракт яблука. Крім делікатного очищення, твоє обличчя нарешті позбудеться лущення, сухості, стягнутості й набуде рівного тону з гладенькою шкірою.

Пілінг-скатка для обличчя від Joko Blend

Face Peeling Gel – це просто чудовий робочий варіант, коли складність вибору неабияк втомила. Купуєш цей кислотний пілінг від Joko Blend і тішиш обличчя. Глибоке очищення пор, розгладження дрібних зморшків, вирівнювання тону шкіри й, що важливо, підвищення ефективності подальшого догляду за шкірним покривом завдяки поліпшенню проникнення активних компонентів. Цей пілінг-скатка належить до безвідмовної класики догляду – гліколева та молочна кислота + вітамін C.

Глибоке очищення шкіри обличчя від Elizavecca

Ще один корейський ТОП продукт у своєму ціновому сегменті. Secret Pure Skinship Peeling Touch Gel не просто забезпечує ретельне, щадне, але при цьому глибоке очищення шкіри. Засіб активно зволожує шкірний покрив і залишає після себе освітлювальний, матуючий ефект.

Mr.Scrubber з молочною кислотою

Потрібно делікатно оновити шкіру, глибоко очистити, вирівняти тон і позбутися пігментації? Пілінг-скатка Peel it off Exfoliating Peeling Gel допоможе вирішити ці проблеми. Попри те, що головним активним компонентом є молочна кислота, жодних подразнень на шкірі не буде. Легка, щадна формула з відмінною ефективністю – ось що пропонує цей засіб від Mr.Scrubber.

Пілінг-скатка від Medi-Peel 

Phyto Cica-Nol B5 Vitamin Calming + AHA + BHA, ох, вже люблять корейці дати назви, що “добре” запам’ятовуються, своїм засобам для догляду. Але продукт більш ніж вартий уваги, тому що миттєве оновлення шкіри гарантовано. Глибоке очищення, ефективне видалення ороговілих клітин, прискорення регенерації шкірного покриву, поліпшення проникнення активних інгредієнтів інших доглядових засобів – і все це приємно, м’яко, делікатно.

Цікаво на тему: 15 найкращих сироваток із ретинолом для всіх типів шкіри 

Пілінг-гель

У його складі часто можна зустріти фруктові кислоти, а також зволожувальні компоненти, такі як гіалуронова кислота. Він м’яко видаляє забруднення й ороговілі клітини, надаючи шкірі свіжості та гладкості. Нерідко рекомендується власницям жирної та комбінованої шкіри завдяки своїй здатності глибоко очищати пори.

І за традицією п’ятірочка класних пілінг-гелів.

Зволожувальний пілінг-гель від Manyo

Головною особливістю Pure Aqua Peeling Gel є його основний активний компонент, а саме PHA-кислоти. Вони схожі за дією з AHA-кислотами, але мають більші молекули. Завдяки цьому PHA повільніше проникають у шкіру та працюють переважно на її поверхні, що знижує ймовірність подразнень. А такі додаткові інгредієнти, як екстракт лотоса й гіалуронова кислота зроблять шкіру пружною, чистою, сяючою і добре зволоженою.

Esfolio Snail Peeling Gel

Пілінг-гель для обличчя з муцином равлика від Esfolio миттєво вирівнює мікрорельєф обличчя, чистить і звужує пори, а також дарує повністю оновлену, гладеньку шкіру. Його активні компоненти активно розчиняють засохлий себум, швидко відлущуючи змертвілі клітини без подразнень. Серед засобів із цікавим складом цей пілінг-гель на 100% можна рекомендувати до покупки.

La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purrifying Gel

Цей гель-мікропілінг від La Roche-Posay просто ідеальний для очищення проблемної шкіри обличчя і тіла. Склад містить цинк і подвійний удар саліциловою кислотою по себуму, забрудненням у порах і ороговілому шкірному покриву. Так, крім самої саліцилової кислоти, активним компонентом ще виступає LHA, яка є її похідною. Засіб не тільки зменшує видимість плям та інших недоліків шкіри, а й істотно знижує ризик їхньої повторної появи.

FarmStay Escargot Noblesse Escargot Intensive Peeling Gel

Дуже ефективний пілінг-гель для обличчя з екстрактом королівського равлика. Крім того, що засіб вирівнює тон і рельєф обличчя, очищає, розгладжує і пом’якшує шкіру, він інтенсивно зволожує і утримує вологу. Крім муцину равлика, до складу входить рицинова олія, екстракт алое та целюлоза – твоєму обличчю 100% сподобається.

ABOUT face з екстрактом мексиканського кактуса

Гель-пілінг-маска – це дуже цікавий та ефективний засіб. Acne Treatment 3 в 1 від ABOUT face є одночасно живильною маскою, пілінг-скаткою та активним очищувальним компонентом. Пілінгів з такими багатофункціональними формулами не багато, оскільки важко домогтися всіх трьох ефектів одночасно. Але цей випадок – той самий виняток. Acne Treatment зупиняє запальні процеси, делікатно очищає шкіру, усуває акне, а також зволожує і живить шкірний покрив. Продукт дійсно вартий уваги.

Цікаво на тему: Все про азелаїновий пілінг для обличчя

Пілінг-маска

Універсальний засіб, який поєднує очищувальні та відлущувальні функції з доглядом. До складу можуть входити фруктові кислоти, глини, вітаміни та зволожувальні речовини. Пілінг-маски часто застосовуються для розв’язання таких проблем, як тьмяний колір обличчя і дрібні зморшки.

Як будь-які масочки їх вкрай приємно та зручно використовувати. Зібрати 5 класних засобів було нереально складно, я вже хотіла збільшити кількість хоча б до 10. Але все ж вирішила не зраджувати традиції цієї добірки 🫠

Маска-пілінг для обличчя Ecoforia

Lavender Clouds Glow Infusion Infusion Peel-Off Face Mask від Ecoforia – це вкрай швидкий спосіб повністю оновити шкіру з максимальною для неї користю. Крім нормалізації тону обличчя, шкірний покрив очищається, зволожується, насичується вітамінами, стає гладким і сяючим.

Marie Fresh Cosmetics Peeling Mask

Мій улюбленець. По-перше, ця маска-пілінг від Marie Fresh Cosmetics підходить абсолютно для всіх типів шкіри. А по-друге, склад на основі AHA, BHA і PHA кислот вкрай ефективно й при цьому дбайливо відлущує ороговілі шари епідермісу, істотно знижує вироблення себуму та звужує пори. Вона буквально шліфує шкіру й дуже виразно зменшує сліди постакне. Якщо шукаєш хороший пілінг-масочку з таким ефектом, то ось вона власною персоною.

A’pieu Fresh Mate Mask

Ну тут нас із тобою зустрічає класика в чистому вигляді. Очищувальна маска-пілінг для обличчя від A’pieu працює за рахунок одного ключового активного компонента, а саме екстракту папайї. Але йому допомагають додаткові інгредієнти, як-от олія чайного дерева та екстракти розмарину й портулаку. Чого очікувати від застосування? Очищувальний, освіжальний, тонізувальний, розгладжувальний, захисний ефект з першого дня використання.

Маска-пілінг для обличчя Erborian

Якщо ти не знайома з цим корейським виробником крутих доглядових засобів, то розгладжувальна пілінг-маска для обличчя Milk & Peel Mask – ідеальний кандидат для першого знайомства. Склад дуже багатий і містить у собі навіть кунжутне молочко. Кремова текстура дає змогу легко та швидко нанести маску, а після починаються дива. Вирівнюється мікрорельєф шкіри, зникає тьмяність, з’являється природне сяйво та шкірний покрив починає буквально світитися чистотою.

Пілінг-маска для обличчя Caudalie

Щось не було у нас веганських формул, тож ось, будь ласка, зустрічай. Vinoperfect Glycolic Peel Mask з активним компонентом у вигляді гліколевої кислоти. Засіб чудово відлущує і швидко оновлює шкірний покрив. Але його головний вплив спрямований на поліпшення тону обличчя. Якщо маєш проблеми з тьмяністю шкіри, то рекомендую саме цю масочку.

Цікаво на тему: Що таке тонік для обличчя і навіщо він потрібен?

Пілінг-гоммаж

Це найм’якша форма ексфоліації і більш щадного пілінгу не існує. Гоммаж підходить для всіх типів шкіри, включно з тонкою і чутливою. Продукт наноситься на обличчя, а потім м’яко скочується, видаляючи поверхневі забруднення і відмерлі клітини. Склад нерідко містить молочні та фруктові кислоти для делікатного очищення без вмісту абразивних частинок.

Потрібна мінімально агресивна ексфоліація? Тримай п’ять крутих пілінгів саме з таким ефектом.

Гоммаж для обличчя Facis

Snail Gommage Peeling з муцином равлика ефективно прибирає ороговілий шар епідермісу, швидко усуває відчуття стягнутості та сухості, пом’якшує, розгладжує шкірний покрив. А ще дуже чітко відчувається, що процеси відновлення шкіри виходять на дуже високу швидкість Після використання шкіра обличчя стає еластичною, шовковистою, сяючою і набуває матуючого ефекту.

Manyo Active Refresh

Корейський освіжаючий гоммаж для обличчя Active Refresh Herb Peel від Manyo подарує твоїй шкірі чистоту, природне сяйво та свіжість. Склад містить високоефективний трав’яний комплекс, який сприяє м’якому відлущуванню. Пом’якшення, розгладження, заспокоєння шкірного покриву супроводжується натуральним приємним трав’яним ароматом. Тобі точно сподобається.

Payot Gommage

Ягідний бум із приголомшливим пілінг-ефектом! Payot Douceur Framboise містить екстракт журавлини, малини та чорної смородини, які перетворюються на ідеальне тріо для м’якого відлущування та ніжного догляду. Попри те, що формула ексфоліації дуже щадна, засіб глибоко очищає, згладжує рельєф шкіри, живить, зволожує і вирівнює колір обличчя. Обов’язково придивися до цієї “цукерочки” від французького виробника.

Гоммаж для обличчя Christina

Сам бренд не потребує особливого представлення, адже ця професійна косметика добре всім знайома. А ось гоммаж Muse Illuminating Gommage Step 3 чомусь ні. І я знаю чому. Багатьох бентежить головний активний компонент, а саме екстракт петрушки. Але я тобі так скажу, цей пілінг можна сміливо занести в ТОП делікатних ексфоліантів. Повір, після використання ти зловиш себе на думці, що такою свіжою і ніжною твоя шкіра не була давно.

Пілінг-гоммаж для обличчя Sane

Якщо у тебе комбінований або жирний тип шкіри, то рекомендую побалувати обличчя цим засобом. Exfoliating Gommage Volcanic Ash + BHA + Kaolin забезпечить неймовірно м’яке та ретельне відлущування, усуне недосконалості шкіри, розгладить мімічні зморшки й запустить процеси регенерації. А ще після застосування ти відчуєш ефект оптимального зволоження шкірного покриву. Все завдяки формулі, що базується на вулканічному пилу, каоліні та саліциловій кислоті. Так-так, цей малюк впливає на шкіру механічним, хімічним і натуральним ексфоліантом. Треба брати не думаючи, точно кажу.

А який твій улюблений пілінг? І як тобі сьогоднішня підбірочка? Обов’язково поділися своєю думкою в коментарях. Ну, й жмакни вподобайку, якщо почерпнула для себе щось корисне.

Читай також:

Останні

Гороскоп на жовтень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Жовтень – місяць, коли природа починає готуватися до зимового спокою, а небесні тіла пропонують нам… Докладніше

Вересень 27, 2024

Як вибрати день для стрижки по місячному календарю

На що тільки не підуть жінки, аби мати здорові, гарні локони. І схему професійного догляду… Докладніше

Вересень 26, 2024

Ідеальні штори для кухні: як вибрати та на що звернути увагу

Штори – є тією самою родзинкою в інтер'єрі, яка створює додатковий затишок і комфорт. Також… Докладніше

Вересень 26, 2024

День захисників і захисниць України: листівки та привітання

День захисників і захисниць України набув особливого значення для нашої країни. 1 жовтня ми вітаємо… Докладніше

Вересень 25, 2024

Діти бісять і це нормально: чому мамі треба час для себе

Як би сильно ти не любила дитину, настає момент, коли від “Мам, мам, мам” хочеться… Докладніше

Вересень 25, 2024

Вечір французької кухні: готуємо рататуй, шукрут і профітролі

Франція — це місце, де їжа не те щоб культ, але ставлення до неї вельми… Докладніше

Вересень 25, 2024