7 найкращих мінісеріалів, обов’язкових до перегляду

Восени все частіше хочеться залишатися в теплі і ліньки виходити на прогулянки. Як провести час вдома і не нудьгувати? У мене є перевірений рецепт: можна зробити піцу, чай із лимоном та подивитися серіал. Я дивлюся кіно багато і часто, тому у мене зібрався список чудових мінісеріалів, обов’язкових для перегляду кожному кіноману. Чому «міні»? Бо іноді й попрацювати не завадило б, ахах. Коли часу всього-нічого, якась година перед сном, навряд чи ти потягнеш турецький серіал на десять сезонів із серіями довжиною у 2,5 години. Тому сідай та подивися короткі серіали, де подіями насичена кожна хвилинка.

Час читання: 3 хвилини та картопелька фрі 🍟

статья доступна на русском языке

Погань (2016)

Обіцяла «міні», а почну з серіалу на 2 сезони (не хвилюйся, вони короткі). Але я не обдурю тебе, якщо скажу, що це справжній діамант — серіал-мрія кожного, хто по-справжньому цінує хороше кіно. Особисто я дивилася його тричі, бо Fleabag — розумний, смішний і трагічний серіал, а його герої переживають майже шекспірівські драми. До речі, це той рідкісний випадок, коли другий сезон, на мій погляд, кращий за перший. Чому, розповідати не буду, не хочу спойлерів, але натякну: якщо любиш Ендрю Скотта, то ти все зрозумієш. ❤️

Fleabag

Джерело зображень: imdb.com

Автором ідеї та виконавицею головної ролі виступила блискуча Фібі Уоллер-Брідж. Її протагоністка, ім’я якої жодного разу не згадується в серіалі — невдаха, яка розчарувалася в житті, але при цьому дуже дотепна, прониклива і чутлива. Вона любить ламати «четверту стіну» і говорити з тобою, що ще більше занурює тебе в історію. Весь серіал героїня Фібі намагатиметься налагодити своє життя після пережитої трагедії та шукатиме можливості пробачити себе за помилки минулого. А загалом, це комедія. Так, я тебе заплутала, але в цьому весь Fleabag: винахідлива трагікомедія з іскрометним гумором та сильними переживаннями. Мало не забула, у серіалу ціла купа кінопремій у різних номінаціях від BAFTA до Золотого Глобусу. Загалом, обов’язково до перегляду.

Буде боляче (2022)

Цікаві мінісеріали часто проскакують непоміченими, тому що орієнтовані більш вузьку аудиторію. Я теж могла б пропустити This Is Going to Hurt, якби в головній ролі не знявся мій улюблений Бен Вішоу. Це історія про лікаря-акушера, що ґрунтується на біографічній книзі британського письменника Адама Кея. Серіал трохи лайтовіший у порівнянні з романом (там немає стільки жерсті, я знаю, читала), але він з перших хвилин затягує і не відпускає. Це ідеальний чорний гумор, який мене особисто захоплює. Ще я схиляюся перед такими анітероями зі складними долями, яких всі зневажають, але ти розумієш їх переживання і глибоко співчуваєш їм (привіт, любий Волтере Вайте).

This Is Going to Hurt

Джерело зображень: imdb.com

До речі, у Адама та Погані багато спільного: вони обоє переживають втрати, які ламають їх, говорять уїдливими глузуваннями і часом звертаються прямо до глядачів, коментуючи те, що відбувається (це дуже класна фішка). Усього сім серій, кожна з хронометражем в годину, але я сміялася, як божевільна і так гірко плакала, що хотіла розбити телефон об стіну. Нехай я занадто емоційна і мені правда було боляче, але я була щаслива, що дивилася цей прекрасний серіал.

Меломанка (2020)

Це адаптація роману Ніка Хорнбі та ремейк фільму «Фанатик» (2000) із Джоном Кʼюсаком. Роль власниці вінілового магазину на ім’я Робін виконала Зої Кравіц. Вона — хіпстер, музичний гік, і це багато чого говорить про неї. У Роб проблеми з соціалізацією, з колишніми хлопцями та дівчатами, а також із самою собою. Але в неї є музика і парочка друзів, таких самих задротів, як і вона. Тим не менш, мене надихнув її образ, манера поведінки та пізнання у музиці. До речі, коли вийшов серіал, мені було стільки ж років, скільки героїні Кравіц, тож усі її проблеми здавались мені такими знайомими. Взагалі High fidelity мені особливо близький за атмосферою та настроєм, я дивилася його з великим задоволенням. А ще в ньому багато хорошої музики — більше 140 треків, поміщених у десятисерійний фільм. Ну й знову-таки, руйнація «четвертої стіни» у дії (чесно, я не спеціально так підбирала серіали, це сталося само собою).

High fidelity

Джерело зображень: imdb.com

Ти спитаєш, навіщо дивитись серіал, якщо ти не хіпстер, не меломанка та не фанатка Зої? У нульових романах Хорнбі були дуже популярними, а дійові особи впізнаваними, в основному, завдяки їхньому потягу до поп-культури, а точніше, до сучасного кіно та музики. У цьому особлива естетика його героїв, а Робін (в оригіналі — це чоловік) є його канонічним та яскравим персонажем, що робить його реально цікавим. Отже, тобі, як шанувальниці кіно, обов’язково варто познайомитися з ним, а в даному випадку, з нею. До того ж, серіал просочений крутою візуальною естетикою: магазин Роб, напхом напханий грамплатівками, жваві вулиці Брукліна, романтичні кадри вечірнього міста, бари, переповнені різношерстою публікою та багато іншого. Кажу, тобі сподобається.

Цікаво по темі: Вечір кіно: що подивитись, доки сам вдома

Нормальні люди (2020)

Ірландська письменниця Саллі Руні зараз на висоті: у неї вийшло три романи і за двома з них знято серіали. Деякі рецензенти називають її «голосом покоління міленіалів», інші пишуть, що вона «Селінджер сучасності». У мене та моїх друзів розходяться думки щодо її романів. Вони кажуть, що Руні пише надто буденно. Я ж вважаю, що вона чудово вміє фокусуватися на тонких нюансах, надаючи їм вагомого змісту, показує стосунки між людьми такими, якими вони є, без прикрас і наносного лиску. Це не може залишити тебе, як захоплену читачку, байдужою.

Normal People

Джерело зображень: imdb.com

Normal People — адаптація її другого роману, в якій розкриваються дивні та заплутані стосунки між Маріанною та Коннеллом. Вони кохають один одного ще зі школи, але це почуття приносить їм лише біль та розчарування. Їхня прихильність триватиме роками, герої переживуть особисті трансформації, а чим усе закінчиться, ти дізнаєшся сама, подивившись серіал.

Холістичне детективне агентство Дірка Джентлі (2016)

Я не великий фанат серіалів від Нетфлікс, але Дірк Джентлі став для мене приємним винятком. Це класний комедійний детектив на два короткі сезони, але я раджу зупинитися на першому, бо далі починається формене божевілля, яке не кожному зайде.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Джерело зображень: imdb.com

Тут намішано просто купа всього: фантастика, розслідування, чудовий чорний гумор та трішки драми. За сюжетом невдаха портьє на ім’я Тодд (Елайджа Вуд) буквально стикається з ексцентричним Дірком Джентлі (Семюел Барнетт), який кличе себе «холістичним» детективом. Він вірить, що все у всесвіті пов’язане, що їхня зустріч — це зовсім не випадковість і вони просто повинні стати напарниками. Тодд змушений вплутатися в цю каламутну справу, і звідси починається самий треш. Важко переказати те, що відбувається в серіалі, це саме той випадок, коли краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Але це дуже весело!

Добрі передвісники (2019)

Чудовий серіал за романом Террі Пратчетта та Ніла Геймана, який розповідає про ангела та демона, які давно перебувають серед людей і чудово адаптувалися до земного життя.

Good Omens

Джерело зображень: imdb.com

У них немає нічого спільного, вони постійно сперечаються і лаються ось уже 6000 років, але цим двом доведеться об’єднати зусилля, щоб разом запобігти кінцю світу. Це одна з моїх улюблених чорних комедій з безліччю смішних моментів, потужною хімією між персонажами та чудовим кастом. Ймовірно, що проект буде продовжено на другий сезон, але про це поки що в мережі ходять лише чутки.

Випробування невинністю (2018)

Ти, напевно, дивилася багато фільмів, знятих за романами Агати Крісті. «Випробування невинністю» — не найпопулярніша її історія, але через це не менш захоплююча, ніж «Вбивство у Східному експресі» або «Смерть на Нілі».

Ordeal by Innocence

Джерело зображень: imdb.com

Коротко розповім про що вона: напередодні Різдва у будинку сімейства Аргайл відбувається вбивство, в якому звинувачують одного із синів. Однак головному підозрюваному не вдається дочекатися вироку і він помирає ув’язнений. Через півтора року на порозі будинку з’являється людина, яка стверджує, що може довести невинність їхнього загиблого сина. У серіалі буде безліч твістів і флешбеків, які сильніше заплутають і занурять тебе в те, що відбувається. Атмосфера чотирисерійного серіалу така напружена, що ти просто не зможеш відірватися.


Я розповіла тобі про 7 мінісеріалів, обов’язкових для перегляду усім поціновувачам хорошого кіно. Якщо ти всі їх вже бачила або жоден тобі не сподобався, то як бонус пропоную ще три цікавих коротких серіали:

  1. Година (2011) — серіал-номінант на Золотий Глобус занурює глядачів у 50-ті та розповість про журналістів телеканалу BBC, які вигадують новий формат програми новин, що набуває великого успіху.
  2. Одного разу вночі (2016) — напружена кримінальна драма з нетривіальним вбивством, підозрюваним та розслідуванням, які точно оцінять шанувальники жанру.
  3. Сімейний шлюб (2019) — британська комедійна антологія, що складається з 20-ти коротеньких серій про подружню пару, що знаходиться на межі розлучення. Після сеансів з психологом, вони зустрічаються в пабі, щоб обговорити свої нагальні проблеми.

Сподіваюсь, тобі буде цікаво🍿

Читай більше про кіно:

16 Вересня / 2022 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA