Готуємо ніжки до літа: педикюр у домашніх умовах

Літній сезон вже почався, а отже, час перевзуватися в босоніжки та сандалі. Але перед цим потрібно підготувати ноги до літа, зробивши домашній педикюр. Сьогодні в EVA Blog кілька варіантів б’юті-процедури — вибирайте той, що вам більше до душі!

Класичний (обрізний) педикюр у домашніх умовах

У класичному варіанті педикюру кутикулу видаляють механічним способом, обрізаючи манікюрними ножицями або кусачками. Завдяки такому типу видалення можна досягти тривалого результату. Техніка обрізного педикюру проста, тому ви з легкістю зробите спа для ніг у себе вдома.

Інструменти та матеріали

З інструментів вам знадобляться:

1. Гострі манікюрні ножиці для обрізання нігтів.

2. Кусачки для видалення кутикули. З їх допомогою обрізати зайву шкіру простіше, ніж звичайними ножицями.

3. Терка для ніг з насадками для видалення ороговілого шару шкіри, огрубілих ділянок і глибоких забруднень. Можна скористатися керамічною теркою або зупинитися на класичному варіанті з абразивною поверхнею.э

4. Шабер, він же пушер, для відсунення шкіри до краю нігтя.

5. Пилка. Вибирайте інструмент з оптимальною абразивною поверхнею, орієнтуючись на структуру ваших нігтів. Для всіх типів нігтів підійде скло, наприклад, пилка від SPL у зручному пластиковому чохлі.

Також ви можете купити готовий набір для манікюру і педикюру: у ньому вже є базові інструменти для домашньої процедури. Комплект Zauber-manicure з восьми предметів виконаний з неіржавної сталі та зберігається в стильному чохлі зі штучної шкіри.

Рецепти ванночок

Важливою частиною обрізного педикюру є розм’якшення ступень. Навіщо це потрібно: по-перше, так простіше видалити огрубілу шкіру, а по-друге, пом’якшити самі нігті та кутикулу для зручної роботи. Ось кілька простих рецептів ванночок для ніг:

  1. Додайте 3-4 столові ложки морської солі на 2 л води. Відмочуйте ступні у воді протягом 10 хвилин за температури до 40℃.
  2. Додайте у воду 5-7 крапель улюбленої ефірної олії. Цитрусові екстракти розслаблюють, а хвойні створюють приємний холодок.
  3. В 1 л води розчиніть 2 чайні ложки харчової соди. Додайте мильну стружку або трохи рідкого мила.
  4. Скористайтеся кислотним ремувером. Калус ремувер для педикюру Canni потрібно нанести всього на 5 хвилин тонким шаром. Він допоможе швидко та ефективно видалити грубі натоптиші та мозолі.

Якщо на ступнях є відкриті рани чи подряпини, утримайтеся від застосування агресивних речовин. Зробіть звичайну ванну з теплою водою і милом. І в жодному разі не використовуйте кислотні ремувери!

Не наливайте занадто гарячу або холодну воду: шкіра повинна стати м’якшою і злегка почервоніти. Після розпарювання можна братися до обрізного педикюру.

Техніка покроково

Обрізний манікюр — найпростіший у виконанні:

  1. Підготуйте таз або ванну для ніг.
  2. Розпарте ступні до м’якості.
  3. Видаліть огрубілу шкіру і натоптиші теркою для п’ят.
  4. Підстрижіть нігті.
  5. Обріжте кусачками кутикулу, відсуваючи її шабером до основи нігтя.
  6. Протріть ноги насухо.
  7. Підпиляєте обрізані нігті, приділяючи особливу увагу краям пластин.
  8. Нанесіть зволожувальний крем.
  9. Покриття: коли крем вбереться, пофарбуйте нігті звичайним або гель-лаком, нанесіть зміцнювальний лак.

Після закінчення процедури вимийте і продезинфікуйте інструменти. Не допускайте використання нестерильних ножиць і кусачок навіть у домашніх умовах!

Апаратний педикюр у домашніх умовах

Апаратний педикюр роблять спеціальною машинкою з насадками (фрезами) різної форми та текстури. Обертаючись, вони видаляють кутикулу і надають форму нігтям. Важливо правильно тримати апарат, щоб не поранити шкіру до крові.

Інструменти та матеріали

Для домашнього використання цілком підійде апарат потужністю 30 Вт. Стартовий набір фрез: алмазна, усічений конус і куля. Також знадобляться пісочні ковпачки та силіконові шліфувальники.

Читайте також: «Ідеї манікюру для коротких нігтів». 

Апаратний педикюр роблять на сухих ногах! Після процедури можна зволожити шкіру ніг кремом або оліями.

Покрокове виконання

Спочатку обробляємо шкіру ступень і пальців пісочним ковпачками, потім додатково проходимося силіконовою насадкою. А от нігтям і кутикулі варто приділити більше уваги:

  1. Конусом відсуньте кутикулу і надайте нігтям бажану форму.
  2. Фрезою «Полум’я» продовжуйте відокремлювати кутикулу і видаляти зайву шкіру навколо нігтьової пластини.
  3. Зріжте залишки кутикули фрезою у вигляді кулі.
  4. Обробіть силіконовим шліфувальником місце зрізу.

Під час роботи з фрезами варто бути дуже обережними. Якщо ви не впевнені, що зможете виконати апаратний педикюр правильно, краще зверніться до фахівців.

Кислотний педикюр вдома: новий спосіб привести ніжки в порядок

У цій техніці використовують хімічні засоби з кислотами та лугами. Вони швидко «роз’їдають» загрубілий шар шкіри, спрощуючи його видалення. Цей спосіб підійде тим, хто не хоче працювати фрезою.

Для кислотного педикюру вам знадобиться ремувер. Пропонуємо кілька варіантів:

1. Tufi Profi Callus Removing Gel з фруктовими кислотами та соком алое для дбайливого пілінгу стоп. Щадний варіант, який передбачає попереднє розпарювання ніг, зате немає ризику обпекти шкіру кислотами.

2. Callus Remover з грейпфрутом від Canni. Його наносять на проблемні ділянки всього на 3-5 хвилин. Можна зробити ще один цикл, якщо з першого разу не вдалося досягти потрібного результату.

3. Ремувер для кутикули наносять локально. Він розм’якшує шкіру і полегшує видалення шкіри біля нігтьової пластини. Такий варіант підходить, якщо не потрібно робити пілінг на всій стопі.

4. Ще один засіб для видалення кутикули — Avenir Cosmetics Cuticle Remover. Він чудово розм’якшує шкіру і навколонігтьовій зоні та сприяє її легкому видаленню.

Працюючи з ремувером, завжди одягайте рукавички! Не залишайте засіб на ступнях довше, ніж написано в інструкції.

Після видалення ремувера зробіть звичний педикюр, використовуючи інструменти. Потім нанесіть на шкіру зволожувальний крем або олію.

Читайте також: «Як зробити шоколадне обгортання вдома». 

Головна відмінність кислотних кератолітиків від лужних — це м’якість впливу. Кислоти менш агресивні до шкіри, а от луг може розчинити її до дуже м’якого стану. За неправильного використання засоби з агресивним складом можуть залишити хімічний опік. Після лужних ремуверів використовуйте спеціальний нейтралізатор, який припиняє дію продукту в глибоких шарах шкіри.

Якщо ви не знайомі з ремувером радимо почати з кислотних продуктів: це простіше і безпечніше для ваших ніг.

Догляд за стопами між процедурами педикюру

Ефект від процедури зберігається приблизно 2-3 тижні, але доглядати за стопами все одно потрібно. Чим менш запущеними будуть ноги до наступного педикюру, тим менше часу доведеться на нього витратити. Тому:

  1. Раз на кілька днів використовуйте пемзу або скраб для легкого пілінгу, особливо це актуально влітку, коли ми носимо відкрите взуття.
  2. Користуйтеся кремом після скрабування, щоб зволожити шкіру і не допустити травмування.
  3. Підбирайте зручне взуття, в якому стопа дихає, щоб не провокувати появу попрілостей, мозолів і грибку.
  4. Періодично оновлюйте покриття, щоб нігтики мали акуратний вигляд. Або ж користуйтеся стійким гель-лаком.

Педикюр вдома — це не так складно, як здається. Використовуючи якісний інструмент і ремувер, ви заощадите багато часу і сил. Готуйтеся до літа разом з EVA!

Шабер металевий

74.00
Купити

Терка педикюрная Zinger

329.00
Купити

Ремувер для педикюру Tufi Profi Callus Removing Gel

168.00
Купити

Калус ремувер для педикюру Canni Грейпфрут

172.00
Купити

Терка для ніг Zauber

48.00
Купити

Кусачки для кутикул SPL

175.00
Купити

Скляна пилочка для нігтів в пластиковому чохлі SPL

98.00
Купити

Засіб для педикюру GGA Professional Callus Remover

181.00
Купити

Засіб для видалення кутикули GGA Professional Cuticle Remover

35.00
Купити

Ножиці нігтьові Zauber

67.00
Купити
17 Червня / 2021 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті