Колаген для шкіри: докладний гайд для твоєї б’юті-скарбнички

Якщо вірити рекламі, колаген — справжня панацея для шкіри та здоров’я загалом. Але що ми насправді знаємо про нього? Усі секрети колагену та його властивості розкриє EVA Blog. І бонус — корисні поради, як правильно використовувати його для здоров’я та свіжості шкіри.

Що таке колаген

Колаген — це ниткоподібний білок, який лежить в основі сполучної тканини. А вона зі свого боку «відповідальна» за пружність шкіри, здоров’я суглобів, хрящів, міцність нігтів і зубів. З віком в організмі виробляється все менше колагену, що призводить до ламкості волосся та втрати тургору шкіри.

А це одні з перших ознак старіння, з якими можна і треба боротися! Тому сьогодні так популярні продукти з екстраколагеном, який компенсує нестачу білка в організмі.

Вплив колагену на шкіру

Якщо сказати одним словом, то позитивний. А якщо докладно, то колаген — це «каркас» клітин шкіри. Саме він поєднує їх в одне ціле, даючи можливість розтягуватися і повертатися в початкову форму. Достатня кількість білка прискорює процеси регенерації, завдяки чому шкіра виглядає здоровою, пружною, гладкою і сяйливою.

Читайте також: «Краса зсередини: які бади обрати для жіночої краси». 

Для молодої шкіри також дуже важливий колаген. Він сприяє самовідновленню епідермісу: якщо в клітинах вистачає білка, то рубці, подряпини, постакне гояться швидше і залишають менше слідів.

Харчові продукти, що сприяють виробленню колагену

Наш організм самостійно синтезує цей білок. Тож якщо ви молода здорова людина, будьте впевнені, вам не потрібні спеціальні добавки. Але можна включити до раціону деякі продукти, які містять природний колаген або сприяють його виробленню:

  • бульйон на кістках;
  • желатин;
  • яєчний білок;
  • м’ясо риби, курки, яловичину;
  • морепродукти.

А в цитрусових, горіхах, яскравих овочах (салат, солодкий перець, морква) є амінокислоти, з яких організм може сам «побудувати» потрібний білок.

Читайте також: «Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах».

Окремо варто згадати про біодобавки, які містять різні види колагену, отриманого з морської риби або тварин. Існують добавки з уже розщепленим білком: вважається, що в такому вигляді він засвоюється краще.

Типи колагену

Усього вчені виділяють близько 20-ти типів білка. Вони відрізняються видом зв’язків амінокислот, з яких складаються всі білки. Для людського організму вкрай корисні 3 основні види колагену:

  1. Перший дуже потрібний нашим кісткам і шкірі. Він відповідає за зволоження, еластичність і засвоєння поживних компонентів.
  2. Другий застосовують для лікування суглобів. Цей колаген слід приймати дозовано.
  3. Третій отримав назву «інгредієнт молодості». Саме він входить до складу косметичних продуктів для волосся, нігтів і шкіри.

Вживаючи всі 3 типи колагену в комплексі, можна запобігти передчасному старінню та підтримувати тонус всього організму як зовні, так і зсередини.

Який колаген вибрати для шкіри

Якщо йдеться не про біодобавки, а про косметичні продукти, то різниці між видами колагену практично немає. Річ у тім, що його молекула не здатна проникати вглиб шкіри: вона залишається на поверхні, створюючи тонку плівку. Колаген утримує вологу, що позитивно впливає на стан дерми. До складу засобів може входити білок різного походження, але його властивості будуть приблизно однаковими.

Як користуватися колагеном для обличчя

Найкраще купувати готову косметику з колагеном: креми, сироватки, патчі, маски тощо. Ефективними також будуть комплексні догляди. Користуйтеся засобами за інструкцією від виробника, добре харчуйтеся і висипайтеся — тоді ваша шкіра точно буде здоровою та пружною!

Колаген у косметиці: добірка від EVA Blog

Сьогодні в EVA Blog добірка засобів з колагеном для молодості та здоров’я шкіри.

Відчуваєте, що вам не вистачає білка? Спробуйте приймати вітаміни Dr. Frei Collagen з гідролізованим морським колагеном. Продукт випускається в зручній формі шипучих капсул і добре засвоюється організмом.

Вітамінний комплекс Country Life Maxi-Skin містить 3 види пігулок: з пептидами колагену, вітамінами А та С. А це «ударна» комбінація для здоров’я та краси! Харчова добавка допоможе збалансувати вміст вітамінів і мікроелементів в організмі.

Пам’ятайте, що БАДи не є лікарським засобом. Вживати їх потрібно суворо за інструкцією!

Уся користь рослин для вашої шкіри в колагеновій біосироватці Doctor Taiga від Natura Siberica. Вона містить вітамін E, екстракт чорної сибірської папороті та про-колаген. Продукт забезпечує підтягнутий контур обличчя, еластичність шкіри та здоровий блиск.

Освітлювальний колагеновий крем 3W Clinic Collagen White Shining Tone Up Cream помітно освіжає шкіру та запускає процеси регенерації. Колаген у складі відповідає за пружність та еластичність, а ніацинамід освітлює пігментні плями, почервоніння та рубці.

Патчі для очей Beauty Derm Collagen Hydrogel Patch містять гідролізований колаген, який дбає про ніжну шкіру навколо очей. Вона дуже тонка, швидко втрачає еластичність, тому білкове підживлення їй вкрай необхідне. Також патчі містять екстракт морських водоростей і гіалуронову кислоту, необхідні для тонусу та глибокого зволоження дерми.

Ліфтинг-крем Mizon Collagen Power Lifting Cream з високим вмістом колагену ідеально підходить для шкіри 35+. Колаген, гіалуронова кислота, екстракти міді та какао мають омолоджувальні властивості та перешкоджають фотостарінню. Компоненти утримують вологу в клітинах шкіри, що робить її більш пружною та шовковистою.

Протипоказання до застосування колагену

Колаген безпечний і не має побічних ефектів, принаймні їх досі не виявили. Протипоказаннями до його застосування можуть бути:

  1. Алергія та непереносимість яєць, риби, молока, сої, горіхів, пшениці. Насамперед це стосується харчових добавок.
  2. Ниркова чи печінкова недостатність. Надлишок білка перевантажує ці органи.
  3. Хвороби ШКТ. Вживання БАДів може викликати почуття тяжкості в шлунку та печію.

У випадку з косметикою з колагеном потрібно зробити так само, як і з іншими новими продуктами: спочатку протестуйте засіб на невеликій ділянці шкіри. Ймовірність алергії безпосередньо на колаген дуже низька, але її можуть спричинити інші компоненти.

Не вживайте біодобавки з колагеном без консультації лікаря, особливо якщо маєте протипоказання. Суворо дотримуйтесь дозування, вказаного в інструкції. Більше — не означає краще!

Три найчастіші питання про колаген

З якого віку можна застосовувати колаген?

Якщо ви хочете запобігти появі ранніх ознак старіння, користуватися продуктами з білком потрібно вже з 25 років.

Чи допомагає колаген від зморшок?

Він допоможе уникнути появи ранніх і неглибоких зморшок. На жаль, розгладити вже наявні зморшки за допомогою косметики неможливо.

Який колаген вибрати для шкіри?

У косметиці найчастіше використовують морський чи тваринний білок, рідше — синтетичний. Для пружності та омолодження підходять усі види колагену.

Глибоке зволоження, регенерація та ліфтинг — ось головні аргументи на користь косметики з колагеном. Подбайте про здоров’я та красу своєї шкіри разом з eva.ua: у нашому каталозі ви знайдете ще більше цікавих продуктів з колагеном за приємними цінами!

Харчова добавка вітаміни шипучі Dr. Frei Collagen

259.00
Купити

Патчі для очей Beauty Derm прозорі, колагенові

18.00
Купити

Харчова добавка вітамінний комплекс Country Life Maxi-Skin Колаген + Вітаміни С та A

671.00
Купити

Освітлювальний крем для обличчя 3W Clinic Collagen White Shining Tone Up Cream Колагеновий

342.00
Купити

Колагеновий ліфтинг-крем для обличчя Mizon Collagen Power Lifting Cream

225.00
Купити
29 Листопада / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті