10 весняних трендів, які дійсно можна носити

Цьогорічна модна весна обіцяє бути цікавою і багатогранною. В ній поєдналися різні настрої і стилістичні прийоми, іноді кардинально протилежні і на перший погляд не сумісні. Проте таке різноманіття тільки розширює наші горизонти, дає змогу експериментувати і пробувати нове.

Як завжди, не усі дизайнерські ідеї дійсно придатні для носіння у повсякденному житті. Але є багато тенденцій, охоче підхоплених рітейлерами, які заслуговують на місце у вашій шафі і заради яких не доведеться перебудовувати увесь звичний гардероб. Ми відібрали 10 найгарячіших весняних трендів, які не залишать вас байдужими і на які варто звернути увагу.

1. Палітра олівців Crayola

Не хвилюйтеся, розмальовувати нічого не потрібно! Просто цієї весни у виборі кольору ми надихаємося восковими олівцями славнозвісного бренду. У моді насичені, яскраві, дещо пласкі кольори і різноманітні їх комбінації, у тому числі color blocking (поєднання кольорів геометричними блоками). Фаворити весни – насичений фіолетовий (Ultra Violet) і життєрадісний жовтий. Не втрачають актуальності яскраво-червоний, зелений, фуксія, електрік або більш стриманий кобальтовий.

Зовсім відмовлятися від звичної чорно-білої бази необов’язково. Достатньо поповнити гардероб кольоровими аксесуарами, сумочкою, взуттям, курткою або пальтом.

2. Пудра і морозиво

Кардинально протилежна кольорова тенденція – пастельні відтінки. Зокрема вже знайомі нам пудрові і відтінки морозива: полуничного, ванільного, лимонного, м’ятного або лавандового – обирати вам!

Одяг і аксесуари пастельних відтінків комбінуємо за стандартною схемою: пастель з пастеллю, пастель з насиченим відтінком того ж кольору і пастель з насиченими відтінками контрастних кольорів.

Подібні кольорові рішення надають образу ніжності, жіночності, романтичності і створюють весняний настрій. Тому без вагань додаємо пастельних барв до свого весняного гардеробу.

3. Класичні принти

Клітинка, смужка, квіти або горох – цієї весни доречні будь-які класичні принти.

Картатий малюнок може мати різний характер і стилістичне підґрунтя. Велика контрастна мадраська клітинка часто фігурує у гранжевих образах, натомість стримана віндзорська недвозначно натякає на стиль преппі. Тож обирайте клітинку відповідно до власних уподобань.

Інший трендовий принт – вертикальна і діагональна смужка. Цієї весни актуальною є чорно-біла смужка або смугастий малюнок яскравих контрастних кольорів.

Дрібний горох і квітковий принт апелюють до романтичного стилю і чудово почуваються на легких весняних сукнях і блузах.

4. Некласичні принти

Поп-арт, графіті, анімалістика, флористика, фотопринти – цієї весни пошановувачкам дивакуватих, яскравих і зухвалих малюнків буде де розгулятися! Забудьте завчене правило про непоєднуваність різних принтів (принаймні на цей сезон). Більш того, поєднувати принти можна не лише попарно а й по троє. Щоб такий екстремальний експеримент вдався, принти повинні бути стилістично близькі і поєднуватися у пропорції 60/30/10, де наймасштабнішому малюнку відводиться 60% усього образу, середньому 30%, а найдрібнішому 10%.

Можна також спробувати менш ризиковані принтові поєднання. Наприклад, заміксувати різні принти в одній кольоровій гаммі, принтові тканини різних фактур або зіграти на кольорових контрастах.

5. Такий різний тренч

Ми вже згадували цей елемент верхнього одягу у нашій статті про пальта і не можемо не повернутися до цієї теми знов. Адже весна 2018 підносить тренч до вершин популярності. Окрім класичних моделей в весняних колекціях «засвітилися» деструктуровані тренчкоти, оверсайзні моделі і плащі з нетиповими для тренча елементами: бахромою, пір’ям, рюшами, яскравими деталями і принтами.

Традиційний тренч теж заслуговує на увагу. Він однаково ефектно виглядає з підборами і кросівками, вузькими брюками і кльошем від стегна. Поєднайте тренчкот з шифоновою сукнею у дрібний горох або квітковий принт і отримаєте паризький шик у чистому вигляді. Для образу у вуличному стилі, з джинсами і кросівками, підійде видовжений тренч до коліна або нижче. В такому розслабленому варіанті плащ краще не застібати, а рукави можна підкотити.

6. Денім назавжди

Сказати, що денім в моді, означало б заочно виграти усі конкурси з очевидності. Денім в моді завжди, але цього сезону він монополізував усі категорії жіночого гардеробу. Тож можна сміливо вдягатися в джинс з ніг до голови і не боятися, що це буде занадто.

З усього джинсового різноманіття найпопулярнішими є комбінезони і сорочки з тонкого деніму або шамбре, просторі брюки, корсетні сукні і сарафани, спідниці будь-якої довжини, а також варений денім.

Тренд на денім є найпрактичнішим у нашому переліку. Цей матеріал виглядає однаково стильно сам по собі і у якості фону для яскравих деталей і аксесуарів.

7. Пластик-фантастик

Чи є практичним симбіоз легкої і пластикової промисловостей – питання суперечливе. Ажіотаж навколо взуття з прозорого пластику, який зійшов нанівець так само раптово, як і нахлинув, наглядно показав, що не усі подіумні тренди виглядають естетично у реальному житті.

Але зовсім відмовлятися від пластику в гардеробі не варто, оскільки це цікаво, неординарно і у цьому є певний «фановий» компонент. Можна обмежитись аксесуарами з пластику або прозорою пластиковою сумкою, яка легко поєднується майже з будь-якими речима. Тільки пам’ятайте, що наповнення такої сумки повинне мати естетичний вигляд.

Пластиковий плащ, прозорий або кольоровий, також має право на існування як спосіб надати авангардності повсякденному аутфіту. Але ви повинні розуміти, що такий предмет одягу ви навряд чи носитимете часто.

8. Прозорість в усьому

У цьому сезоні в тренді не тільки прозорий пластик, а й прозорі тканини. Ця тенденція не для сором’язливих, особливо враховуючи те, що більшість дизайнерів пропонують носити прозорі блузи і сукні на голе тіло. Зрозуміло, що у повсякденному житті така відвертість буде, м’яко кажучи, недоречною. Прозоре вбрання допустиме, але тільки разом з нижньою спідницею, бюст‘є або боді. Додаємо пальто або трендовий тренч і отримуємо звабливий і жіночний весняний образ для романтичного побачення.

Можна обійтись мінімумом аксесуарів, адже найбільшу увагу привертатимуть обриси вашого тіла. Невеликої сумочки і підборів буде достатньо.

9. Спорт, спорт, спорт!

Цієї весни спортивний одяг набуває нових конотацій. Дизайнери пропагують моду на спорт-шик, пропонуючи додавати окремі елементи спортивного стилю до міських аутфітів або навіть до світських образів. Тож сміливо міксуємо спортивні речі з неспортивними: лосини з підборами, вузькі спідниці з мішкуватими худі, легкі сукні зі спортивними вітровками.

В окремий тренд можна виділити спортивне взуття. Із зимових колекцій у весняний гардероб перейшли «потворні» кросівки з масивною підошвою у дусі 90-х, які виглядають як спадок від старшого брата. Їхній недбалий «заношений» дизайн ідеально підходить для міжсезонної сльотавості. Подібні нігілістичні тренди потребують вмілого комбінування. Масивні кросівки можна носити з прямими брюками, оверсайзними піджаками і пальтами, стрейчевими або навіть шифоновими сукнями і з джинсами 7/8.

10. Американська весна

Американа (пробачте за гру слів) знову на коні! При чому в усіх своїх проявах: від сорочок-американок і ковбойських черевиків до зоряно-смугастих принтів і суконь з бахромою. Дозування американського духу у вашому образі може варіюватися. Можна погратись з ковбойською атрибутикою, замінивши звичну офісну блузу на однотонну «американку» з контрастним кантом, а минулорічні ботільйони на «козаки». Менш прямолінійним, але не менш цікавим відсиланням до теми Дикого Заходу буде блуза з мереживом або оборками в стилі бохо, сукня у дрібний квітковий принт, куртка або сумка з бахромою, шкіряні брюки або спідниця.

Сподіваємось, що в нашій трендовій десятці ви знайдете варіанти на свій смак, або ж вона надихне вас на пошук власних модних рішень. І нехай ваша весна буде стильною та комфортною.

10 Квітня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *