7 книг про справжню дружбу до міжнародного дня друзів

Традицію відмічати День друзів було розпочато в США в 1935 році, після чого вона швидко поширилася по інших країнах. День 9 червня не відзначено червоним кольором у календарі, і він не є вихідним. Але, тим не менш, це ще один чудовий привід зустрітися зі старими друзями і приятелями, провести разом вечір, поділитися секретами.

Про дружбу написано книг не менше, ніж про любов. Напередодні Міжнародного дня друзів ми пропонуємо ще раз перечитати знайомі зі шкільної лави книжки. У роки навчання ми не завжди з належною увагою ставимося до класичних творів, і зрозуміти їх глибину дитячому розуму не завжди вдається. А от у дорослому віці, повертаючись до них, ми черпаємо багато нового і цікавого.

Отже, пропонуємо до вашої уваги сім найкращих книг про дружбу.

«Три мушкетери»

Представляти автора цього твору не має сенсу. Популярність романів Олександра Дюма настільки широка, що про нього знають всі. Ця книга стала не просто бестселером, а одним з найбільш екранізованих творів в історії!

Стільки води витекло з тих пір, як «Три мушкетери» були видані вперше, але актуальність роман не втрачає і донині. Ним зачитувались, зачитуються і будуть зачитуватися і юнаки, і дівчата. А ви знали, що якщо підрахувати загальну кількість віддрукованих примірників книги різними мовами світу, то вийде приголомшлива цифра — більше 70 мільйонів!

«Повість про дружбу і недружбу»

Брати Стругацькі — майстри не тільки фантастичного жанру, а й створення героїв, що запам’ятовуються надовго. Це незвичайний твір для авторів, оскільки головний герой його — підліток. А назва повісті говорить сама за себе.

«Серця трьох»

Джек Лондон, коли писав «Серця трьох», не приховував свого бажання екранізувати роман. Цей твір значно відрізняється від інших його творів. Зазвичай автор описував людей з важкою долею, яким випало чимало випробувань. Тут же — навпаки: мова йде про авантюристів, які жадають пригод. Події розвиваються дуже динамічно, і стежити за ними цікаво. Стиль написання сподобається і юним, і дорослим читачам. Роман сповнений гумору і яскравих описів характерів головних героїв.

У романі порушено одну дуже спірну тему: чи можуть дружити чоловік і жінка? Відповідь на це питання ви дізнаєтеся з роману «Серця трьох»!

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

«Володар кілець»

Трилогія стала знаменитою завдяки виходу фільмів, знятих за її сюжетом. Загальна мета, яка поєднала героїв, проведе їх через всі труднощі до самого фіналу. До речі Дж.Р.Толкіен задумував свій твір як одну книгу, але через значний об’єм її видавали як три окремих твори.

«Три товариші»

Якщо ви хочете прочитати життєву, реалістичну і трохи сумну книгу, «Три товариші» Ремарка вам прийдуться до смаку. На думку багатьох, цей твір визнано одним з найбільш красивих серед прози минулого століття.

Герої роману здружилися завдяки війні. Вона вирвала їх з рідних домівок і у дитячому віці примусила пройти крізь жахи бойових дій. Йдучи на фронт з душею, наповненою ідеалами, вони повертаються з розбитими надіями. Їм доводиться заново вчиться жити в мирний час. Що чекає на трьох товаришів попереду?

Якщо ви ще не встигли прочитати цю книгу, обов’язково присвятіть їй кілька вільних вечорів. Обіцяємо: ви не пошкодуєте про час, проведений з Еріхом Ремарком!

«Два капітани»

Цю книгу радянського письменника Веніаміна Каверіна було удостоєно Сталінської премії. У ті роки отримати її могли тільки ті автори, з-під пера яких виходили справді якісні твори. Мова в книзі йде про долі різних людей, пов’язаних подіями однієї епохи. Як знайти своє щастя і відстояти свою думку? Як не втратити мужність перед лицем небезпеки? Де знайти правдиві відповіді на хвилюючі питання? Роман починається з того, що Сашка і Петька знаходять сумку з листами, в яких розповідається про експедицію. Саме ця подія і наклала відбиток на всю їхню подальшу долю.

«Гаррі Поттер»

Ця серія творів розповідає нам про дружбу дітей з незвичайними здібностями. Але це нам вони здаються надприродними, а для світу Хогвардса, в який потрапляють хлопці і дівчина, цілком звичайні. Відносини між ними зав’язуються ще в купе поїзда, який везе їх до замку.

Вивчення таїнств чаклунства і містичні події пов’язують Гаррі, Рона та Герміону міцними узами, які вони зберігають і в дорослому житті. Завершує серію книга, яка розповідає вже про їхніх дітей. Чи будуть вони дружні так само, як батьки? Герої Джоан Роулінг настільки полюбилися читачам, що зробили письменницю всесвітньо знаменитою. І якщо ви ще не читали її книг, обов’язково виправте це непорозуміння!

19 Липня / 2017 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика
Обзор книг
21 Серпня / 2022 Кіно, книги, музика