9 захоплюючих книг для літньої відпустки

Лише уявіть: ласкаве сонечко, пляж, приємний шум води, вас ніщо не турбує — лише ви і захоплюючий сюжет на сторінках цікавої книги. Влітку читати можна будь-де: на дачі, затишно влаштувавшись у гамаку; ввечері після роботи, сховавшись від цілого світу за стінами власної оселі; на терасі улюбленої кав’ярні, під час подорожі і навіть дорогою на роботу.

Вийти із зони власного досвіду, зануритись у чарівні світи або романтичні сюжети, відкрити для себе нових героїв або читати практичну літературу — обирайте самі. EVA підготувала для вас перелік книг, серед яких ви обов’язково знайдете читання до душі.

Туве Янссон «Літня книга: повісті»

Книга для тих, кому цікавий тонкий психологізм душевного світу людини.

Онука і бабуся влітку живуть на дачі на островах, і кожного дня вони знаходять цікаві заняття і розмови. Гармонія різних віків, коли немає різниці між дорослими і дітьми, коли всі розуміють один одного, говорять на рівних і однією мовою. Окремою лінією є роздуми про смерть, але скоріш як про зворотну сторону життя, котре є центральною темою повісті.

Лаконічна краса мови, яскраві описи, літо, дитинство і помітні лише дітям дива — саме так можна охарактеризувати цю книгу. Показано для читання матусям, бабусям і тим, хто цікавиться людськими відносинами.

Людмила Уліцька «Медея і її діти»

Сімейний роман про людське життя і долі.

В центрі сюжету проста, але надзвичайно цікава сім’я. Головна героїня, на відміну від своєї тезки — античної Медеї, не руйнує, а склеює крихкі родинні зв’язки. В книзі гармонійно переплелись гумор і сум, доброта і трагізм, любов до життя і його мудрість. Помножте це на гарну мову і неквапливе оповідання автора — і отримаєте приємне та вдумливе читання про сімейне життя, таке яким воно є насправді.

Джоан Харріс «Ожинове вино»

Світла і добра історія, розповідач якої — пляшка Фльорі 1962 року. Дивовижна казка для тих, хто бажає відволіктися від буденності і трохи помріяти.

Одного разу Джей знаходить вино, що дивом збереглося з часів його дитинства. Вино, що перевернуло усе його подальше життя. Герой згадує ті часи з ностальгією і легким сумом. ереживаючи дитячі емоції разом з ним, кожен упізнає своє дитинство, свої велосипедні прогулянки і тайники зі скарбами. Джей полишає Лондон з його «фальшивим» життям і відправляється в невеличке французьке село, що так схоже на улюблене місце його дитинства. А спогади, сповнені ароматів і пригод, змінюються повсякденною магією, дивовижним і захоплюючим світом, в якому хочеться лишатися якомога довше.

Усім, хто бажає потішити свою фантазію, відчути чарівний сюжет на запах і смак, радимо читати «Ожинове вино» не поспіхом, смакуючи кожен яскравий опис і життєві мудрості старика Джо.

Хел Елрод «Магія ранку. Як перша година дня визначає ваш успіх»

Корисне читання для поціновувачів практичної літератури і тих, хто бажає поліпшити своє життя.

Що ви скажете на те, що ваше життя може поліпшитися набагато швидше і простіше, ніж ви це уявляли? Як видно із назви, пропонований автором секрет криється в ранкових ритуалах, котрі ми здійснюємо щодня. Все, що треба змінити, — це час і спосіб прокидання, а також те, як ви проводите першу годину дня. Для цього у книзі наведено шість «рятувальних кругів» — практик, котрі допоможуть досягти бажаного.

Хел Елрод стверджує, що його книга допоможе просинатися бадьорими та енергійними, побороти стрес, схуднути (за необхідності) і поліпшити стан здоров’я, знайти своє покликання і більше заробляти, підвищити продуктивність своїх дій.

Не можна лишити поза увагою те, що книга отримала багато відгуків: від разюче негативних до вкрай позитивних. А значить байдужих не лишилося. Цікаво? Нам теж!

Анна Гавальда «Просто разом»

Добрий і мудрий твір про кохання і самотність. Для тих, хто бажає розслабитись і насолодитись прекрасним.

У книзі немає запаморочливих поворотів сюжету, а описується життя, таке яким воно є. Усі події роману настільки прості і правдиві, що невільно починаєш приміряти ситуації на себе і пригадувати, чи не відбувалося такого зі мною раніше. Саме простота і є головною родзинкою твору «Просто разом».

Це історія про зовсім різних людей, доля яких звела разом під один дах, і тут вони живуть, радіють, сумують, жартують — усе разом. Утім, кожен герой має свої особливості, що відрізняють його від інших. Всі разом вони — це ми. А кожен з них — це кожен з нас.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Лоуренс Шортер «Книга лінивого гуру»

Мотивуюче читання для тих, хто втомився від метушні, стресу і бажає отримати більше, а робити менше.

Автор пропонує поглянути по-новому на життя, довколишній світ і стрес. Не зважаючи на те, що книга читається на одному диханні, думки, висвітлені у ній, дуже глибокі. Спокій, рівновага, гармонія, умиротворення — саме ці відчуття огортають читача. Комусь викладені думки можуть здатися знайомими, але давно забутими, а для когось це — справжня знахідка.

Цікавою є подача матеріалу: книгу яскраво ілюстровано, уся інформація змістовна, а кожна прочитана сторінка допомагає відчути себе легше і почати творити своє життя прямо зараз. Тут ви не знайдете керівництва до дій, зате отримаєте потужну мотивацію, що ще важливіше.

Наріне Абгарян «Манюня»

Весела книга про дитинство для дітей і дорослих.

Привіт з дитинства, ковток свіжого повітря у шаленому ритмі дорослого життя — ось те, що хочеться сказати про цю книгу. У когось вона викликає щемлячу ностальгію, у когось сміх (а посміятися тут є з чого!), комусь, можливо, нагадає власне бешкетне дитинство і допоможе зрозуміти своїх дітей. А хтось подумає: «Господи! Невже і я такою була!»

Манюня — це шалений комок енергії, дівчинка-чортеня, джерело позитиву і гумору в одному маленькому обличчі. У свої «десять майже передпенсійних років» вона уже закохалась! І не один раз, і не лише у ровесників! Якщо вам потрібен заряд сил і бадьорості, замішаний на літі, ароматі стиглих абрикосів і гуморі, тоді цей твір для вас.

Катажина Ґрохоля «Ніколи в житті!»

Оптимістична книга про кохання і життя сучасної жінки.

Легка, приємна, весела і життєстверджуюча історія пані Юдіти, котра пройшла шлях від ненависті до нової подружки колишнього чоловіка до любові до цих людей. Паралельно вона дає поради, котрі сама ж і випробовує на дійсність, пересвідчуючись у їхній неефективності. Проте найголовніше те, що героїня почала нове життя: повне, безтурботне, яскраве і цим захоплююче.

Книга заряджає позитивом — чудовий вибір для пляжу та теплих літніх вечорів у місті.

Рей Бредбері «Кульбабове вино»

Класичне читання для будь-якого віку: від підлітків до дорослих.

Книга сподобається як поціновувачам пригод, так і тим, кому бракує яскравих подій у житті. Кожен в ній знайде свою емоцію: дитячу наївність, дорослу сатиру, радісні та напружені моменти.

Кульбабове вино — це саме літо. Це смак дитячих спогадів, читаючи які, ви обов’язково пригадаєте яскраві події із власного минулого. Чи не кожна репліка героїв — афоризм, котрий іноді перевертає світосприйняття, а іноді примушує задуматись про те, про що раніше не замислювались.

Роман лишає по собі приємний післясмак, примушує звернути увагу на дрібниці, з котрих складається наше життя, наштовхує на філософські роздуми. І навіть якщо ви вже читали «Кульбабове вино», цього разу ви обов’язково відкриєте для себе нові грані і відтінки прози Рея Бредбері.

Здається, ми вже знаємо, що читатимемо у відпустці. А ви?

19 Липня / 2017 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті