Чисте як сльоза: Як вимити вікна до ідеального блиску

Якщо очі — дзеркало душі, то вікна — дзеркало вашої оселі. Влітку скло та рами забруднюються набагато швидше, аніж в іншу пору року. А результати впливу вихлопних газів, пилу та вітру ще більш стають помітними на яскравому сонечку. Який народний чи магазинний засіб обрати та як швидко і легко помити вікна влітку, читайте у нашій статті.

 

Коли мити вікна?

Скло під впливом сонячних променів легко нагрівається, через що будь-який засіб для миття швидко висихатиме, залишаючи розводи. Щоб цього не трапилось, влітку обирайте для прибирання похмурі безвітряні дні.

Як часто?

Щоб миття вікон не перетворилось на багатогодинне відскоблювання бруду, робіть це не рідше, аніж тричі на рік. Оскільки взимку мити вікна майже неможливо, то найкраще це робити восени напередодні зими, потім весною і декілька разів влітку.

Кожному забрудненню — свій засіб

Миючий засіб для видалення простих забруднень можна приготувати самим. Для цього вам знадобиться:

  • 1,5 ст. ложки спирту;
  • 1,5 ст. ложки оцту;
  • 1,5 склянки чистої води;
  • 3 краплі ефірної олії м’яти, лимона тощо.

Змішайте інгредієнти і наносіть засіб на скло за допомогою пульверизатора або губки. Одразу протирайте сухою тканиною або спеціальною серветкою. Спирт та оцет добре видаляють забруднення, а ефірна олія пом’якшить їхній запах. Наведеним розчином можна мити вікна та дзеркала під час звичайного прибирання оселі.

Аналогічно працює засіб для миття вікон «Містер Мускул». Він містить нашатирний спирт, котрий ефективно та безпечно очищує поверхню.

Для видалення більш серйозних забруднень можна приготувати мильний розчин. Для цього візьміть:

  • 1 л теплої води;
  • 1 ст. ложку засобу для миття посуду або рідкого мила.

Цей розчин також підходить для миття рам пластикових та дерев’яних вікон.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Замість мильного розчину можна скористатись магазинним миючим засобом, на розпилювачі якого є спеціальна сітка, котра створює ефективну піну. Таку функцію має засіб для очищення вікон Clin. Він також містить ізопропіловий спирт, котрий добре розчиняє забруднення та робить поверхню чистою і блискучою.

Щоб відмити скло від жиру скористайтесь засобом Cif. До його складу входить бензиловий спирт, котрий добре справляється навіть із застарілим брудом, жиром та швидко випаровується. Будьте уважні: цей засіб підходить лише для скла та не підходить для миття рам.

Якщо на віконних рамах з’явилася цвіль, для її видалення приготуйте такий розчин:

  • 1 л теплої води;
  • 30 г прального порошку;
  • 60 мл білизни.

Вдягайте нітрилові рукавички, щоб захистити руки під час використання такої «важкої артилерії». Нанесіть розчин на рами і залиште на 10–15 хв., а потім змийте чистою водою.

Лайфхаки від EVA Blog

  1. Будь-який засіб для прибирання, навіть натуральний, сушить шкіру рук. Щоб зберегти її шовковистою, працюйте в рукавичках.
  2. Починайте мити вікно з рами, далі переходьте до скла.
  3. Для того щоб швидко протерти вікна всередині приміщення, наносіть засіб не на скло, а на тканину. Потім нею протріть поверхню, і ще раз — сухою тканиною без засобу.
  4. Щоб не розносити бруд по всій поверхні скла, протирайте його круговими рухами, а не із сторони в сторону.
  5. Якщо ви забули придбати спеціальну серветку для прибирання, згадайте про «бабусин» метод миття скла газетами. Завдяки своїм абразивним властивостям папір не дряпає поверхню і добре її очищає.
  6. Щоб легше виявити недомиті місця, мийте одну сторону вікна горизонтальними рухами, іншу — вертикальними.
  7. Для очистки важкодоступних місць та вікон, що не відкриваються, придбайте спеціальну щітку з довгою рукояткою.
  8. Щоб видалити пил у важкодоступних місцях рами, скористайтеся ватяною паличкою.
  9. Щоб надати склу діамантової голубизни, додайте до миючого засобу трохи синьки.
  10. Для видалення плям від скотча скористайтесь будь-яким маслом. Точково нанесіть його на лише на пляму, почекайте 10–15 хв., а потім протріть спиртом.


І найголовніше: чим частіше ви митимете вікна, тим швидшим і простішим буде цей процес!

Виявляється, вікно, яке не мили протягом місяця, пропускає на 10% менше світла, ніж щойно вимите. А бруд, накопичений протягом 4 місяців, затримує цілих 50% світла! Тож не забудьте про вікна, коли наступного разу прибиратимете оселю.

Сподіваємось, наші поради допоможуть вам зробити це легко та швидко. Насолоджуйтесь чистотою!

1 Серпня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність