Доглядаємо за шкірою шиї та декольте правильно

Сучасні жінки багато часу приділяють власній зовнішності. Прискіпливо обирають креми для обличчя, щоб зберегти свіжість та молодість шкіри, знають все про санскріни та новітні засоби для боротьби зі зморшками. Але часто ми забуваємо, що підступно видає вік не тільки зона під очима, але також руки, шия та зона декольте. І якщо для рук ми обираємо спеціальні креми, маски чи навіть SPA-процедури, то все, що отримує декольте – залишки крему для обличчя.

Існує думка, що ідеально для цієї зони підійде крем для повік, але, насправді, дерма навколо очей, якій ми приділяємо чимало уваги, насправді товща, ніж шкіра на шиї! Тут практично немає підшкірно-жирової клітковини. Тому старіння зони декольте відбувається швидше, ніж інших ділянок тіла. Вихід один — з завтрашнього ранку внести у свій розпорядок дня заходи щодо догляду за зоною декольте!

Що потрібно робити кожен день

Так само, як ми щодня чистимо зуби й наносимо на обличчя крем, необхідно регулярно доглядати за шкірою в області декольте.

  • Привчіть себе до контрастного душу.
  • Не забувайте, що тонізування, живлення та зволоження — заходи, які потрібні зоні декольте не менше, ніж обличчю.
  • Робіть фізичні вправи, які допомагають тримати в тонусі м’язи грудей.
  • Проводьте 2–3 рази на тиждень сеанси самомасажу з натуральними маслами.

Щоб шкіра в цій області не обвисала, важливо ходити і сидіти з правильною поставою. Коли хребет знаходиться в природному для нього положенні, ви злегка відхиляєтесь назад, шкіра натягується, і зморшки не утворюються. Якщо ж весь час опускати голову вниз і забувати розправляти плечі, незабаром з’явиться друге підборіддя і заломи під шиєю.

Пам’ятайте про те, що будь-які маніпуляції (нанесення крему, масаж) в зоні декольте виконуються у напрямку знизу вгору, що сприяє нормалізації лимфотоку.

Намагайтеся підбирати для себе таку білизну, в якій вам буде максимально комфортно. Занадто вільні моделі, які не підтримують бюст так, як годиться, так само погані, як і ті, що перетискають груди. Якщо хочете, щоб ваш бюст залишався привабливим якомога довше, забезпечте йому хорошу підтримку за допомогою бюстгальтера.

Косметичні засоби на варті вашої краси

Правильний догляд за шкірою за допомогою косметичних засобів допоможе ефективно боротися із віковими змінами.

Креми

Головна причина старіння шкіри – зневоднення. Правильний крем для зони декольте містить поживні компоненти, олії та антиоксиданти (вітаміни А та С).

Очищення та ексфоліація

Ліпідний шар шкіри в цій зоні досить тонкий, тож наша задача не пересушити її ще більше. Тому для очищення слід обирати м’які нелужні засоби – наприклад, муси чи пінки.

Раз на тиждень варто проходити процедуру ексфоліації. Але якщо до 35 років ми можемо обрати м’які гомажі, то після краще надати перевагу хімічним пілінгам. Зробити її можна в косметологічному кабінеті. Для домашнього використання можна придивитися до кремів із кислотами.

Маски

Жінки не дуже полюбляють робити маски для цієї зони через їх незручність: треба нанести жирну масу на шию та декольте, почекати поки маска подіє, і робити це варто в горизонтальному положенні, а потім ще змивати все в душі.

Ми радимо включити догляд за цією зоною в щотижневі домашні SPA-процедури.

А для тих, хто завжди поспішає, існує чудовий засіб – тканинні маски, які можна наносити не тільки на обличчя, але й зону декольте.

Домашні рецепти краси

Окрім професійних засобів для догляду є безліч ефективних природних рецептів краси.

Природні рецепти показали себе з найкращої сторони, коли мова йде про щотижневі SPA-процедури.

Наприклад, можна замінити готовий скраб, зробленим власноруч на кухні.Рецепт, перевірений часом – гомаж приготований з меленої кави й цукру. Кремовою основою скрабу стануть жирні вершки або базове масло.

На ретельно очищену шкіру можна нанести фруктово-ягідний компрес. Для нього підходять як традиційні українські плоди (малина, полуниця), так і заморські ласощі: банани, хурма, апельсини, ківі. Основні компоненти подрібнюють в кашку в блендері (або натирають на дрібній тертці) і розбавляють суміш мінеральною водою. Після цього кашку розкладають по формах для льоду і відправляють в морозилку. Робити компрес можна не кожен день, а хоча б тричі на тиждень. Протерши шкіру таким крижаним кубиком, ви наситите її вітамінами й кислотами, які допоможуть вам зберегти молодість зони декольте.

Тепер поговоримо про маски. Наносити їх краще перед сном або в вихідний день, коли ви не поспішайте. Ви може зробити:

  • медову маску, яка зволожить шкіру (вам знадобитися 50 мл теплої води і 2 столових ложки рідкого меду);
  • дріжджову маску для отримання ліфтинг-ефекту (в воді потрібно розвести 20 грамів дріжджів);
  • живильну маску зі сметани (100 г), жовтка, лимонного соку і чайної ложки горілки;
  • бананову маску, приготовлену з кашки цього фрукта, двох ложок жирного сиру і яєчного білка.

Ефект від процедур буде помітний практично відразу, адже шкіра в зоні декольте дуже чутлива і сприйнятлива до вашої турботи!

Сыворотка для лица Bielenda SKIN CLINIC PROFESSIONAL увлажняющая с гиалуроновой кислотой

313.00
Купити

Крем-флюид для лица и зоны декольте БИОКОН SPF 35 против фотостарения

86.00
Купити

Маска для лица Eveline Ультраувлажняющая корейская тканевая

30.00
Купити
10 Січня / 2019 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *