EVA-словник: Модне взуття цього літа

Сьогоденна мода пропонує нам величезний вибір модного одягу та взуття. Сліпери, слайдери, біркенштоки та крокси.. У назвах так просто заплутатись.

Тож сьогодні Eva Blog відкриває нову рубрику Eva-словник. А почнемо ми зі зручного літнього взуття.

Чому саме комфорт? Здоров’я ваших ніжок вже не перший сезон займає перші місця у рейтингу модних трендів.

Тож давайте розберемося, що до чого!

Слайдери (від англ. slide – ковзати) – звичні нам «шльопки» тепер актуальні не тільки на пляжі та вдома. Вони стали справжнім символом літа і доречні як для повсякдення, так і вечірок. І не дивно, адже сьогодні вони можуть бути як спортивними, так і святковими, виконаними із традиційних матеріалів, як шкіра, замша чи денім, а також шовку, оксамиту, доповнені вишивкою, декором та мереживом.

Сьогодні її можна носити із будь-яким одягом. Але якщо демократичне минуле все ж бентежить вас, придивіться до слайдерів із незвичних матеріалів чи з романтичним декором, щоб надати їм більшої елегантності.

Стильні слайдери в Квартирі 31 в Одесі та Києві

Фліп-флопи (від англ. flip flop – звуки, що хлюпають) – також здавна відомі нам гумові в’єтнамки. Невід’ємний атрибут пляжів та басейнів. Сьогодні вони виходять за звичні межі та завойовують своє місце у міських джунглях. З’являються фліп флопи із тканини, соломки та інших матеріалів. Та все ж сама «хлюпаюча» назва цього виду взуття вказує нам на більш відповідне для них місце – берег моря.

Гумові фліп-флопи у київському “Окно во двор”

Біркенштоки – зручні ортопедичні сандалі, що отримали свою назву від німецької фірми Birkenstock, яка протягом ста років виробляє ортопедичне взуття. Сьогодні біркенштоки з’явилися у модельному ряді багатьох взуттєвих марок. Але їх форма та особливості залишаються незмінними: зручна устілка, широкі ремінці, груба підошва, максимально натуральний та розслаблений вигляд.

Ще кілька сезоні тому біркенштоки вважалися страшною потворністю. Тепер їх офіційно признали та носять навіть із сукнями.

Біркенштоки у дніпропетровському шоурумі Flow

Крокси – ще одна зручна та дивна модель взуття, названа на честь марки-виробника.

Ці сандалі створювалися з метою безпечного перебування у мокрому взутті на палубі корабля. Компанією Crocs був створений і запатентований унікальний матеріал із спіненої смоли, що дозволив легко створювати зручні та практичні сабо. Їх форма завжди була далекою від модних трендів, але виробники не збираються її змінювати, зсилаючись на особливі ортопедичні якості свого взуття. До речі на показі колекції весна-літо 2017 дизайнер Christopher Kane продемонстрував ненависні крокси на своєму лондонському шоу.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

І що ви думаєте? Отримав дуже гарні відгуки від критиків. Дизайнер зовсім не змінив класичної форми кроксів, але виконав їх у незвичних текстурах та декорі.

Головні прихильники кроксів сьогодні – це діти. Куди приведе нас мода, спостерігаємо далі.

Крокси від Crocs 😉

Еспадрильї – ткані капці із мотузковою, джгутовою підошвою. Як не дивно, це взуття починає своє існування, як частина воєнної амуніції. У ХІІІ столітті їх носила іспанська піхота. Їх недовговічність компенсувала невилика вартість та швидкість виробництва – нову пару можна було зробити за кілька годин.

Сьогодні еспадрильї стали невіддільною частиною літнього гардероба. Вони чудово вписуються у повсякденний гардероб, і можуть бути доповнені як легкими штанцями чи шортами, так і романтичною сукнею. Тепер це не тільки утилітарне взуття. Все частіше можна зустріти еспадрильї на невеличкій платформі, прикрашені стрічками. Така модель ідеально доповнить образ сучасної міської принцеси.

Еспадрильї від Kachorovska Atelier

Мюлі (у Стародавньому Римі «mulleus calceus» – мислитель) – капці із закритим чи напіввідкритим носком, але без п’яти, часто на невеличких зручних підборах У стародавні часи привілей носити таке взуття мали знатні чоловіки, що вивчали філософію та науку, займали високі пости у правлінні. У ХІІІ столітті мюлі стали символом куртуазної моди: їх носили у будуарі, та прикрашали вишивкою, лебединим пухом, дорогоцінним камінням.

Сьогодні мюлі невіддільна частина білизняного тренду: вони ідеально впишуться в ансамбль із сукнею-сорочкою із шовку та костюмом у піжамному стилі. А якщо ви не прихильниця настільки екстравагантних поєднань, зробіть шовкові мюлі головним акцентом вашого образу, доповнивши їх зручними джинсами чи простою сукнею.

Мюлі від Artell

Бабуші – родичі мюлі зі Сходу. Це також зручне взуття із закритим миском та без п’яти, але на відміну від своїх витончених побратимів, завжди на низькому ході.

Бабуші прийшли до нас із Персії. І спочатку були виключно домашнім взуттям: їх шили із саф’яну та прикрашали дорогоцінною вишивкою.

Поступово бабуші стали популярні не тільки вдома.

Сьогодні стилізувати бабуші можна по-різному. Вони сподобаються відчайдушним модникам, що відкриті до сміливих експериментів із «потворним взуттям» (так охрестили тренд на біркенштоки, крокси та іншу дивацьке взуття модні критики). Бабуші ідеально впишуться у східний та будуарний стиль. І якщо ви полюбляєте шовк, піжами та східні кімоно, придивіться до цього типу взуття.

А навіть коли такі дивацтва не про вас, придивіться до першоджерел цього тренду. Бабуші, справді, дуже зручні та екзотичні, і гарно впишуться у ваш домашній гардероб.

Бабуші від українського бренду Marsala

Як вважаєте, такі тренди мають право на життя? Чи наважилися б самі носити екстравагантне взуття? Чи найкраща прикраса будь-якої жінки – то підбори?

11 Серпня / 2017 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті