Феномен ugly shoes: З чим носити потворні кросівки цієї осені

«Я вважаю, що знаходити визначення потворного – це дуже цікаво. Мені також цікаво, де проходить ця межа, за якою потворне стає прекрасним, а прекрасне – потворним. Це виклик, який мені до вподоби».

Демна Гвасалія

Феномен ugly shoes досі бентежить нашу, звиклу до рафінованої моди, свідомість. Еволюція взуттєвої потворності здається невпинною – спочатку Crocs, потім Birkenstock і врешті решт ці неймовірні Balenciaga Triple S, які, здавалося, були створені не інакше, як у стані афекту. Так почалося те саме божевілля, яке ми можемо спостерігати і зараз. Хвилю підхопили такі бренди, як Gucci, Louis Vuitton, MM6 Maison Margiela, Stella McCartney та Prada, а також найбільші спортивні бренди і, звичайно, мас-маркет.

В результаті, окрім вищезгаданих хайпових Balenciaga, ми отримали Adidas by Raf Simons Ozweego 3, Yeezy Boost 700, Vetements x Reebok InstaPump Fury та ще один ексклюзивніший витвір цієї колаборації Genetically Modified Pump, а також доступніші за ціною Puma Thunder Spectra та Thunder Electric, Fila Disruptor, Nike Air Monarch, Skechers D’Lites Extreme – ось далеко не повний перелік того, що ми побачили за останні 5 років. Та чому взагалі з’явився подібний тренд і як скоро ажіотаж, що виник навколо потворного взуття, піде на спад?

Першоосновою можна вважати такі явища, як нормкор, з його ідеалами простоти і комфорту, та ностальгія за 90-ми, яка у певний момент захопила модну спільноту. З цього тенденційного коктейлю і виник запит на максимально зручне, антигламурне взуття типу «таткових кросівок».

Ще один фактор «живучості» ugly shoes – це їхня протиприродна універсальність. Таке взуття не піддається стилістичній ідентифікації, фактично, воно існує окремо від будь-якого конкретного стилю, а тому може бути інтерпретованим у різний спосіб. Простіше кажучи, ugly shoes можна носити практично з будь-чим! Розберемо кілька найтрендовіших варіантів.

Класичні брюки

Брюки з «тактовими кросівками» вже встигли стати класикою вуличної моди. При цьому фасон брюк може бути різним. Це можуть бути базові прямі брюки, брюки вільного крою або кюлоти – обирайте таку модель, яка пасує вам за типом фігури і у якій ви почуваєтеся зручно. Інших вимог немає! До такого комплекту підійде невимушений верх у вигляді толстовки або світшота. Ще ефектніше виглядатимуть ugly sneakers з класичним брючним костюмом. У цьому варіанті піджак можна одягти на футболку або навіть на голе тіло.

Шорти і оверсайзний піджак

Піджак «з чоловічого плеча» і практично приховані під ним шорти брючного крою разом з масивними кросівками створюють надзвичайно екстравагантне поєднання, в якому перемежовуються брутальність і тендітність. У цьому парадокс овексайзних речей чоловічого крою – вони дуже тонко підкреслюють жіночність. До того ж акцентом у такому аутфіті будуть відкриті ноги, завдяки чому образ не виглядатиме грубо. Як варіант, піджак можна носити підперезаним, створивши за допомогою пояса приталений силует.

 

Сукні та спідниці

Сукні і потворне взуття просто створені одне для одного. Від самого виникнення тренду на ugly shoes модниці активно експлуатують цей ефективний прийом, побудований на простому і зрозумілому контрасті ніжного та грубого. І чим ніжніша сукня, тим виразнішим буде образ. Мереживо, рюші, легкі тканини і романтичний принт стануть найкращою компанією для ugly sneakers.

Та ж історія зі спідницями, вони також чудово пасують до подібного взуття. При цьому довжина спідниці не має жодного значення. Це може бути коротка джинсова спідниця з худі та високими білими шкарпетками або шкарпетками з кумедним малюнком, які є частими супутниками потворних кросівок. Інший, більш контрастний варіант – міді або максі зі струмливої тканини у поєднанні з об’ємним светром.

Спортивні штани

Пам’ятаєте, як два роки тому спортивні штани буквально окупували світові подіуми? Тепер ви можете знову дістати їх з шафи. Спортивна класика типу олдскульних Adidas Originals Beckenbauer і велетенські кросівки – надзвичайно стильний дует, особливо у поєднанні з шубою зі штучного хутра або пальтом, про яке скажемо окремо.

Пальто

З чим би ви не вирішили одягти ваші ugly sneakers – з брюками, з сукнею або спідницею, просто з улюбленими джинсами – без пальта ваш стильний осінній образ не буде завершеним. «Таткові кросівки» виглядатимуть неперевершено з прямим пальтом у стилі унісекс, оверсайзною моделлю, тренчем або довгим пальто під пояс.

До потворного взуття можна ставитися по-різному. Когось подібні витвори дизайнерського мистецтва відверто дратують, а для когось це кохання з першого погляду. Спільне одне – дивакуваті «таткові кросівки» мало кого залишать байдужим, а тому можемо бути упевнені, що цей тренд пробуде з нами ще мінімум пару років. Тож ви ще маєте час, щоб обрати ваші єдині і неперевершені ugly shoes.

14 Вересня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *