How-to-Wear: Як обрати і з чим носити светр

Зручний, затишний, теплий, м’який, комфортний – які ще асоціації виникають у вас, коли йдеться про светр? А як щодо елегантності та витонченого стилю? Чи здатен предмет гардеробу з утилітарним покликанням відповідати цим критеріям? Ви здивуєтесь тому, в скількох модних іпостасях може постати звичайний зимовий светр, якщо підійти до створення образу творчо.

Щоб скласти цікавий і стильний образ на базі светра, необхідно знати дві речі: які фасони в тренді у поточному сезоні і як носити светр, щоб отримати досконалий, зі стилістичної точки зору, аутфіт. Власне про це ми і розповімо у нашій статті.

Які моделі светрів у тренді

Об’ємний светр

Так, об’ємні светри й досі з нами! Просто тому, що це надзвичайно зручно і в них ми виглядаємо особливо тендітними. Щоправда, аби цей прийом спрацював, мішкуватому светру просто необхідно додати жіночності. Влучним попаданням будуть вузькі брюки або джинси, які підкреслюють стрункість ніг, спідниці з легких, струмливих тканин і, звичайно, підбори.

Текстурний светр

Гра текстур – це стилістичний прийом, який працюватиме завжди. Волохаті светри, плюшеві светри «з натурального хутра іграшкового ведмедика», светри з травички – усі ці варіації на тему текстурності виглядають однаково мило і зворушливо, особливо у ніжних пастельних відтінках.

Асиметричний светр

Цієї зими мода на асиметрію торкнеться у тому числі і светрів. Асиметричною може бути довжина, крій, конструктивні елементи. В окремих випадках асиметричний светр, як і светр оригінального фасону, може відволікти увагу від недоліків фігури.

Светр крупної в’язки

Зима не зима без такого светра. У цьому сезоні у тренді не просто крупна, а гіпертрофована в’язка з дуже товстої пряжі і прості класичні візерунки. На особливу увагу заслуговують об’ємні «коси», бажано в яскравому кольорі.

Джемпер з V-подібним вирізом

Светри і джемпери з відкритим декольте, можливо, не найпрактичніший, проте дуже жіночний варіант. Якщо минулого року ми бачили переважно округлі вирізи горловини, то у цьому сезоні повернення святкує глибокий V-подібний виріз.

Водолазка

Антагоніст попереднього фасону – практичний і стильний одночасно светр під горло. З тонкого трикотажу або з товстої пряжі, яскравого або базового кольору – такий светр виглядатиме одночасно стримано, завдяки закритості, і елегантно, разом з аксесуарами і у цікавих поєднаннях. До того ж з водолазкою можна нарешті позбутися набридлого снуда, який вже практично вийшов з моди, але ми все ще не можемо з ним розпрощатися.

Як і з чим носити светр

Навипуск

Це традиційний варіант носіння светра, в якому, здається, немає нічого незвичайного або надстильного. Проте все залежить від вибору моделі. На піку популярності об’ємні светри, які бездоганно поєднуються зі спідницями будь-якої довжини та фасону. Не менш естетично оверсайзний светр, одягнений навипуск, виглядає з легінсами, вузькими брюками або джинсами – облягаючий низ разом з об’ємним верхом додадуть стрункості вашим ніжкам.А ті, кого природа нагородила високим зростом, можуть також дозволити собі носити об’ємний светр з брюками вільного крою.

Заправленим

Бажаєте отримати подіумний образ – носіть светр заправленим у брюки або спідницю з високою талією. У такому варіанті светр чудово виглядає зі шкіряною спідницею-олівцем, а також з розкльошеними спідницями зі струмливих та плесірованих тканин.

Заправляти можна як светри з тонкого трикотажу, так і моделі з крупною в’язкою. Щоправда заправляти об’ємний светр, не маючи осиної талії, доволі ризиковано, оскільки він здатен заразом додати небажаних об’ємів і вашій фігурі.

Можна також заправити светр частково – лише його передній край – так само позначаючи лінію талії, але створюючи більш невимушений образ у вуличному стилі.

З поясом

Підкреслити лінію талії і створити жіночний силует можна також за допомогою широкого пояса, одягненого на светр. Бажано, щоб пояс виглядав контрастно відносно кольору светра.

Образ буде довершеним разом зі спідницею-олівцем, або спідницею вільного крою, а також з брюками. При чому фасон брюк може бути різним: від вузьких дудочок до просторих палаццо.

На сорочку

Светр з сорочкою органічно вписується як у кежуальний, так і у офісний аутфіт. Сорочка контрастного кольору, комір і нижній край якої виглядає з-під светра, разом з верхнім одягом створить трендову багатошаровість. Рукави светра можна дещо підняти, відкривши таким чином манжети сорочки, а комір додатково акцентувати за допомогою колье. Вдалим вибором низу буде міді-спідниця з високими чоботами або прямі брюки.

У більш розслабленому варіанті правильну компанію сорочці зі светром складуть джинси бойфренди, ботільйони або черевики і зручне пальто чоловічого крою.

Замість сукні

Видовжений або оверсайзний светр цілком може зіграти роль сукні. Додайте до нього щільні колготки, які ще кілька років тому майже витіснили тонкий і непрактичний капрон, ботільйони або чоботи на стійкому каблуці і ви матимете ефектний образ, який виглядатиме чудово навіть з мінімумом аксесуарів і у total black.

Для особливої оказії можна спробувати сексуальний образ з ботфортами. Якщо ж таке поєднання здається вам надто відвертим або агресивним, можна додати образу романтичності за допомогою берета.

Як бачимо, у цьому осінньо-зимовому сезоні светр остаточно позбувся тавра посередності і набув нових, надзвичайно стильних, трактувань. А це дозволяє нам створювати цікаві образи, не жертвуючи при цьому власним комфортом, адже светр був і залишається одним з найкомфортніших предметів у жіночому гардеробі, і ми просто не в змозі від нього відмовитися.

2 Листопада / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA