Кухонні звички, що допоможуть схуднути швидко та без зусиль

Мільйони жінок по всьому світу мріють про чарівну пігулку, яку можна з’їсти й моментально позбавитися зайвих сантиметрів. На жаль, безпечних таблеток для схуднення не існує, зате є прості лайфхаки, за допомогою яких можна безпечно схуднути та покращити своє здоров’я. Зробити це без складних (а іноді й шкідливих!) дієт — не лише можливо, але й просто, а все, що для цього потрібно, — дотримуватися здорового раціону. Тож які корисні звички у цьому допоможуть?

Сховайте шкідливі перекуси

Приберіть подалі цукерки, печиво та сухарики, а замість них поставте на стіл вазу з фруктами. Чим далі ви сховаєте шкідливі смаколики, тим більша вірогідність того, що ви про них забудете та їстимете якомога менше. Погодьтеся: куди зручніше просто взяти те, що перед очима, наприклад, яблуко або солодку моркву.

Купіть посуд меншого розміру

Причина більшості проблем із зайвою вагою ховається в тому, що ми їмо більше, ніж потребує наш організм. Зайва енергія не використовується й лишається в тілі у вигляді підшкірних відкладень. Найпростіший спосіб зменшити свої порції — накладати їжу в маленькі тарілки. А думка про те, що ви з’їли повну тарілку замість половини, допоможе відмовитися від додаткової порції.

Пийте з різних склянок

Якщо не можете відмовитися від калорійних напоїв (соків, солодкої газованої води), наливайте їх у вузькі високі склянки — візуально вони виглядають більш об’ємними, а по факту вміщають менше. А от для чистої води краще брати низькі широкі склянки — чим більше ви питимете води, тим краще для вас. Докладно про здоровий водний режим читайте у статті експерта EVA Blog.

Обирайте зелені тарілки

Досліди вчених стали приводом для цілої низки дотепних жартів, але їх можна використовувати і на свою користь. Так, експерименти показали, що накладаючи їжу в яскраві тарілки, ми підсвідомо наповнюємо їх не до кінця, а якщо колір їжі збігається з кольором тарілки, кладемо трохи більше, ніж зазвичай. Тож якщо ви не любите броколі, спаржу та інші зелені овочі, накладайте їх у зелені тарілки — це допоможе з’їсти більше корисного.

Сховайте солонку

Сіль не лише затримує воду в організмі, але й стимулює апетит, через що ми їмо більше, ніж потребуємо. Соліть страви менше, ніж зазвичай, і приберіть солонку в дальній кут шафи. Це примушуватиме вас кожного разу вставати з-за столу, тягнутися за сіллю й, цілком можливо, утримуватиме від того, щоб кожного разу досолювати страви.

Обирайте дорогий чай

Якщо ви звикли додавати до чаю та кави багато цукру, відмовитися від цієї звички допоможе така проста хитрість. Купіть дорогий чай, додавати до якого цукор — просто гріх. Наприклад, молочний улун: злегка солодкуватий, ароматний і надзвичайно смачний, цей напій, крім того, сприяє схудненню.

Купіть красивий ланч-бокс

Замовляючи їжу в кафе, ви ніколи точно не знаєте, з яких продуктів її приготовано, скільки в ній солі, масла та цукру. А красивий ланч-бокс не лише стане додатковим мотиватором для того, щоб зібрати собі зранку смачний та корисний обід, але й допоможе зекономити.

Випийте води перед тим, як їсти

Деякі люди плутають сигнали мозку «їсти» та «пити» і замість того, щоб випити склянку води, коли організм цього потребує, починають шукати перекус. Тож перш ніж потягнутися до холодильника в пошуках чогось смачненького, випийте склянку води й почекайте кілька хвилин. Цілком можливо, що відчуття голоду зникне само собою.

Готуйте стоячи

Ще одна корисна звичка — «фітнес на кухні» — полягає в тому, щоб чистити овочі та нарізати салат не сидячи за столом, а стоячи. А ще краще — нахилятися за кожною картоплиною і, взявши її, підніматися на носочки.

Іноді для того, щоб менше їсти й обирати більш здорові продукти, достатньо просто змінити маленькі дрібнички в повсякденному житті — і зайві сантиметри зникнуть самі собою. Наші поради дійсно прості, і втілити їх у життя буде зовсім не складно. Будьте щасливими та здоровими!

26 Вересня / 2018 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Трусики для менструації brabrabra
15 Грудня / 2023 Жіноче здоров'я
0-9-ознак,-що-ви-п’єте-мало-води
11 Грудня / 2023 Жіноче здоров'я
Симптоми овуляції
31 Січня / 2023 Жіноче здоров'я