Мамо, я в шапці! Обираємо свій ідеальний головний убор

Вибір головного убору може перетворитися на справжній головний біль, оскільки тягне за собою низку непростих питань. Що підійде під ваш тип обличчя? З чим носити модель, яку ви вподобали? Як знайти золоту середину між практичністю і стилем? Спробуємо розібратися в цих непростих питаннях, щоб полегшити вам завдання з вибором шапки вашої мрії.

Серед усього різноманіття головних уборів, запропонованих дизайнерами у цьому сезоні, ми відібрали 7 моделей, які претендують на довгострокову популярність, а тому стануть вам у нагоді і наступної зими.

#1 Біні

Це справжній універсальний солдат жіночого гардеробу. З моменту свого приходу в моду цей аксесуар еволюціонував у безліч варіацій і став компонентом багатьох, навіть кардинально протилежних, стилів.

Цього сезону у тренді біні яскравих «кислотних» кольорів, біні з декором (квіти, банти, каміння, перлини і бісер), а також біні з написами.

Кому личить

Оскільки біні має витягнуту форму, вона здатна візуально подовжити кругле або квадратне обличчя. У цьому випадку її слід носити, зсунувши ближче до потилиці і відкривши чоло. Якщо ж ви, навпаки, маєте видовжені риси, вам підійде біні з товстого трикотажу і з широким відворотом. Також можна підвернути край шапки удвічі або заправити верхівку.

Приховати широкі вилиці або надто виразне підборіддя можна, пустивши два пасма волосся вздовж обличчя. Ви також можете приховати чоло, опустивши шапку ближче до брів. Останнє стосується власниць трикутного і овального обличчя.

Як носити

Біні на своєму місці у багатьох стилях: у зухвалому гламурно-хіп-хоповому swag, нігілістичному гранжі, або у волелюбному стріт-стайлі.

Наш вибір — хуліганська версія шапки-біні з оверсайзним пальто.

#2 Шапка з хутра

Цієї зими у гардеробі модниць м’яко і пухнасто від хутряних виробів. Головні убори не вийняток. У тренді хутряні шапки – кубанки і папахи, гіпертрофовані вушанки, міхові капори та шапки-капюшони.

Кому личить

Хутряні шапки просто створені для прямокутної форми обличчя, оскільки здатні візуально пом’якшувати різкі риси. Вушанка допоможе звузити обличчя квадратної форми і створити акцент на виразних вилицях «трикутника». Володарки овального обличчя також можуть дозволити собі таку приємність, як шапка з хутра.

Як носити

Акцентована хутряна шапка виглядатиме гармонійно з прямим або приталеним силуетом – з пальто під пояс, прямим необ’ємним пуховиком або шубкою з коротким ворсом. Оверсайз, у даному випадку, створить диспропорцію.

Поєднання папахи або вушанки з шинеллю або бушлатом припаде до смаку прихильницям стилю мілітарі.

#3. Берет

Донедавна цей предмет гардеробу асоціювався або з поетичними образами або з військовою уніформою. Але у цьому сезоні усі кліше знято! Берет реабілітований і отримує статус must have. Окрім класичної моделі в тренді елегантні хутряні, мультиколорні в’язані, брутальні шкіряні та об’ємні романтичні берети, а також берети прикрашені вишивкою, написами, аплікацією, штучним камінням та іншими декоративними елементами.

Кому личить

Овальним і трикутним обличчям личитиме берет з асиметричною посадкою на чоло. Жінкам з обличчям круглої або квадратної форми, навпаки, слід носити його так, щоб чоло було відкритим.

Як носити

Хутряним беретом можна завершити пухнастий зимовий total look, поєднавши його з шубою або хутряним пальто. Або ж можна піти від зворотного і зіграти на контрасті матеріалів і фактур – поєднати берет з хутра з вовняним пальто або шкіряний берет з шубою. Об‘ємний в’язаний берет надасть виразності образам в стилі бохо або гік-шик.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

#4. В’язана шапка

Зручний, теплий, затишний і по-справжньому зимовий головний убор, знайомий нам з дитинства. Фраза «Вдягни шапку!» – це саме про нього. З-поміж безлічі варіацій ми обрали дві найбільш актуальні цього сезону: шапка з помпоном і хельсінкі. Обидва фасони виглядають грайливо і здатні задати настрій усьому образу, особливо у парі з інфантильними в’язаними рукавичками.

Кому личить

Ми вже визначили, що жінкам з круглим і квадратним обличчям необхідно відкривати чоло, тому в’язану шапку слід носити відповідним чином – зі зміщенням до потилиці. У виборі фасону краще зупинитися на об’ємній в’язаній шапці з помпоном.

Власницям овальних і ромбоподібних облич пощастило найбільше – їм пасують обидва фасони. А от різкі і грубі лінії у зовнішності погано поєднуються з романтичною наївністю в’язаних головних уборів. Це ж стосується трикутної і грушеподібної форм обличчя.

Як носити

Шапка з помпоном і хельсінкі з об’ємної пряжі однаково виразні і здатні додати емоційності зручному і практичному, але не надто емоційному кежуалу. Парка або пуховик-ковдра у даному випадку стануть найкращим вибором.

#5. Капелюх

Капелюхи з полями не втрачають актуальності. Найпопулярнішим фасоном залишається улюблена багатьма федора. В моді й інші класичні фасони – хомбурги, трілбі і слаучі.

Кому личить

Овальним обличчям пасують усі вищезгадані фасони капелюхів. Жінки з трикутною, прямокутною і грушоподібною формою обличчя також можуть без вагань обирати капелюх з полями, за умови, що він прикриватиме чоло. До квадратного обличчя краще підійде капелюх з опущеними полями – прямі поля йому категорично протипоказані.

Як носити

Для крислатого капелюха виграшним буде видовжений або приталенный силует. Капелюх з середніми полями складе вигідну партію шубі, або пальто-кокону. Хомбург стане виключно вдалим доповненням до багатошарового образу у стилі бохо.

#6. Тюрбан

Парадокс, але аксесуар, який ще недавно жодним чином не асоціювався з зимою, вже не перший рік займає почесне місце серед зимових трендів.

Кому личить

В’язаний тюрбан дуже пасує тим, хто має ромбоподібне обличчя. «Прямокутникам» підійде невисокий об’эмний тюрбан з глибокою посадкою. А от з трикутним обличчям об’ємний тюрбан не товаришує.

Як носити

Тюрбан – дуже жіночний аксесуар і в елегантному образі його жіночність розкривається у повній мірі. Ми рекомендуємо тюрбан класичного кольору (чорний, білий, сірий, червоний, бежевий) у поєднанні із шубою або пальто приталеного силуету. І звичайно ж підбори!

#7. Картуз

Картузи, кашкети, кепі, бейсболки – цієї зими у тренді все, що має козирок. Дизайнери пропонують нам класичні і екстравагантні моделі на будь-який смак. Серед безлічі фасонів і різноманіття матеріалів ви обов`язково знайдете свій виграшний варіант.

Кому личить

Невисокий картуз пасує «трикутникам» і «прямокутникам». Модель з об’ємним верхом, допоможе візуально видовжити кругле або квадратне обличчя, якщо носити її асиметрично.

Як носити

Ідей на тему «з чим комбінувати картуз» незліченна кількість, як і дизайнів цього головного убору. Зупинимось на абсолютному тренді сезону – моделі newsboy. Стильним доповненням до неї стане пальто-бойфренд – якщо вже грати у маскулінність, то до кінця!

Сподіваємось, що ваш ідеальний головний убор врешті знайде вас! Бережіть голову і будьте у тренді!

22 Січня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *