Man cave: Як облаштувати ідеальний чоловічий простір вдома

Частіше за все облаштування оселі, вибір дизайну, меблів та аксесуарів — справа жіноча. Чоловіки ж у цьому питанні зазвичай погоджуються з жінками. Певно, це той самий домашній затишок, котрий традиційно створює та оберігає жінка. Утім, в такому жіночому царстві повинно бути й місце для чоловіка, де він міг би усамітнитися та зайнятися своїми справами — не обов’язково сугубо брутальними, а тими, що до душі. Тож як спланувати такий куточок, де б чоловік почувався максимально комфортно, та що для цього потрібно? Про це і поговоримо в новій статті на EVA Blog!

Ідея man cave

Man cave — це така собі барлога чоловіка, де він може усамітнитися, відволіктися від проблем або подумати над їх вирішенням, позайматися тим, що цікаво, або ж просто перепочити наодинці з собою чи з друзями. Тут мають панувати саме ваші порядки і непорядки теж. Тут ви можете зняти з себе костюм уважного чоловіка, тата, сина, працівника й просто побути самим собою.

І якщо термін man cave з’явився порівняно нещодавно, то власне це явище відоме багатьом: чоловічі посиденьки в гаражі, поїздки на полювання, риболовлю, дачу в чоловічій компанії — ті самі способи, у які наші батьки та діди намагалися відпочити від повсякденності, щоб потім повернутися до неї з новими силами та енергією.

Культура man cave активно шириться західними країнами — тут чоловіки витрачають тисячі доларів на облаштування власних барлог та звертаються для цього до спеціальних компаній. Утім, тут часто пропонують однакові дизайни з баром, полицями з закусками до пива та іншими стереотипними чоловічими атрибутами. Звісно, що чоловічий куточок має бути особливим та індивідуальним, створеним саме для вас: хтось тут чиститиме рушницю, хтось — гратиме в солдатики, переглядатиме колекцію авіамоделей, збиратиме друзів перед великим екраном, та хоч вишиватиме хрестиком!

Як облаштувати чоловічий куточок

• Оберіть загальну концепцію

Облаштувати вдома крутий бар з колекцією елітного алкоголю, великою кількістю пива та закусок — це круто, але такий man cave має відповідати саме вашим потребам, а не бажанню вразити друзів. Тож перш ніж приступати до облаштування добре подумайте над тим, чого ви дійсно хочете. Не буває двох однакових менкейвів: комусь до душі розкішний кабінет з класичними картинами та меблями з червоного дерева, а комусь — напівпідвальне приміщення з точковим освітленням, шкіряним диваном, величезним телевізором та більярдним столом.

• Зважайте на свій рід занять

Звісно, що особистий куточок впливового політика та футбольного фана будуть геть різними. Від цього залежатиме концепція вашого man cave. Можливо, вам знадобляться полиці для книг, спортивних нагород, колекції міцних напоїв, стіна для розміщення трофеїв з полювання або карта світу з відміченими місцями, які ви вже відвідали та плануєте відвідати найближчим часом?

• Оберіть стиль інтер’єру

З індивідуальністю менкейву визначилися — це місце лише для вас. В залежності від того, який ви оберете напрям, обирайте й інтер’єрний стиль. Це може бути мінімалізм з прихованими системами зберігання за відсутності меблів, лофт з елементами індустріального напряму: цегляними стінами, підкреслено відкритими трубами, грубою штукатуркою, графіті, дорожніми знаками, ар-деко з поєднанням елегантної розкоші та сучасного мистецтва тощо.

 

• Визначте кольори

Теплі, світлі та яскраві відтінки активізують ту частину мозку, що відповідає за креативне мислення. Холодні та спокійні кольори, навпаки, роблять нас більш зосередженими. Тож в залежності від того, чим ви займатиметеся у своєму куточку, обирайте кольори для нього: художникам краще уникати холодних відтінків, а тим, хто займається наукою, — теплих та всіх, що притягують до себе погляд.

Якщо немає окремої кімнати

Звісно, якщо у вас є окрема кімната, а ще краще — будівля для менкейву, то це значно полегшує його організацію. А що робити тим, хто мешкає, скажімо, в однокімнатній квартирі? Не все так погано — ось кілька ідей організації чоловічого простору для невеликої оселі.

  • Якщо проводите багато часу за комп’ютером, припиняйте кочувати з ним з кухні до спальні. Облаштуйте собі робоче місце зі столом та зручним кріслом, а якщо для цього не вистачає місця, наростіть підвіконня і влаштуйте стіл прямо тут! Заодно отримаєте краєвид на місто, як у босів мафії в кіно 🙂
  • Поважаєте спорт? Облаштуйте шведську стінку в коридорі, а у дверному отворі — турнік.
  • Порада для тих, хто зберігає вдома знаряддя свого хобі чи відпочинку: не треба ховати його на балконі, краще виділіть для цього окрему шафу та повісьте полиці з трофеями чи іншими пам’ятними речами.

Насправді зовсім не важливо, наскільки великим та коштовним буде ваш man cave. Головне — наповнити його власною енергетикою, індивідуальністю та важливими речами — і це місце неодмінно стане частиною вашого життя!

9 Жовтня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *