На яскравій стороні: як носити неон взимку

Ми звикли думати що яскравим барвам не місце у зимовому гардеробі і свідомо робимо його ще похмурішим, одягаючись в темні і невиразні кольори, ніби намагаючись злитися з чорним асфальтом, брудним сірим снігом і каламутним небом, перетворюючись на частину депресивного міського пейзажу… Цієї зими ми пропонуємо зламати шаблони і спробувати дещо нестандартне, а саме – додати до свого зимового гардеробу нестримного і життєрадісного неону, який вилікує будь-яку нудьгу і врятує від зимової меланхолії. Тим паче незгасаюча цікавість дизайнерів і усієї модної спільноти до яскравих кислотних кольорів дозволяє дійти висновку, що тренд на неон ще мінімум кілька сезонів тішитиме ніші очі.

Отже, які предмети гардеробу неонового кольору можуть стати вашими компаньйонами цієї зими.

Пуховик

Якщо ви ще не знайшли гідної заміни минулорічному верхньому одягу, радимо розглянути такий варіант. Трендовий об’ємний пуховик кислотного кольору – це та річ, яка підійматиме вам настрій кожного разу, як ви виходитимете з дому.

Цьогорічні осінньо-зимові покази і street style довели, що така річ може бути дуже комбінативною і на її основі можна створювати безліч поєднання. Яскравий пуховик не складно поєднувати навіть зі стандартними предметами гардеробу: джинсами, класичними брюками, міді- та максі-спідницями. Якщо ж ви все ще маєте сумніви з цього приводу, радимо придбати двосторонній пуховик, в якого одна сторона буде нейтрального кольору.

Взуття

Неонове взуття – це must have минулого сезону. Однак з настанням зими воно не втратило своєї актуальності. Яскраві ботильйони або чоботи можуть бути єдиним кольоровим акцентом в чорно-білому образі, у цьому випадку їх доповнить яскравий манікюр. Або ж таке взуття може скласти дует іншій речі кислотного кольору, наприклад, яскравому аксесуару, або вищезгаданому неоновому пуховику.

Єдина проблема, з якою ви можете зіткнутися – це пошук теплої моделі взуття, тож комфортом, скоріш за все, доведеться поступитися. Як варіант, можна пошукати черевики з яскравими елементами: каблуком або вставками неонового кольору.

Також радимо обирати фасони, наближені до класичних – в них ви точно не виглядатимете комічно навіть якщо ваші черевики будуть маркерно-салатового кольору.

Спідниця

Шкіряна або вінілова кислотна спідниця-олівець у стилі 80-х – це ще одна річ, без якої, на нашу думку яскравий зимовий гардероб не буде повноцінним. Її можна носити з нейтральним светром або зі світлою блузою і базовим піджаком. Така спідниця може бути єдиним яскравим елементом в образі, або ж вона може римуватися з неоновим аксесуаром – сумкою, рукавичками або шарфом.

Светр

Ми вже писали про те, який светр краще обрати цієї зими і як його носити. Усі моделі, які ми розглядали, а саме об’ємні, фактурні, асиметричні светри, джемпери і водолазки чудово виглядатимуть і у неоновому кольорі. Від цього трендовий фасон станет ще актуальнішим, а ваш образ стане ще виразнішим. Неоновий светр утворює ефектне поєднання з джинсами, про що йтиметься далі, прекрасно комбінується з базовими брюками і спідницями.

Брючний костюм

Класичний фасон брючного костюма і неочікуваний кислотний колір – це надзвичайний стилістичний контраст, який змусить вас відчути себе зіркою. І звичайно, обираючи костюм, ви вбиваєте двох зайців: отримуєте яскраві брюки, які можна також носити з нейтральним светром або жакетом, та яскравий піджак, який у наступному весняному сезоні стане для вас стильною альтернативою верхньому одягу.

Аксесуари

Неонові аксесуари – це стилістична вишенька на торті вашого образу, його яскраве довершення. Рукавички, пояс, сумка або рюкзак, шарф або хустка – усі ці предмети гардеробу мають повне право на власну індивідуальність, виражену у кольорі. Тому радимо неодмінно поекспериментувати з неоновими аксесуарами, додаючи їх як окремі кольорові акценти або як доповнення до інших яскравих елементів образу. Єдине, з чим слід бути обачною – це кислотні в’язані шапки. Зазвичай вони виглядають аж надто інфантильно.

Як носити неон

Неон з нейтральной базою

Яскраві деталі допоможуть вам створити цікавий образ на основі базового гардеробу, адже неон чудово поєднується з нейтральними кольорами і відтінками: білим, молочним, бежевим, сірим та іншими.

Неон з денімом

Ці двоє однозначно дружать і чудово доповнюють один одного. Джинси разом з неоновим пуховиком і масивними кросівками створять стильний і невимушений міський аутфіт. А об’ємний неоновий светр з джинсами, контрастним клатчем (можна також контрастного відносно светра неонового кольору) і взуттям на підборах здатен виглядати напрочуд жіночно.

Неон з іншими відтінками того ж кольору

Монохромний образ з неоновими компонентами – ще одне нетривіальне колористичне рішення. Як і у будь-якому монохромному ансамблі, важливу роль тут відіграють відтінки і фактури. З фактурами в зимовому гардеробі не виникає складнощів, ми так чи інакше поєднуємо ворсисті тканини пальт або гладкі матеріали пуховиків з в’язаними фактурами, трикотажем та шкірою, з якої виготовляють зимове взуття і галантерею. Залишається обрати колір, який вам пасує і правильно підібрати його відтінки. За принципом монохромності можна, наприклад, скласти такий образ: яскрава жовтогаряча спідниця + в’язаний светр гірчичного кольору + брунатне пальто + руді чоботи + руда сумка.

Неоновий Color Block

Це рішення для сміливих, адже у такому яскравому образі вам точно не вдасться злитися з натовпом. Якщо ж вас не бентежить увага оточуючих, тоді можете без вагань вдягатися в неон з голови до п’ят, але не забувайте про деякі принципи поєднання кольорів.

Правильну триколірну неонову комбінацію можна скласти зі спектрально протилежних кольорів, наприклад:

червоний + синій + жовтий

фіолетовий + зелений + жовтогарячий

Ці ж кольори можна використовувати попарно:

червоний + синій

синій + жовтий

червоний + жовтий

 

фіолетовий + зелений

фіолетовий + жовтогарячий

жовтогарячий + зелений

Також гармонійно поєднуються кольори, які у спектрі знаходяться поруч:

синій + фіолетовий + червоний

зелений + жовтий + жовтогарячий

Не рекомендовано поєднувати блоками неоновий і чорний в однакових пропорціях. Таке поєднання вважається старомодним і не сприймається цілісно: чорний виглядає надто громіздким, а неон надто акцентованим. Правильніше додавати окремі вкраплення неону до ансамблю в чорному кольорі у вигляді взуття або аксесуарів. Якщо ж вам хочеться більше яскравості в образі, використовуйте замість монотонного чорного чорно-білий принт.

І на останок кілька слів про вибір кольору. Жінки старшого віку можуть приміряти яскраво-червоний, синій електрік, або насичений фіолетовий. Юні модниці і молоді жінки можуть поекспериментувати з токсичними кольорами: лимонним, салатовим, жовтогарячим. Такі кольори, як фуксія і аквамарин є менш радикальними і їх можуть дозволити собі жінки різного віку.

Те, як оточуючі сприйматимуть неон у вашому образі залежить від загального враження – якщо загалом ви мало схожі на фріка, який потрапив у нашу реальність прямісінько з рейву 90-х, використовуєте неон виважено і дозовано, міксуючи його з базою і нейтральними речами, тоді про власний імідж можете не турбуватись. Тож не відмовляйте собі у такій приємності і не бійтеся додати трішечки неонових барв до свого зимового гардеробу!

4 Грудня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *