Не бомбером єдиним… Як і з чим носити анорак

Так, бомбер дійсно вичерпав свій трендовий потенціал. Втім засмучуватись, а тим паче переформовувати свій, так ретельно підігнаний під бомбер, гардероб не варто. У цьому сезоні пальмова гілка першості з практичності і комбінативності переходить до анорака. І якщо ви вважаєте, що цей спортивно-похідний предмет одягу не знайде місця у вашій дівчачій шафі, то ви помиляєтесь. І ми готові вас у цьому переконати.

Тож з чим носити улюблену куртку туристів і футбольних хуліганів? Ми підібрали кілька нетривіальних поєднань, які зроблять вашу весну насправді стильною.

Мода на анорак виникла ще кілька років тому разом з модою на елементи спортивного одягу у загалом неспортивних образах. Дизайнери один за одним звертали увагу на зручну і практичну туристичну куртку, трендсетери підхопили цю тенденцію, зростаючий попит і цікавість модної публіки породили пропозицію і анораки почали підкорювати вуличну моду, поступово виходячи зі своєї спортивної зони комфорту. Ми пропонуємо і вам приєднатися до широкого кола шанувальників анораків. До того ж, щоб бути у тренді, необов’язково купувати дорогу дизайнерську річ – цікаві моделі можна знайти і у чоловічому відділі спортивного одягу. Варто звернути увагу на такі бренди, як Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Stone Island та Fred Perry.

Як і з чим носити анорак

Анорак зі спідницею

Найвдаліші фасони спідниць під анорак – міні або міді прямого чи облягаючого силуету. У варіанті з міні-спідницею допускається, щоб її нижній край був бодай на 10 сантиметрів нижчим від краю анорака. Для такого комплекту підійде різне взуття: кросівки на товстій підошві, кріпери або навіть підбори.

Анорак з шортами-бермудами

До цього невимушеного міського аутфіту обираємо зручне взуття на низькому ходу або легке взуття у спортивному стилі, яке можна носити на босу ногу – мокасини, топсайдери, сліпони або низькі кеди.

Можна зкомбінувати анорак і з шортами іншого фасону, головне, щоб їхня довжина, як і довжина спідниці, хоча б на 10 сантиметрів перевищувала довжину куртки.

Заправлений анорак

Анорак, заправлений у брюки або джинси з високою або середньою посадкою – це досить екстравагантний але цікавий спосіб носіння, який ми раніше бачили у чоловічих колекціях Martine Rose та MSGM. Він цілком може існувати і у жіночому варіанті з прямими або розкльошеними брюками або джинсами. Важливо, щоб анорак у заправленому вигляді виглядав естетично, тому слід обирати не надто довгі моделі з тонкої плащової тканини, яка б не утворювала складок під брюками.

Анорак на сорочку

Анорак може стати цікавим доповнення «академічного» образу з застібнутою на усі ґудзики сорочкою та брогами, лоферами або будь-яким іншим взуттям класичного фасону на низькому ходу. Доповнить образ ексцентричної інтелектуалки сумка-листоноша.

Підперезаний анорак

Широкий пояс перетворить вільний спортивний силует на більш жіночний приталений. Функцію пояса і акцента на талії також може виконувати поясна сумка.

Анорак з сукнею або замість неї

Анорак з сукнями носимо так само, як і зі спідницями. Легку асиметричну сукню можна носити поверх лосинів або легінсів як прошарок між ними і анораком.

Довга модель куртки взагалі може замінити сукню. У такому варіанті разом з анораком вийнятково стильно виглядатиме взуття на платформі або тракторній підошві, чоботи або ботільйони на стійких підборах. Бажано, щоб у такому комплекті і куртка і взуття були виразними. Виразності анораку надасть нестандартний крій, цікавий принт, яскравий колір або контрастне поєднання кольорів за принципом колор-блокінг.

Анорак зі спущеними плечима

Цей спосіб носіння фігурував на минулорічному осінньо-зимовому показі Balenciaga. Анорак має характерну деталь – коротку блискавку, яка йде від горловини куртки. В розстебнутому вигляді вона дозволяє спустити плечі анорака і відкрити декольте. В такому варіанті анорак найкраще виглядатиме поверх водолазки або на голе тіло.

Анорак з брюками

Однотонний або виконаний у нейтральній кольоровій гаммі анорак можна носити і з класичними брюками. У такій комбінації вирішальну роль відіграють взуття і аксесуари – саме вони визначатимуть, до якого стилю тяжітиме образ. Кеди або інше спортивне взуття створять образ у стилі спорт-кежуалу, з туфлями-човниками або kitten heels і клатчем – отримуємо образ у стилі спорт-шик.

Сподіваємось, що нам вдалося бодай частково розвіяти ваші сумніви щодо універсальності анорака і серед запропонованих комбінацій та поєднань ви знайшли цікаві варіанти для себе. А можливо наша підбірка наштовхнула вас на пошук власних ідей і стильних образів з анораком. У будь-якому випадку ця річ точно не буде зайвою у вашому весняному гардеробі.

27 Квітня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *