Невимушена елегантність: Найкращий одяг для сезону зимової сплячки

Наприкінці осені та початку зими так хочеться сховатися в затишний плед і нікуди не виходити. Або хоча б вийти разом з пледом. Що ж, дизайнери втілили цю ідею в життя, і ось вже моделі на подіумах тримають шарфи-пледи замість сумок та демонструють вишукані пальто, схожі на ковдру. Дійсно, комфорт в цей холодний період важливий не менше краси. Тож продовжуючи затишну тему хюґе, у новій статті на EVA Blog пропонуємо поговорити про зимову моду в скандинавському стилі.

Стиль хюґе в одязі

Філософія хюґе заснована на справжніх цінностях та простих моментах життя, що трапляються з нами кожного дня. Це затишні вечори в колі близьких людей, і чашка какао при свічках, і обов’язково комфортний одяг, в якому відчуваєш себе спокійно, розслаблено й навіть трохи по-домашньому. Щоб створити хюґе-настрій, пропонуємо внести в свій гардероб кілька елементів цього стилю.

Вдягайтесь по погоді

А ви знали, що в північному кліматі Данії, де виникла філософія хюґе, навіть літо називають «зеленою зимою», але це не заважає цьому маленькому королівству утримувати першість у світі за рейтингом щастя ООН. Що ж, датчани розуміються на комфортному одязі і ніколи не виходять з дому без парасольки, рукавичок та гумових чобіт. Скандинавський стиль диктує вдягатися не розкішно, а тепло і по погоді. Словом, чим більше тепло, тим більше хюґе.

Кольори та фактури

Матові білий, бежевий, сірий, чорний — будь-які відтінки, що викликають у вас почуття безпеки, комфорту й умиротворення. Ці кольори чудово суміщаються між собою, тому ви зможете як завгодно комбінувати речі, кожного дня створюючи різні образи. Датчани особливо люблять чорний колір: лаконічний та елегантний, зі стриманим нордичним характером, він пасуватиме до будь-якої ситуації.

Особливу увагу зверніть на тактильні відчуття: тканина має бути приємною на дотик, м’якою, теплою й обов’язково натуральною.

Об’ємні силуети

Просторі речі не сковують рухів та добре зберігають тепло. Певно, саме тому датчани так люблять об’ємні в’язані светри, бажано ручної роботи, зручні пуховики та парки з легким і теплим синтетичним наповнювачем, пальто-оверсайз, пухнасті кардигани.

Натуральне та штучне хутро

Вважається, що хутро заряджає позитивними емоціями, і зовсім не обов’язково це має бути шуба з натурального хутра. Затишні міхові шарфи, декоровані хутром светри та інші речі, що викликають почуття хюґе.

Зручне взуття

Якісні, практичні та теплі чоботи з круглим носком на невисоких підборах (від 3 до 5 см) — завжди хюґе. Таке взуття правильно розподіляє вагу тіла, не порушує кровообіг і допоможе вам відчувати себе комфортно та впевнено.

Аксесуари

З одягом у скандинавському стилі добре поєднуються прикраси зі срібла, дерева, шкіри. У дизайні переважають простота, невимушеність та етнічні візерунки, але без надмірностей. Сумочки — зі шкіри, хутра, в’язані або зі щільної тканини, однотонні або з орнаментом.

Шарфи

Обов’язковий елемент хюґе-стилю — теплі, м’які, стриманої кольорової гами шарфи. Золоте правило шарфиків у скандинавському стилі — чим більше, тим краще! Ідеальний варіант — теплий вовняний шарф крупної в’язки.

Багатошаровість

Погодьтеся: цей тренд дуже пасує до морозної зими! Взагалі датчани вважають, що немає поганої погоди — є лише погано підібраний одяг. Адже відчути хюґе, коли тобі холодно, неможливо. Тож утеплюйтесь, красуні!

У філософії хюґе одяг — джерело комфорту і затишку. Він не має відволікати нас від головного: отримання задоволення від кожного моменту свого життя. Нам в EVA Blog дуже подобається естетика хюґе. А вам?

22 Листопада / 2017 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *