Осінь 2018: що і як носити, щоб бути в тренді

Цьогорічні осінні тренди виявилися передбачуваними і непередбачуваними одночасно. Передбачувані вони, бо все це вже було і не раз. Непередбачувані – бо побачите це знову, ще й у таких конотаціях ми не сподівалися. Але такий вже є світ моди – мінливий з одного боку і схильний до циклічності з іншого.

З усього запропонованого ми обрали 5 нетривіальних ідей, які врятують вас від осінньої меланхолії.

Анімалістичний принт

Повертаємося до наших баранів. А точніше до наших зебр, тигрів, леопардів і оцелотів. Анімалістичні принти повертаються і масштаби цього нашестя вражають! Дизайнери вирішили не розмінюватися на дрібниці і не обмежуватися незначними елементами та аксесуарами тваринного забарвлення, а одразу одягнути модниць в диких кішечок з голови до п’ят. Тож леопардове пальто більше не дурний тон, а ознака гарного смаку і обізнаності у модних тенденціях. Ще краще, якщо анімалістичний принт буде виконаний в нетиповій для нього кольоровій гамі, наприклад у рожевому, блакитному, фіолетовому, або навіть салатовому кольорі. І звичайно це може бути не тільки пальто, а й брючний костюм, комбінезон або сукня. Єдине зауваження – річ повинна мати елегантний і якісний крій, інакше ви ризикуєте перетворитися з королеви стилю на королеву гранжу.

Клітинка

Шотландський тартан – це по-справжньому осінній принт, тому побачити його на подіумах в осінньо-зимових колекціях було зовсім не дивно. Дивним було те, у якій кількості він там з’явився. Інтерес до картатого принта виник не на порожньому місці, він вже кілька сезонів поспіль потрапляє у топи модних трендів. Відмінність цього сезону у тому, що тартан дозволено інтегрувати в усі складові осіннього гардеробу. Низ, верх, сукні, аксесуари, взуття і навіть суцільні образи з однорідної клітинки або поєднання її різновидів, а також комбінації з іншими принтами – цієї осені дозволені будь-які експерименти з картатим одягом і його допустима кількість необмежена. Та навіть однієї речі у виразну шотландську клітинку буде достатньо, щоб зробити ваш повсякденний осінній образ яскравішим і оригінальнішим.

Печворк

До цього тренду ми приглядаємося вже не перший сезон – аж надто незвичним і складним він видавався у далекому 2013, коли дизайнери почали активно використовувати клаптикову техніку у своїх колекціях. Цієї ж осені печворк виглядає вже не так ексцентрично, ми нарешті звикли до нього і готові носити самі. Щодо конкретних елементів одягу, у цьому сезоні у пріоритеті пальта, піджаки, спідниці, а також сумки і взуття, виконані у цьому стилі.

Складання вдалого ансамблю у стилі печворк – завдання не з легких, зате це чудовий привід продемонструвати власну креативність і художній смак. Ми, в свою чергу, також дамо кілька порад.

Почнемо з того, що печворк може бути різним. Найефектніше виглядає поєднання різних фактур і малюнків, яке створює певний контраст. Однак такий виразний образ вимагає не менш виразної, контрастної зовнішності, або ж яскравого макіяжу.

Печворк чудово поєднується з базою. Достатньо однієї речі у цій техніці, аби ваш повсякденний образ набув екстравагантності.

Даний стиль не потребує додаткових акцентів у вигляді прикрас або аксессуарів, що значною мірою полегшує завдання зі складання образу.

Багатошаровість

Більше – краще. Ще більше – ще краще. Таке формулювання цілком може стати девізом поточного сезону. Бажаєте виглядати оригінально, уникнувши при цьому тотального оновлення гардеробу? Тоді одягайте все й одразу, і будьте впевнені – ніхто навіть не подумає докоряти вам поганим смаком. При цьому пам’ятаємо, що те, що ми бачимо на подіумі може суттєво відрізнятися від того, що ми можемо носити у реальному житті. Тож деяким правилам доведеться слідувати.

Є три універсальні принципи складання стильного багатошарового образу: комбінувати речі різної довжини, різної фактури і різного кольору або різних відтінків одного кольору. Ці принципи не виключають один одного, і можуть застосовуватися одночасно.

Крім того, бажано уникати поєднання в одному образі більше 4-5 елементів одягу. І кожен з цих елементів має бути на видноті.

80’s

Широкі ремені, срібло, хімічні кольори та позбавлені смаку поєднання принтів з одного боку, шкіряні плащі, широкоплечі піджаки як у Грейс Джонс та уніформа «робочої жінки» з іншого – ось що дизайнери вирішили запозичити з епохи ексцентрики і надмірності. Головні ознаки стилю 80-х у поточному сезоні – це еклектичність, агресивність і емансипованість.

Що ж має бути у вашому гардеробі, аби правильно транслювати стиль 80-х? Брючний костюм з чітким прямими лініями у стилі power dressing для створення образу сильної жінки, піджак або сукня-футляр з екстремально широкими плечима, брюки-банани, вінілова спідниця та жакет неможливого кольору. Також не завадить придбати кілька пар кислотних колготок для неформального аутфіту.

Сподіваємося, що наші стильні ідеї допоможуть вам урізноманітнити ваш звичний гардероб, надихнуть спробувати щось нове і оригінальне. І нехай ваша осінь буде яскравою і ненудною!

6 Вересня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *