«Щасливою бути легко»: інтерв’ю із блогером Анастасією Чуприною

Героїня нового сюжету #БутиЖінкою — Анастасія Чуприна — автор Purpurblog, колумніст рубрики «Натхнення» EVA Blog. Разом з сім’єю вона покинула галасливе життя у великому місті та переїхала до Закарпаття будувати родинну справу. Яке воно, карпатське життя, та як це — бути щасливою кожного дня, Анастасія розповіла нам в інтерв’ю.

 

Я втомилася ростити доньку на асфальті

На момент прийняття цього рішення ми жили з чоловіком у Києві, у нас була маленька донька, у чоловіка — успішна кар’єра у швейцарському банку, я була в декреті. Кожен з нас трохи втомився від того, чим ми займалися.

Я втомилася ростити доньку на асфальті, гуляти з візочком на парковці та стояти у черзі, щоб покатати дитину на гойдалці. Чоловік — від своєї класної та престижної роботи, яка висмоктувала з нього багато сил, а того задоволення, яке було раніше, не приносила. У певний момент усі точки зійшлися, і він сказав: «Поїхали підіймати Карпати». Ми посміялися, лягли спати, а зранку за сніданком повернулися до цієї ідеї та зрозуміли, що загорілися.

Окрім сімейної справи я також автор блогу Purpurblog та колумніст рубрики «Натхнення» EVA Blog.

Які ваші сильні сторони?

Мені завжди допомагало розуміння того, чого я хочу. Це просте знання допомагає будувати плани на майбутнє та втілювати мрії в життя. А ще, навіть якщо є невпевненість у тому, що все вийде, я маю розуміння того, що в такому випадку я отримаю класний досвід. І скільки би лайків у Facebook тобі не поставили і скільки коментарів з підтримкою не написали, коли ти пишеш: «Друзі, я переїжджаю до Карпат, ми будемо робити готель і ресторан», це не гарантує успіху. Все це — кров, піт і сльози, і лише зробивши, ти будеш розуміти, виходить у тебе чи ні.

 

Улюблена справа — що це для вас?

Purpurblog — це те, що я можу назвати віддушиною, улюбленою справою. Те, чим я готова займатися безкоштовно. Те, до чого мої думки та руки повертаються за будь-якої можливості та вільної хвилинки. Звісно, що зараз, коли ми працюємо, і як і раніше персоналу в нас немає, часу на блог лишилося мало. Мені жаль, я сумую за ним, знаю, що сумують читачі, але вірю, що це вимушена пауза.

У блозі я пишу про хороші книжки, котрі читаю, та творчі експерименти, які покращують моє життя, і часто отримую від читачів feedback, що хтось знаходить корисні ідеї та змінює своє життя на краще.

ЦІКАВО ПО ТЕМІ: АНАСТАСІЯ ЧУПРИНА – СТАТТІ, СПОВНЕНІ НАТХНЕННЯ

Жіночність —  радість народитися жінкою та бути нею

Як вас могли б охарактеризувати близькі?

Думаю, сказали би, що я завзята та наполеглива, а в якісь моменти назвали би злою. У тому сенсі, що я вмію сказати «ні», можу відмовитися від того, що мені нецікаво, неприємно, що не вкладається у мої цінності чи плани. Це, мабуть, відстоювання границь, і тому я «зла».

 

Що для вас означає жіночність?

Жіночність для мене — це радість народитися жінкою і радість бути нею. І хоча маленькою дівчинкою я лазила по деревах і билася палицями, все одно в мене були сарафани, капелюшки, і я завжди знала, що я дівчинка. Просто я так граюся. Сьогодні це радість бути в тому тілі, що дала мені природа, незалежно від того, як я вдягнена, чи є на мені макіяж, чи виспалася. Я жінка, в мене донька — і я рада цьому.

 

Краса — те, що викликає задоволення, захват, радість від споглядання

Краса — що це для вас?

Краса — те, що викликає задоволення, захват, радість від дотику та погляду. Це природа, гори, море, витвір мистецтва, квітка в полі. Місце проживання загострює почуття прекрасного, і коли я переїхала, то радувалася кожному заходу сонця, кожній зірці. Зараз я потроху звикаю, і це мене лякає. Мені страшно звикнути до цієї краси, тому кожного дня я намагаюся помічати щось нове, а якщо не нове, то просто радуватися цьому. Це здатне скрасити навіть найбільш рутинний та сповнений втоми день.

Які ваші ритуали краси?

Мені дуже подобається читати огляди косметики або ритуалів краси, котрими інші дівчата балують себе, але я в цьому сенсі ледача. Мій базовий догляд за собою — це легкий макіяж і очищення шкіри ввечері.

Важливішим для краси та доглянутості я вважаю щорічні візити до лікарів, адже всі ми, дівчата, знаємо, що ендокринолог, гінеколог, УЗД грудей — це важливо, але нечасто доходимо до кабінетів. Я роблю це сама, нагадую подругам, мамі і сподіваюся, що моя донька виросте з усвідомленням того, що для краси це так само важливо, як нова помада чи доглянуте волосся.

 

Чим балуєте себе?

При сьогоднішньому темпі роботи для мене найбільш бажане баловство — півгодини тиші за чашкою чаю та книгою або фільмом. Коли я дуже втомлена, потрібен час на підзарядку. Це більш спокійний варіант, у якому мені не соромно зізнатися. А те, у чому соромно зізнаватися, що дає енергію та бадьорить, — я вмикаю дурнуваті пісеньки, підспівую, можу пострибати, якщо знаю, що мене ніхто не бачить. Це мене заряджає ще зі студентських часів, коли збираєшся на екзамен, нервуєш, вмикаєш Діму Білана і, доки вдягаєшся, співаєш разом з ним. А потім виходиш і розумієш, що світ тобі до снаги.

Як проходить ваш ранок?

Кожен ранок зазвичай робочий, о 8:10 дзвенить будильник. Якщо ніч пройшла спокійно, я можу прокинутися трохи раніше і почитати книгу — це моє плавне входження в день. Потім 10 хвилин на збори, виходжу на двір і ті дві хвилини, що йду до ресторану, я дивлюся на туман, вдихаю повітря, слухаю тишу і — за роботу. Вдягаю фартух, сервірую сніданок для гостей, подаю його, заварюю каву, чай, уношу посуд. Потім ми снідаємо з родиною. З моменту, коли я прокидаюся, до того, коли сама сідаю снідати, може пройти 3–3,5 години.

У чому полягає секрет щастя, на вашу думку?

За моїм досвідом, те, що допомагає почуватися щасливою навіть після важкого дня чи тижня, — уміння знаходити радість у дрібницях. Глобальні та бажані речі, що трапляються в нашому житті, наприклад, купівля будинку, одруження, народження дитини, щось велике та важливе, — це завжди сплеск емоцій, але потім ми все одно повертаємося до базового рівня щастя. А маленькі деталі, що приносять радість, здатні зробити кожен твій день. Сьогодні це особливо красивий захід сонця, завтра — кава, що вдалася, з ідеальним поєднанням цукру та молока, післязавтра твоя дитина сказала нове слово або осилила якусь складну конструкцію. Якщо бути уважними кожного дня, то щасливими бути легко.

Якщо бути уважними кожного дня, то щасливими бути легко

Нехай цей випуск надихне і вас на позитивні зміни в житті, на увагу до себе та приємних дрібничок, з яких складається ваше щоденне щастя.

16 Травня / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність