Що треба знати про Свято матері

На питання, хто в житті людини є найближчим і важливим, більшість з нас відповість: звичайно ж, мама! Вона подарувала нам життя, передала свій досвід і знання, любила нас і дбала про наше благополуччя, як могла.

✿ Лінія магазинів EVA від щирого серця долучається до теплих привітань любим матусям! Нехай в вашому житті завжди світить яскраве сонечко, а кожен день буде наповнений радістю, щастям та сімейним благополуччям!

Історія свята

Щороку у другу неділю травня усіх жителів світу об’єднує спільне бажання — привітати жінку, якій ми зобов’язані своїм життям. У цей день відзначається міжнародний День матерів. Цього року цей День припав на 14 травня, тож не забудьте привітати своїх любих матусь!

Вважається, що виникненням свята матусь ми зобов’язані древнім римлянам і грекам. Вони нарівні з богами-олімпійцями вшановували матір-покровительку, яка відповідала за родючість земель і худоби. А в Середньовічній Англії до Дня матері усім робітникам, які виконували свої трудові обов’язки далеко від батьківщини, надавався вихідний, щоб вони могли провести його зі своїми мамами.

В Японії існує цікава традиція відзначати це свято в день народження дружини імператора — вона вважається спільною матір’ю для всього народу. І взагалі до жінки в цій країні особливе ставлення: головою родини є чоловік, а мати — її серце.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Офіційне визнання

День матері вперше було визнано офіційним святом в США. Сталося це завдяки зусиллям Анни Джарвіс 103 роки тому. Вона була настільки засмучена передчасною смертю своєї матері, що зуміла переконати президента країни в необхідності позначити день в календарі, який кожен присвятить своїй мамі. В деяких країнах для того, щоб виказати свою любов до матері, у другу неділю травня кріплять гвоздику до одягу. Червону квітку носять ті, чия мати жива, а білу прикріплюють в пам’ять про покійну маму.

В Україні указ, який надав святу офіційний статус, було підписано ще в 1999 році.

Цікаві національні традиції

Святкування Дня матері проходить в кожній країні по-різному. Наприклад, темпераментні мексиканці намагаються підняти настрій найдорожчій у світі жінці за допомогою музикантів, які виконують її улюблені пісні. Слідом за концертом йде гучне застілля, на якому збираються всі члени родини. Вони виголошують тости за здоров’я матері, бажають їй благополуччя, довголіття.

Не відстають від своїх сусідів в умінні організовувати урочисті події і бразильці. На відміну від європейців, тут не обмежуються 1–2 дітьми, і тому в день, коли нащадки приходять привітати матір, в будинку стає шумно і весело навіть без музикантів! Але діти заздалегідь готують театралізовані вистави і підносять матусі сувеніри, зроблені своїми руками.

З тим, що кращий подарунок для матері — зроблений руками її дитини, згодні і в Фінляндії. Напередодні свята всі діти країни зайняті малюванням листівок для матерів. Коли настає святковий ранок, піднімають державний прапор, а матерів-героїнь і тих, хто взяв на виховання сиріт, нагороджують орденом Білої Троянди.

Австрія, яка вважається королевою солодощів, канун дня матері проводить на кухні. Наступного ранку всі матері країни ласують тістечками, які діти приготували для них. А люблячі сини і дочки встають на світанку, щоб зібрати для мами букетик польових квітів.

У дорослих австралійців вважається хорошим тоном прийти в будинок матері якнайраніше в святковий день і приготувати для неї сніданок. А малюки, які не вміють готувати, розучують вірші для своїх любих матусь.

А ви вже вирішили, як привітаєте свою матусю в цей день?

28 Липня / 2017 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті