Що вдягти на Хелловін: 4 жіночних образи

Хелловін, який святкують в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, прийшов в нашу культуру нещодавно, і багато хто ставиться до цієї традиції неоднозначно, сприймаючи її як маркетинговий хід. Насправді ж це свято має стародавнє коріння і глибинний зміст. Попередником Хелловіну було кельтське свято Самайн – день зміни сезонів, вшанування пам’яті предків та закінчення збору врожаю. Вважалося, що в цей день духи можуть без перешкод потрапляти до світу живих.

Щоб відлякнути злих духів, люди розпалювали багаття, вирізали з гарбузів лячні ліхтарі та перевдягалися в костюми нечисті.

Сьогодні Хелловін – це привід повеселитися з друзями та родиною, визначити власника найкращого гарбузового ліхтаря й найстрашнішого костюму.
Для тих, хто розмірковує, що ж одягти на Хелловін, ми підготували кілька ідей моторошно прекрасних образів.

Відьма

Образ Відьми є традиційним для Хеловіну.

Невичерпним джерелом натхнення і ідей є твори масової культури. Третій сезон «Американської історії жахів» під кодовою назвою «Ковен» – це справжня енциклопедія чаклунських типажів. Тут ви знайдете безліч різноманітних образів на будь-який смак: готичної принцеси, королеви вуду чи відьми з боліт Луїзіани. Або ж можна звернутися до кінематографічної класики і відтворити образ Мартіші Адамс з «Сімейки Адамсів», яку заслужено можна назвати зразковою відьмою.

Костюм:

Чорна сукня.

Для чаклунського образу ідеально підійдуть сукні із оксамиту, шовку та мережива.

Підбори.

Відьмовський наряд важко уявити без хижих черевичків: сталевий декор, вінтажні kitten heels та поєднання червоного та чорного добре впишуться в образ.

Аксесуари та прикраси.

Придивіться до клатчів-кастетів та прикрас із хеловінським декором (черепи, павуки, змії)

Макіяж:

  1. Обличчя має бути блідим та матовим, тож оберіть тональную основу найсвітлішого відтінку без глянцевого блиску, наприклад, Affinitone від Maybelline.
  2. Додайте драматичності погляду – зробіть насичені smokey eyes чи намалюйте виразні стрілки за допомогою підводки Matteproof від Isabelle Dupont.
  3. Образ відьми чи не єдиний, у якому одночасно можна акцентувати губи та очі – зупиніть свій вибір на матовій помаді глибокого кольору, наприклад, Matte Nude від Glam Bee.

Santa Muerte

В Мексиці Хеловін – це, насамперед, свято поминання померлих. В цей день мексиканці відвідують кладовище, згадують своїх рідних, споруджують справжні алтарі в пам’ять про родичів та влаштовують карнавали.

Образ Santa Muerte – Святої Смерті – моторошний, але яскравий. Він нагадує нам про плинність життя, та разом з тим прославляє його.

Традиційний костюм – яскрава сукня, вінок із квітів та грим скелета. Однак, сучасні інтерпретації цього костюму дуже різноманітні.

Костюм:

Сукня.

Традиційна сукня виконана з матеріалу темних кольорів та прикрашена квітами, і ви можете зупинитись саме на цьому варіанті. Але гарною ідеєю стануть також сукні темних відтінків з глибоким декольте та корсетною шнурівкою (дуже актуальні в Мексиці), моделі із картатими рюшами та вишивкою.

Черевики.

Можуть бути дуже традиційними, але образ Santa Muerte ідеально підходить для того, щоб вигуляти свої новенькі черевики-козаки, що дуже актуальні в цьому сезоні.

Аксесуари.

Головний аксесуар цього образу – вінок із квітів. Окрім нього вам стане у нагоді сумочка-кисет із оксамиту та чокер із монетками чи хрестом.

Макіяж

Якщо ви вирішили втілити класичний образ Santa Muerte, то без гриму скелета вам не обійтися. Можна звернутися до професійного візажиста, чи власноруч створити бажаний мейкап за допомогою роликів на youtube.

Ми ж можемо порадити вам альтернативний варіант без гриму.

Якщо вашу сукню прикрашає квіткова вишивка із черепами чи скелетами, достатньо зробити традиційний для мексиканок макіяж:

  1. Вирівняйте тон за допомогою тонального засобу L’Oreal Paris Infaillible, його відтінок може бути трохи темнішим за ваш колір шкіри.
  2. Підведіть очі чорним олівцем Maxi Color або намалюйте акуратні класичні стрілки за допомогою підводки-фломастера від Victoria Shu.
  3. Нафарбуйте губи яскраво-червоною помадою-блиском Color Riche від L’Oreal Paris, щоб додати драматичності образу.

Русалка

Образ Русалки найніжніший в нашій підбірці і підійде романтичним дівчатам.

Сучасна русалка – це не просто дівчина із риб’ячим хвостом. Вона – тендінтна і спокуслива, мрійлива та яскрава. До даної стилістики можна віднести також близькі образи німф та дріад. Їх поєднує ніжність кольорів і легкість фактур.

Ідеально цей образ підійде для юних дівчат із довгим волоссям натурального кольору.

Костюм:

Сукня.

Оберіть сукню ніжного відтінку, наприклад, лавандового, блакитного чи рожевого. Тканина має бути струмливою: шовк, шифон, мереживо. Не бійтеся рюшів та воланів – вони створять бажаний силует.

Взуття.

Придивіться до взуття світлих відтінків. Це можуть бути як черевички на підборах, так і легкі балетки. Серед більш закритого взуття найкращим рішенням стануть sock boots або ботильйони з тонкої шкіри, велюру чи атласу.

Аксесуари.

Прикраси та аксесуари мають нагадувати розсип зірок. Кольорові стрази та перли ідеально доповнять образ Русалки. Окрім ніжних відтінків вам варто придивитися до срібла.

Макіяж:

  1. Даний образ потребує прозорості макіяжу, тож перевагу слід надати легким текстурами BB-крему Bourjois Healthy Mix.
  2. Щічки мають сяяти рум’янцем. Найкраще покриття дадуть кремові рум’яна Infallible Blush Paint від L’Oreal Paris та рум’яна-кушони.
  3. На повіки нанесіть тіні ніжних відтінків Duo Eye Shadow від Dermacol або додайте блискітки.
  4. Вашим губам буде достатньо трішки природного блиску завдяки помаді Color Me Luscious.

Наречена Дракули

Образу спокусливої нареченої-вампіра ми завдячуємо Брему Стокеру.

Він поєднує в собі небезпеку хижака і меланхолійну тугу, адже Наречені Дракули – мертві. І зробити живими їх не зможе ані чужа кров, ані кохання збожеволівших від жаги чоловіків.

Цей образ є напрямком готичної романтики, і немислимий без ретро-алюзій: в кольорі, матеріалах, силуетах. Тому його реально втілити за допомогою речей, знайдених на блошиному ринку чи у бабусиній шафі.

Костюм:

Сукня.

Сукня має повторювати силуети вікторіанської епохи – рукави-бафи, комірець-стійка, струмливі тканини та крій. Матеріали потребують окремої розмови: варто придивитися до нейтральних за кольором, наче вицвілих від часу, оксамиту, мережива, шифону. Вони нагадують одяг привидів.

Взуття.

Взуття також нагадує моделі минулих століть. Це можуть бути черевички із оксамиту чи м’якої замші, на невисоких підборах, наприклад, kitten heel, як ті, що носили вікторіанські дами.

Аксесуари.

Прикраси, наче запозичені з XIX століття – камеї, готичні підвіски, оксамитові чокери. Підвіска-медальйон може приховувати фото коханого, а волосся прикрашати черепаховий гребінь.

Макіяж:

  1. Головна риса цього мейкапу – бліда, наче знекровлена, шкіра. Слід підібрати найсвітліший відтінок тонального, наприклад, Smart make-up від CHEREL.
  2. Губи також варто зробити «знекровленими», але при цьому чуттєвими – у цьому допоможуть матові нюдові відтінки помад, наприклад, Lipstik New Matte Lipcolor від Patricia Ledo.
  3. Погляд має бути драматичним. Але не агресивним. Можна зробити smokey eyes в коричневих чи сірих відтінках. Незвичним рішенням стануть бордові тіні, іх ідеально доповнить чорний олівець для очей Dermacol Matic Eyeliner, за допомогою якого необхідно зробити м’який контур.

Кожен з представлених образів яскравий та чуттєвий. І кожен із них можна зібрати з речей, які ви носите в повсякденні. Театральні костюми не потрібні. Реальні речі та близький по духу образ допоможуть вам створити унікальний, неперевершений стиль.

Гарних свят!

29 Жовтня / 2018 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA