Штучне хутро: як та з чим носити?

Ми вже неодноразово згадували про штучне хутро, розглядаючи модні тенденції у наших попередніх матеріалах. За останні роки воно суттєво зміцнило свої позиції, значною мірою витіснивши натуральне хутро і завоювавши прихильність модної публіки.

Настав час детально дослідити цей зимовий тренд, з’ясувати причину його популярності і дізнатися, які хутряні новинки чекають на нас надалі.

Штучне хутро як тренд

Завдяки зусиллям зоозахисних та екологічних організацій, нині ми можемо спостерігати масову відмову популярних fashion-брендів від використання натурального хутра у своїх колекціях. Піонером у цьому напрямку став бренд Calvin Klein. Згодом до нього приєдналися Stella McCartney, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Vivienne Westwood, Hugo Boss, Armani та Gucci. А нещодавно до лав fur-free брендів увійшов Дім Versace, для якого використання хутра завжди було органічним, та ще один італійський модний Будинок Furla. І це далеко не повний перелік. Локальні бренди різних країн і рітейлери-міжнародники також одни за одним переходять на бік екологічного виробництва.

Розвиток технологій у текстильній галузі сягнув того рівня, коли еко-хутро фактично не відрізняється від натуральних аналогів. Висока якість матеріалів породила відповідний високий попит на вироби зі штучного хутра. Як наслідок, маємо стійкий тренд, який не полишає подіуми вже кілька років поспіль. Однак кожного сезону ми спостерігаємо появу нових фасонів, кольорів і декоративних елементів. Тож давайте розберемося, як модні тенденції вплинули на дизайн хутряних виробів, що з представленого на ринку варте уваги, а чого слід позбутися, і як носити штучне хутро цієї зими.

За якими критеріями обирати вироби зі штучного хутра

Часи зневажливого ставлення до штучного хутра давно минули. Сьогодні статусність виробу визначається не його походженням, а якістю матеріалів і крою. Тому на ці характеристики необхідно звертати особливу увагу. Ось декілька загальних рекомендацій, які допоможуть вам обрати хутряну річ, яка слугуватиме вам якомога довше:

  • Не варто розраховувати, що якісна річ коштуватиме дешево, особливо коли йдеться про верхній одяг. Тому занизька вартість шуби або пальта з еко-хутра має вас насторожити.
  • Гідною альтернативою дорогій брендовій шубі може стати шуба, виготовлена на замовлення у спеціалізованому ательє. Так ви отримаєте саме той фасон, який хотіли, а не обиратимете з того, що є, і матимете річ, яка сидітиме на вас ідеально.
  • Купуючи готовий виріб, не нехтуйте поверхневою перевіркою якості матеріалу: огляньте хутро на предмет пошкоджень, перевірте рівність швів і рівномірність ворсу; посмикайте ворс, щоб переконатися, що він надійно кріпиться до основи і ворсинки не випадають; потріть ворс паперовою серветкою, щоб перевірити якість фарбування – на ній не повинно лишитися жодних слідів фарби.
  • Верхній одяг обов’язково міряйте на найтепліший і найоб’ємніший з ваших светрів. Якщо вам буде зручно і комфортно в ньому, то буде так само зручно і у будь-якому іншому одязі.

Тим, хто дбає про екологію, слід також пам’ятати, що штучне хутро виготовляють з продуктів нафтопереробки, тому його необхідно утилізувати у спеціальний спосіб.

Актуальні фасони і дизайнерські рішення

За часів превалювання натурального хутра достатньо було самого того факту, що на вас шуба, виготовлена з п’ятдесяти норкових шкурок. Оригінальність дизайну часто відходила на другий план. Нині ми спостерігаємо протилежне – дизайнери роблять ставку на цікаві фасони і ексклюзивне оформлення, яке покликане підкреслити індивідуальність жінки, і ми не можемо не радіти з цього. Тож давайте розглянемо головні модні тенденції в сегменті виробів з еко-хутра, якими відзначився цей сезон.

Кольори

Тренд на кольорове хутро не здає своїх позицій. Однак, якщо минулого року першість була за яскравими, подекуди навіть токсичними барвами, то цьогорічна колористика виявилась дещо спокійнішою. Фаворитами сезону стали пастельні відтінки, особливо рожевий, блакитний і лавандовий; глибокі шляхетні кольори: смарагдовий, винний, насичений синій, фуксія; різні відтінки білого: попелястий, молочний, ванільний та інші; коричневий і беж у різних варіаціях.

Візерунки

Візерункам на хутрі дизайнери відвели особливе місце. Найактуальнішими варіантами оздоблення є геометрія, особливо хвилі, зиґзаґи і смуги, різноманітні патерни, рослинні мотиви, анімалістика і її найяскравіший представник – леопардовий принт, логотипи і color block. При чому візерунок може бути як профарбованим, так і вистриженим.

Фасони

Деякі з актуальних фасонів верхнього хутряного одягу перекочували у нинішні зимові колекції з минулого і навіть позаминулого сезонів. Це пухнасті шуби нижче коліна та шуби-кокон, обємні шуби до середини стегна або вище, та хутряні пальта. З нововведень маємо елегантний хутряний кейп, хутряний жакет і хутряний бомбер, який відсилає нас до усе ще затребуваного стилю спорт-шик.

Що стосується конструктивних деталей, доречним залишається широкий відкладний комір, а також округла горловина без коміра. Внеском цього сезону стали шкіряні вставки, часто у поєднанні з хижим принтом, різноманітні шкіряні деталі і пояси зі шкіри.

Інші предмети гардеробу з хутром

Сумки зі штучного хутра ми бачили ще минулого року. Строкаті і однотонні, гіперпухнасті і короткострижені, невеликі і об’ємні, вони стали справжньою окрасою подіумів і вуличного стилю. У цьому році увагу на себе перебрали зручні і місткі сумки-мішки, які стали незамінними супутниками стильних міських аутфітів. Натомість вечірній образ можна доповнити милим волохатим клатчем, який також не поспішає нас покидати.

В іншій категорії хутряних аксесуарів представлені накладні коміри, накидки, боа, шарфи і горжетки, які являють собою не тільки елегантний декор, а й слугують додатковим джерелом тепла.

Самостійним предметам гардеробу зі штучного хутра також знайшлося місце серед цьогорічних трендів. Безумовними лідерами у цьому сегменті стали сукні з хутряним оздобленням, а також повністю хутряні сукні екстраординарних фасонів – халати, сарафани і сукні-піджаки без рукавів. Натомість хутряні светри, які періодично з’являлися на публіці впродовж кількох останніх років, майже повністю зникли, поступившись місцем традиційній в’язці.

Антитренди

І кілька слів про хутряні речі, яким не місце у стильному гардеробі.

Перше, чого слід уникати або остаточно позбутися – це дешеве, неякісне хутро і хутро, яке виглядає недбало. На зміну підкреслено штучним, ніби плюшевим, шубам з минулих колекцій прийшло еко-хутро, максимально наближене до натурального. Навіть у яскравому кольорі воно виглядає доглянутим і надає образу елегантності, чого ми і бажаємо досягти у цьому сезоні, на противагу злегка гранжевим образам, які ми спостерігали впродовж кількох попередніх років.

Шуби з рукавом 3/4 та хутряні жилети також опинилися у антитрендах. Під хутряними жилетами маємо на увазі подовжені жилети зі щільного пухнастого хутра, які нібито мають замінити верхній одяг, але насправді не виконують жодної практичної функції і для зими категорично не підходять, а навесні, коли хочеться нарешті зняти усе, що нагадувало про зимові холоди, така шуба-безрукавка виглядає як анахронізм. Натомість на подіумах з’явились полегшені хутряні жилети, які виконуюсь скоріше декоративну функцію і є відсиланням до стилю бохо.

Ще один безумовний антитренд – це парки з об’ємним пофарбованим у яскравий колір хутром на капюшоні та по бортах поличок. Подібний декор виглядає надто інфантильно, тож якщо вам більше 14-ти, то від такої покупки краще відмовитися.

Памятайте, що будь-яка річ з хутра – чи то верхній одяг, чи аксесуар – акцентована сама по собі і стилізувати її слід з обережністю. Не варто поєднувати кілька хутряних речей в одному образі. Хутряна сумка найкраще виглядатиме з пальто, але у жодному разі не з шубою. Верхній одяг з еко-хутра чудово поєднується з нейтральними речами, базою і денімом. За бажанням образ можна доповнити невеличкими але оригінальними деталями і аксесуарами, але знову ж таки, уникаючи надмірності.

Підводячи підсумок зазначимо, що екологічне хутро має великий потенціал у fashion-індустрії, а тому радимо не нехтувати даним трендом і слідкувати за його подальшою еволюцією. Безумовно, ми ще побачимо багато цікавого і креативного.

17 Лютого / 2019 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Ольга

    Супер!
    Цього року купила нарешті омріяну молочну трапецивидну шубку зі штучного хутра!
    Дуже собі (думаю, і не тільки 😉 ) подобаюся і не відчуваю себе вбивцею!