Створюємо ідеальне робоче місце

Велику частину свого життя ми проводимо за роботою або навчанням. І ні для кого не секрет, що організація робочого місця напряму впливає на продуктивність праці. Навіть якщо ви працюєте вдома чи в коворкінгу, створіть комфортний, затишний та ергономічний простір, і ваша робота приноситиме більше результатів і задоволення. Виявляється, зробити це не так вже й складно.
Говорити про порядок на столі, природне освітлення та зручні меблі ми навмисне не будемо, адже це загальновідомі факти. Пропонуємо кілька цікавих порад по створенню ідеального робочого місця.

Прислухайтесь до себе

Аксіома про те, що на робочому місці завжди має бути в порядок, не така вже й універсальна. Останні досліди вчених показали, що за столом з купою паперів деякі люди працювали швидше й організованіше у порівнянні з тими, хто працював за ідеально прибраним столом. Ми не закликаємо створювати безлад на робочому місці, але якщо ви відчуваєте дискомфорт, сидячи за пустим столом, значить ідеальний порядок — не для вас. Тож прислухайтеся до себе і визначте, як вам зручніше: коли усе одразу під рукою чи коли нічого не відволікає?

Освітлення та кольорова гама

Ці деталі підсвідомо впливають на наш настрій та якість роботи. Ось кілька цікавих фактів:

  • Червоний колір допомагає зосередитися на дрібних деталях.
  • Зелений і блакитний сприяють висуванню нових ідей.
  • Яскраве освітлення стимулює аналітичне мислення.
  • Нечіткий чи затуманений простір створює відчуття свободи й сприяє прояву креативності.

Використовуйте кімнатні рослини

Ще одне дослідження показало, що рослини в офісі позитивно впливають на якість роботи та допомагають швидше відновити сили. Ідеальним вважається офіс з вікном, що виходить на мальовничий пейзаж, але в більшості випадків це просто неможливо. Тож заведіть кілька рослин на своєму робочому місці, і вони допоможуть вам працювати продуктивніше.

Корисні дрібнички

Щоб нічого не губилось, організуйте своє робоче місце за допомогою органайзерів, офісних наборів тощо. Ємності для зберігання скріпок, візитівок та інших дрібниць можна створити своїми руками або придбати в магазині. Головне, щоб вони вам подобалися і стимулювали бажання працювати. А якщо ви фанат красивої канцелярії, обов’язково придбайте для своєї роботи красивий блокнот і користуйтеся ним.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Додайте натхнення

Для того, щоб настроїти себе на роботу, можна повісити на стіну мотивуючі постери, картинки з інтернету, улюблені цитати тощо. Оберіть відповідний фон для робочого стола на комп’ютері, а якщо вам зручно оточити себе стікерами з запланованими справами, використовуйте їх. Головне, щоб простір був комфортним та надихав на роботу.

Потурбуйтесь про себе

Тримайте на робочому місці необхідні речі: косметичку з усім найнеобхіднішим, коробку з вітамінами тощо. Зробіть так, щоб ці речі завжди були під рукою й одночасно не відволікали вас від основної роботи.

Домашній офіс

Якщо ви працюєте вдома, певно, вже знаєте як важко іноді буває настроїтись на робочий лад, адже границі між домом і роботою дуже розмиті. Щоб цього не відбувалось, не працюйте на дивані чи в ліжку, а створіть для себе робоче місце. Це може бути окрема кімната або функціонально виділена зона, де ви знаходитиметесь лише під час роботи. Найкраще обирати місце біля вікна — тихе і відокремлене, щоб створити в ньому робочу атмосферу.

А які секрети організації робочого місця відомі вам? Поділіться своїм досвідом у коментарях — нам цікава ваша думка.

Бажаємо вдалої роботи!

19 Вересня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *