Створюємо святкову атмосферу: Як підготуватися до Нового року

Підготовка до Нового року в самому розпалі: на міських вулицях красуються яскраві гірлянди й вогники, вітрини магазинів привертають увагу казковими сюжетами. Якщо щоденні справи заважають вам відчути передноворічний настрій, це легко виправити — почніть зі святкового прикрашання оселі! Ми підготували для вас кілька нехитрих прийомів, які не потребують багато часу й зусиль та допоможуть створити святкову атмосферу вдома.

Час читання: 2 хвилини та какао з маршмеллоу ☕

Створюємо святкову атмосферу

Наповніть дім святковими ароматами

Зробіть помандер — традиційну європейську прикрасу у вигляді ароматної кульки. Найчастіше це фрукти зі спеціями.

  1. Візьміть апельсин з тонкою шкіркою, помийте його і просушіть.
  2. За допомогою зубочистки зробіть у ньому отвори — чим більше, тим краще.
    (Якщо є час і бажання, за допомогою ножа можна вирізати на шкірці апельсина візерунок).
  3. Вставте в отвори (або надрізи) квіточки гвоздики.

Святкові аромати

Прянощі можна розмістити в хаотичному порядку або викласти з них візерунок. Аромат цитрусових має тонізуючий ефект і створить святковий настрій, а ефірні олії гвоздики мають антимікробну дію — також актуально в зимовий період.

Помандер можна прикрасити стрічкою та повісити на новорічну ялинку, використовувати в різдвяних композиціях і, звичайно ж, дарувати друзям.

EVA y Viber

Приготуйте ароматний глінтвейн: кориця, цитруси, гвоздика — головні аромати різдвяних свят, а підігріте вино ще більше підкреслить їх. Вам знадобиться:

Глінтвейн

  • 750 мл червоного вина
  • ¾ склянки води
  • ¾ склянки меду
  • 15 горошин пушистого перцю
  • паличка кориці
  • дольки апельсину й палички кориці для подачі

Інгредієнти складіть у каструлю і нагрійте на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Подавайте в кружках з паличками кориці та дольками апельсинів.

Цікаво по темі: Кращі рецепти святкового печива

Новорічні прикраси для кімнат

Окрім традиційної новорічної мішури, ялинки та мерехтливих гірлянд можна використати наступні прикраси.

  1. Банти зі стрічок або тканини допоможуть швидко та легко створити святкову атмосферу. Обирайте колір та фактуру залежно від вашого інтер’єру або універсальні варіанти: золотистий, сріблястий, традиційний новорічний червоно-зелений.
  2. Вимкніть світло і запаліть свічки — це ж так просто, зате як створює особливий настрій!
  3. Створіть новорічний ансамбль з ялинкових кульок, сухих шишок, насипавши їх у скляну чи кришталеву вазу. Додайте до композиції ялинкову гілочку, а в центрі поставте свічник зі свічкою.Новорічні прикраси для кімнат
  4. Придбайте різдвяні наволочки для диванних подушок.
  5. Повісьте на двері різдвяний вінок — його можна купити або, якщо у вас є час і натхнення, зробити власноруч.

Цікаво на тему: До затишку +100: 12 ідей для прикрашання інтер’єру гірляндами

Подивіться новорічні фільми

  1. «Сам удома» — весела сімейна комедія про кмітливого хлопчика Кевіна МакКалістера, який полюбився усьому світу, а сам фільм вже встиг стати традиційним на новорічні свята.
  2. «Різдвяна історія» — анімаційний пригодницький фільм, знятий у 2009 році за мотивами повісті Ч. Діккенса «Різдвяна пісня в прозі». Обов’язково сподобається усім, хто любить емоційні сюжети.
  3. «Подарунок на Різдво» — американська комедія 1996 року з Арнольдом Шварценеггером в головній ролі. Заклопотаний тато в останній день пригадав про свою обіцянку подарувати синові популярну іграшку. Але надто багато охочих купити саме її, тож герою прийдеться гарно постаратися, щоб виконати обіцянку.Подивіться новорічні фільми
  4. «Відпустка за обміном» — романтична американська комедія 2006 року про двох жінок, що живуть у різних кінцях світу, але мають однакові проблеми. Героїні познайомилися в інтернеті та вирішили помінятися на час різдвяних канікул місцем проживання та оточенням.
  5. «Грінч, що вкрав Різдво» — різдвяна комедія 2000 року, знята за мотивами дитячої книги. Волохатий зелений Грінч вирішує помститися усім і викрасти… Різдво! Але не все так просто, адже в його плани увірветься дівчинка, котра навіть з ним може подружитися.
  6. «Корона на Різдво» — американська мелодрама 2015 року про молоду дівчину, яка напередодні Різдва втратила роботу. Але ось їй пропонують нову роботу, і вона зовсім не підозрює, що працюватиме не будь-де, а в справжньому королівському замку.

Цікаво на тему: Листівки та привітання з Новорічними святами

Ставте новорічні пісні

Прикрашайте дім, вечеряйте та збирайтесь на роботу під музику. Happy New Year, Last Christmas, Let It Snow, Jingle Bells Rock — а які пісні у вас викликають казковий настрій та передчуття свята?

Ставте новорічні пісні

Певно, кожен має власні прийоми створення новорічного настрою та святкової атмосфери вдома. Комусь приємно обирати подарунки для рідних та друзів, хтось займається творчістю з дітьми та розмальовує вікна новорічними візерунками. Сподіваємось, наші поради поповнять вашу творчу скарбничку й стануть у пригоді.

 

Читайте також:

12 Грудня / 2017 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність