Весна в домі: як вписати квітковий принт в інтер’єр

Весна — чарівний час оновлення, молодої зелені й, звичайно, барвистих квітів не лише в природі, але і в кожній оселі. Ми подумали: якщо справжнє тепло до нас не поспішає, чому б не створити весняний настрій у себе вдома? — і приготували для вас нову статтю з ідеями того, як змінити сум на радість і наповнити оселю весняними квітами.

Мода на квітковий принт

Квіти в інтер’єрах то набувають популярності, то знову відходять на другий план. Сьогодні флористичні мотиви знову в моді, тож дизайнери радять використовувати їх при оформленні будь-якої кімнати. Квіткові принти допоможуть вам створити вдома атмосферу затишку, романтизму й весняної свіжості. А ще вони бувають дуже різноманітні, тому їх можна використовувати як в сучасних, так і в класичних інтер’єрах.

Шпалери

У невеликій кімнаті шпалери з яскравим квітковим орнаментом найкраще комбінувати з простими однотонними та смугастими. Шпалери з квітами можна наклеїти у вигляді окремих смуг-акцентів або на одну стіну. Для цього можна обрати готові комплекти шпалер-компаньйонів, а також підібрати відтінки самостійно. Підтримайте заданий тон меблями та покриттям підлоги у відтінках, що повторюватимуться в принті. При цьому важливо, щоб виділена стіна лишалася вільною від меблів.

Меблі

Відмінний спосіб для реставрації старих меблів — замінити стару оббивку на нову з квітами. Водночас яскрава оббивка меблів є досить серйозним та складним акцентом в інтер’єрі, тож його варто використовувати з обережністю. Якщо ви не впевнені в тому, що кінцевий результат виглядатиме не надто строкато, обирайте принти для меблів в спокійних тонах. Ще один сучасний тренд — м’який гарнітур в різних кольорах. Спробуйте скомбінувати крісло з квітами та графічний диван — і ваша кімната стане схожою на фото з журналу.

Картини

Картина з квітами — ще один простий та ефектний спосіб додати в дім весняних мотивів і оживити інтер’єр. У кімнаті в класичному стилі гарно виглядають симетрично розташовані картини. А от для сучасних інтер’єрів характерна більша свобода: картини розміщують хаотично, змішуючи великі зображення з маленькими, або роблять колаж з кількох однакових за розміром картин.

Цікаво на темуІдеї весняного декору дому своїми руками

Штори

Штори з квітковим малюнком гарно доповнять спокійний та виважений інтер’єр — зроблять його більш свіжим та затишним. При цьому зважайте на розмір вікон та самих штор: для великого полотна можна обирати великі візерунки, а от на маленькому вікні гарно виглядатимуть штори з дрібним квітковим малюнком. Продублюйте той самий орнамент на декоративних подушках, оббивці меблів чи скатертині, а фон для квітів — у відтінку стін.

Плитка

Ще один гарний спосіб внести квіткові мотиви до кухні чи ванної кімнати — викласти керамічну плитку з квітами. Для того, щоб декор виглядав елегантно та не надто яскраво, додавайте його точково, скомбінувавши з однотонною плиткою або виклавши на одній зі стін панно.

Затишні дрібнички

Ну, а якщо ви не прихильниця флористичних мотивів в інтер’єрах, пропонуємо вам прикрасити оселю невеликими аксесуарами з квітами. Виявляється, квіткова клумба гарно виглядає не лише на алеї парку, але і вдома: наприклад, на декоративних подушках. Такий хід допоможе вам наповнити оселю романтичним настроєм та яскравими барвами. Квіти можна ввести за допомогою:

  • нових наволочок на декоративні подушки: простий і недорогий спосіб освіжити інтер’єр;
  • постільної білизни, яка допоможе створити романтичну атмосферу у вашій спальні;
  • килима з флористичним візерунком, що гармонійно доповнить однотонне темне або світле покриття підлоги;

  • декоративних наліпок: ще один бюджетний спосіб ввести в кімнату нотки весняної свіжості; використовуйте їх на однотонному фоні: шпалерах або фарбованих стінах;
  • настінного годинника: цей предмет інтер’єру і без того весь час притягує наш погляд, то чому б не зробити його ще помітнішим;
  • посуду з квітами, який завжди прикрасить ваш стіл і допоможе створити весняний настрій в будь-яку пору року;
  • абажуру: світильник з квітами прикрашатиме вашу кімнату навіть тоді, коли його вимкнено.

Живі квіти

Ну, і найпростіший спосіб створити вдома весняний настрій, нічого при цьому не змінюючи, — прикрасити оселю живими зрізаними або горшковими квітами. Поряд зі справжніми квітами квіткові принти набуватимуть довершеності та гармонійності.

Ще кілька нюансів

  • Квіткові принти найкраще розміщувати не по всій кімнаті, а частково. При цьому важливо, щоб елемент повторювався в кількох елементах інтер’єру, наприклад, на шторах і меблях або на диванних подушках і скатертині.
  • Ще один секрет створення довершеного інтер’єру з флористичними мотивами полягає в тому, щоб підкреслити квіткову тему іншими елементами в тон до одного з фонових відтінків. Наприклад, якщо ви обрали яскраві штори з квітами, нехай колір м’яких меблів або декоративних подушок повторює один з ведучих кольорів штор.
  • Великі квіти світлого або темного відтінку гарно виглядають у світлій просторій кімнаті. А от для слабо освітленого приміщення невеликої площі краще обирати світлі та дрібні принти.
  • Дрібні квіткові візерунки візуально віддаляють поверхню, а великі — наближують. Це просте правило допоможе за необхідності скоригувати форму приміщення, наприклад, вузького передпокою.
  • Якщо ваша кімната велика та добре освітлена, то вам можна обирати будь-який флористичний візерунок: великий, дрібний, яскравий, пастельний.

  • Обирайте квіти залежно від настрою, який бажаєте створити: екзотичні орхідеї для відтворення атмосфери тропіків, дрібні троянди чи півонії — для затишного «бабусиного» інтер’єру, а ніжні фіалки — для романтичного настрою.
  • Від естетики до несмаку — лише один крок, тож якщо ви сумніваєтеся в тому, чи буде гармонійною ваша кімната, доповніть кілька квіткових акцентів простими іншими елементами.
  • Флористичні принти мають властивість притягувати до себе погляд — це можна використати на свою користь. Наприклад, щоб відволікти увагу від певних недосконалостей обстановки: нерівності стін тощо.

Як бачите, нюансів використання квітів в оформленні інтер’єрів не так вже й багато, і всі вони прості та зрозумілі. Тож не варто боятися цього складного, на перший погляд, акценту: підключайте фантазію, налаштовуйтесь на весну і створюйте свою неповторну атмосферу тепла і затишку.

12 Березня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність