Волосся немов шовк: як відновити локони після літа

От і лишилося позаду ще одне чудове літо, а разом з ним — і пекуче сонечко, відпочинок на морі та вечірки на пляжі. Утім, на рівні з бронзовою засмагою та відпочилим виглядом яскраве літо має й інший, не настільки приємний ефект, — пересушене, тьмяне та ослаблене волосся. Тож настав саме час відновити локони після літа. А про те, як це зробити, читайте в нашій новій статті!

Скраб для шкіри голови

Скрабування допомагає якісно очистити шкіру голови від забруднень, ороговілих часточок, надлишків шкірного жиру для більш глибокого та інтенсивного живлення та збагачення корисними компонентами. Найкраще застосовувати цю процедуру один раз на тиждень, або кожні три миття волосся. Для цього ви можете придбати спеціальний шампунь-пілінг для волосся або приготувати засіб вдома з таких компонентів:

  • 2 ст. ложки солі
  • 2 ст. ложки оливкової олії або 3 ст. ложки бальзаму для волосся

 

  1. Компоненти змішайте.
  2. Нанесіть на вологу шкіру голови.
  3. Обережно помасуйте протягом 5 хвилин.
  4. Змийте теплою водою.

Лагідне очищення

Якісний шампунь повинен не лише ретельно та дбайливо очищувати волосся, але й готувати його до наступного зволожувального догляду — з цією метою найкраще обирати засоби одного виробника. Серед асортименту лінії магазинів EVA зверніть увагу на професійну лінійку по догляду за волоссям Level. Для відновлення локонів після літа найкраще підходить шампунь «Глибоке відновлення та захист». До складу цього засобу входять кератин для відновлення структури та надання бездоганного блиску, вітамінний комплекс (В5, Е), що запобігає випадінню й ламкості, а також натуральний екстракт ромашки для відновлення та пом’якшення.

Глибоке зволоження

Після літа наше волосся потерпає від дефіциту вологи, через що потребує додаткового зволоження. Тож після кожного миття наносіть на локони бальзам-кондиціонер «Глибоке відновлення та зволоження», що продовжує дію шампуню з цієї лінійки. Формула продукту містить протеїни пшениці, що зволожують, живлять та помітно пом’якшують волосся, та вітамінний комплекс (В5, Е), що запобігає ламкості та випадінню. Екстракт мигдалю усуває сухість кінчиків, відновлює структуру та зволожує, розмарин живить шкіру голови, а календула відновлює структуру волосяної цибулини.

Окрім бальзаму двічі на тиждень використовуйте маску для волосся «Глибоке відновлення та захист» з вітамінами, кератином, лляною олією для природного сяйва й живлення коренів та ромашкою для бездоганного блиску.

Термозахист

Восени краще не користуватися феном, гарячими плойками та стайлерами, а якщо аж ніяк не можете відмовитися від них, спробуйте хоча б звести їх використання до мінімуму. А для того, щоб отримати бездоганну укладку з мінімальним шкідливим впливом на локони, захищайте їх за допомогою двофазного спрею Level «Глибоке відновлення та термозахист»: наносіть його на вимите вологе волосся по всій довжині. Цей продукт створює захисний шар на волоссі, завдяки чому воно менше страждає від гарячого повітря фену чи засобів для укладання.

Вмикайте фен на мінімальну температуру (30–40 °С) та тримайте його на відстані не менше 20 см від волосся. Прасочки та плойку — не вище 200 °С. Під час випрямлення намагайтеся не проводити прасочками більш як 5 разів по одному локону: краще рухатися повільніше, але з мінімальною кількістю повторень.

Дбайливе фарбування

Осінь — не найкращий час для агресивного фарбування волосся: зневоднене та потьмяніле, воно потребує відпочинку. А якщо ви не можете утриматися від фарбування, обирайте для цього дбайливі фарби, наприклад, відтіночний бальзам, спрей або мус. Такі засоби є у лінійці Colorista від L’Oreal Paris, got2b, Syoss.

Усунення лупи

У період міжсезоння серед інших проблем іноді може з’являтися лупа — у такому разі придбайте спеціальні засоби для усунення цієї проблеми. З цим завданням відмінно справляються засоби «Сульсена» — шампунь-пілінг і лікувальна паста.

  1. Спочатку нанесіть на волосся шампунь і збийте його в піну.
  2. Помасуйте шкіру голови протягом 3 хвилин і змийте.
  3. Нанесіть на корені лікувальну пасту, зробіть легкий масаж круговими рухами, втираючи засіб у шкіру.
  4. Почекайте 10–15 хвилин, а потім змийте.

І найголовніша порада — це регулярність. Після одного використання маски чи спрею ваші локони, можливо, і стануть красивішими, але для глибокого відновлення цього замало. Для цього потрібен час та систематичний догляд. Тож не жалійте часу для догляду за волоссям — і воно неодмінно віддячить вам своєю красою та здоров’ям.

А ми бажаємо вам неймовірної осені!

5 Вересня / 2018 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *