Встигнути все: Повноцінний ранок за одну годину

Щоранку вам катастрофічно не вистачає часу на те, щоб поснідати, зробити зарядку та зібрати дітей до школи чи садочка? Поспішаємо заспокоїти: не лише вам. Справа в тому, що більшість із нас намагається бути максимально ефективними вдень, а от зранку ми частіше за все просто пливемо за течією. Тож пропонуємо нарешті виправити цей недолік і навчитися правильно розставляти пріоритети та розподіляти час, щоб почуватися бадьорими і встигнути все за одну годину, навіть випити улюблену ранкову чашечку кави!

Почніть приготування звечора

Насправді неспішний та повноцінний ранок розпочинається ще звечора. Що це означає? Заздалегідь складіть перелік справ, котрі вам потрібно зробити вранці, і виділіть серед них ті, що можна виконати напередодні. Наприклад, це може бути така рутина:

  • підготувати все для сніданку або повністю його приготувати, а вранці лише розігріти;
  • обрати та підготувати одяг і взуття для себе та дітей;
  • зібрати сумку та прослідкувати, щоб дитина (якщо у вас школяр) теж склала свою.

У залежності від вашого способу життя складіть власний перелік підготовчих ритуалів.

Лайфхак від EVA Blog. Гарний помічник у приготуванні сніданків — мультиварка. Просто покладіть до чаші необхідні продукти (кашу, сухофрукти, молоко) та оберіть час, у який програма увімкнеться і страва почне готуватися. А коли ви прокинетеся, на вас уже чекатиме теплий та смачний сніданок.

Ранкова зарядка

Багато хто жалкує часу на її виконання. І дарма, адже витративши лише 5 хвилин на прості вправи, ви вже через кілька днів відчуєте, що ваш день проходить ефективніше, а самопочуття стало набагато краще. Зовсім не обов’язково щоранку пробігати по три кілометри — щоб розбудити своє тіло, зарядитися бадьорістю та гарним настроєм, достатньо й кількахвилинної зарядки. Це можуть бути, наприклад, кілька асан з йоги, якщо ви нею займаєтесь, або вакуум, присідання чи планка.

Лайфхак від EVA Blog. Під час ранкової зарядки відкрийте вікно та вдихайте свіже повітря — це допоможе вам не лише прокинутися, але й краще почуватися.

Не відволікайтесь!

Наскільки б не була сильною спокуса з самого ранку зазирнути до соцмережі, переглянути новини або повідомлення в месенджері, залиште ці речі на потім. Відволікання на телевізор чи гаджети вранці крадуть наш час набагато більше, ніж усе інше! Краще поспілкуйтеся з родиною за неспішним сніданком або вивчіть нові 10 слів з іноземної мови.

Якомога раніше починайте привчати малюків до самостійності. Нехай спочатку це буде складніше, ніж швиденько зробити все самій, зате в майбутньому ви нам за цю пораду подякуєте. А якщо ваші діти достатньо дорослі, допоможіть їм скласти власний перелік ранкових справ та спланувати час на їхнє виконання.

Як варіант, ранкові збори можна перетворити на гру, наприклад, робити окремі справи наввипередки або співаючи веселу пісню. Намагайтеся по можливості дотримуватися ранкового розпорядку — з часом дитина запам’ятає, що за чим виконується, і стане вам допомагати. І не забувайте хвалити її за успіхи.

Вчасно лягайте спати

Це найголовніший, хоча й зовсім не простий лайфхак, що допоможе зробити ранок ефективним. Якщо ви бажаєте виспатися, все встигнути й не жертвувати при цьому власним настроєм, привчіться вчасно лягати спати. Адже неможливо почуватися бадьорими та енергійними, проспавши усього 4–5 годин. Звісно, якщо ви не Маргарет Тетчер 🙂

Тож бажаємо вам приємних, неспішних та продуктивних ранків!

15 Січня / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність