Як доглядати за різними типами волосся взимку

Красиве здорове волосся — окраса кожної жінки. Утім, з настанням зими наші локони часто електризуються, стають ламкими, тьмяними, страждають від надмірної сухості кінчиків або жирності коренів. Причин такого стану може бути багато: це і морозний вітер на вулиці, і сухе повітря в приміщенні, і нестача вітамінів. Тож з повною впевненістю можна сказати, що зима — саме час для ретельного та уважного догляду за волоссям. У новій статті ми підготували для вас кілька простих порад, які допоможуть вирішити найпоширеніші зимові проблеми.

Проблема №1 — сухе волосся

Сухе волосся найменш захищене від впливу оточуючого середовища, а тому взимку воно потребує ще уважнішого та ретельнішого догляду, ніж зазвичай.

  • Слідкуйте за вологістю повітря в приміщенні.
  • Регулярно робіть масаж голови.
  • Зістригайте пересушені кінчики приблизно кожні 6–8 тижнів, щоб запобігти їхньому січенню.
  • Обирайте засоби по догляду, створені виключно для сухого волосся, до складу яких входять натуральні олії.
  • Шампунь MAY hair «Екстра сила» завдяки своїй унікальній формулі доглядає за волоссям вже на етапі очищення, делікатно видаляє забруднення та не пересушує.
  • Маска MAY hair «Екстра сила» містить натуральні компоненти, що зволожують волосся та шкіру голови, укріплюють та живлять волосяні фолікули. Після регулярного використання локони стають здоровими, міцними та слухняними.
  • Двофазний спрей Nua PRO з ефектом ламінування допоможе справитися з надмірною пухнастістю волосся, не обтяжуючи його, полегшить розчісування та надасть локонам здорового блиску. Добре струсіть флакон і розпиліть трохи засобу та вологе волосся. Не змивайте: розчешіть і висушіть волосся звичним способом.

Проблема №2 — жирні корені

Комбінований тип волосся, коли маємо жирні корені та сухі кінчики, зустрічається доволі часто, а особливо ця проблема стає актуальною взимку. Найголовніше в такому випадку — не приділяти увагу лише кореням або кінчикам, а вирішувати проблему комплексно.

  • Обов’язково вдягайте головний убір, навіть якщо виходите на вулицю на кілька хвилин.
  • Якщо у вас жирні корені та сухі кінчики, обирайте засоби з різних серій, наприклад, шампунь для жирного волосся та маску для сухого. Засіб для миття наносіть лише на шкіру голови, а маску — на довжину волосся.
  • Намагайтеся мити волосся шампунем не частіше двох разів на тиждень, а якщо такої частоти для вас недостатньо, час від часу користуйтеся сухим шампунем Syoss, який допоможе знизити частоту миття і завжди гарно виглядати.
  • Шампунь Syoss Purify Care створено спеціально для волосся жирного біля коренів та сухого на кінчиках: він лагідно очищує та не пересушує локони, а спеціальні компоненти у його складі регулюють роботу сальних залоз.
  • Спрей-кондиціонер Syoss з тієї ж лінійки продовжить дію шампуню, збереже тривалий ефект зволоження та свіжий вигляд локонів. Розпиліть трохи засобу на вологе волосся та не змивайте.
  • Якщо ви сушите волосся гарячим способом, не забувайте після кожного миття розпилювати на волосся двофазний спрей MAY hair для термозахисту: він допоможе зберегти водний баланс шкіри голови й волосся.

 

Проблема №3 — наелектризоване волосся

Ще одна з найпоширеніших зимових проблем. Причиною цього явища є, перш за все, контраст температур: на вулиці холодно, а в приміщенні тепло. Друга причина — перепади вологості. В результаті страждає гідроліпідний баланс волосся, його заряд стає негативним — і маємо наелектризоване волосся й хаос на голові, що дратує.

  • Обирайте засоби по догляду, що містять у своєму складі натуральні олії: арганову, оливкову, кокосову тощо. Якщо для спекотного літа такі засоби можуть видатися важкуватими, то для зими — те, що треба.
  • Олія для кінчиків ефективна як профілактичний засіб проти посіченого волосся, але на проблему електризації не впливає.
  • Коли на вулиці сильний мороз, волосся потрібно ховати під одягом або шарфом. Особливо небезпечним є іній, що з’являється на ньому від вашого теплого дихання, — він перетворює волосинки на бурульки, через що вони потім пересихають, ламаються та електризуються.
  • Шампунь Botanic Therapy «Олія оливи» делікатно очищує та доглядає за волоссям, зволожує та підживлює його від коренів до самих кінчиків, що дозволяє ефективно боротися з електризацією.
  • Маска Botanic Therapy «Олія оливи» продовжить дію шампуню: укріплює волосся, надає йому блиску. Одразу після миття нанесіть її на всю довжину волосся, витримайте три хвилини та змийте злегка теплою водою. Компонент Dimethicone лагідно обгортає кожен волосок та створює захисний бар’єр, завдяки чому волосся стає захищеним перед негативним впливом оточуючого середовища та електризацією.
  • Засоби, що не потребують змивання, — ще один ефективний спосіб зняти статику. Після змивання маски нанесіть на вологе волосся крем-масло Botanic Therapy, рівномірно розподіліть по всій довжині, розчешіть та висушіть звичним способом.

Проблема №4 — посічені кінчики

Ця проблема знайома чи не всім жінкам з довгим волоссям незалежно від їхнього типу. В холодну пору року чи не найбільш страждають саме кінчики, тому дуже важливо приділити увагу профілактиці цієї проблеми. На жаль, відновити посічене волосся вже неможливо, тому його найкраще зістригти, а потім вже ретельно доглядати за здоровими кінчиками. Найкраще в цьому допоможуть засоби з натуральними оліями.

  • М’який шампунь-масло Fructis делікатно очищує, живить та укріплює волосся, не пересушуючи його.
  • Живильна маска-масло Fructis містить натуральні та легкі олії, що не склеюють та не обтяжують волосся, насичують його корисними речовинами та захищають від пересушування.
  • Двофазний спрей MAY hair «Блискуче відновлення» ефективно живить волосся та перешкоджає надмірній сухості: вітамін В5 ефективно бореться з січенням кінчиків, знімає статику та дарує локонам гладкість і легке розчісування.
  • Незалежно від типу вашого волосся після кожного миття наносіть на кінчики натуральну олію: кокосову або реп’яхову. А для більш ефективного догляду придбайте спеціальну олію для кінчиків MAY hair, що живить та укріплює волосся. Нанесіть кілька крапель засобу на долоні, розітріть та розподіліть на кінчики. Не змивайте.
  • Якщо не можете відмовитися від гарячих способів укладки, обов’язково наносіть на волосся засіб для термозахисту, наприклад, спрей з професійної лінійки Level: він полегшить розчісування, вбереже волосся від пошкодження та зробить його гладким і шовковистим.

Цієї зими приділіть трохи уваги догляду за волоссям, і воно обов’язково віддячить вам красою та здоров’ям!

20 Грудня / 2018 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *