Як доглядати за шкірою до та після тренування

Заняття спортом приносять величезну користь не лише для організму в цілому, але й для шкіри. Так, наприклад, качання пресу приводить в тонус м’язи живота й посилює тонус та кровообіг у шкірі обличчя, в результаті чого вона виглядає більш пружною та підтягнутою. Ходіння, плавання, біг покращують синтез гіалуронової кислоти, що відповідає за пружність шкіри, та особливих білків, що надають їй сяяння та свіжості. Утім, варто зважати й на те, що під час спортивних навантажень сальні та потові залози теж працюють на повну потужність. Тож як спланувати догляд за шкірою у дні тренувань, щоб вони приносили лише користь? Про це читайте в нашій новій статті!

Перед тренуванням

• Очищення

Незалежно від того, займаєтесь ви зранку чи ввечері, перед тренуванням очистіть обличчя з гелем для вмивання MAY face, що підходить для всіх типів шкіри. Засіб лагідно очищує, видаляє залишки косметики та шкірний жир, лишаючи по собі відчуття свіжості та легкості. А якщо маєте проблемну шкіру, використовуйте гель MAY face з активованим вугіллям, що глибоко очищує та надає шкірі матовості.
Якщо ви прийшли до зали ввечері, перед умиванням не забудьте зняти макіяж за допомогою міцелярної рідини Green Way «ФітоЛінія», що підходить для всіх типів шкіри. Не пропускайте цей етап, адже жоден засіб для вмивання не здатен повністю видалити всю косметику зі шкіри. А результатом недостатнього очищення можуть стати почервоніння та висипання.

• Тонізування

Після вмивання протріть шкіру тоніком MAY face, що видалить залишки засобу для вмивання та нормалізує рівень рН вашої шкіри. А пантенол і натуральні екстракти, що входять до його складу, створюють пом’якшувальний та протизапальний ефект.

• Зволоження

Якщо маєте жирну, проблемну чи комбіновану шкіру, етап зволоження перед тренуванням можете пропустити. А от тим, у кого шкіра суха, чутлива або з ознаками вікових змін, не обійтися без легкого зволожувального крему. Найкращий варіант для тренувань — невагомий аквафлюїд від L’Oreal Paris «Геній зволоження». Оберіть засіб для вашої нормальної та комбінованої, сухої або чутливої шкіри.

• Макіяж

Якщо ваше тренування зранку, і ви аж ніяк не можете вийти з дому без макіяжу, замаскуйте недоліки та почервоніння шкіри за допомогою антибактеріального коректора Color Me: зручна форма олівця дозволить точково приховати почервоніння та прищики. Потім трохи припудріть обличчя розсипною пудрою Hawaii від GlamBee: продукт має шовковисту текстуру та не забиває пори, дозволяючи шкірі дихати. Водостійка туш GOSH і тінт для губ Patricia Ledo допоможуть створити стійкий макіяж, що протримається до кінця тренування.

Під час тренування

Користуйтеся термальною водою для обличчя або налийте у чистий флакон з розпилювачем звичайну мінеральну воду й розпилюйте її на шкіру. Звісно, це не заміна повноцінному вмиванню, зате допоможе періодично прибирати з обличчя надлишки поту, заспокоїти та зволожити шкіру.

Витирайте обличчя чистим рушником, який ви використовуєте лише для цієї цілі, або ж серветками, наприклад, косметичними хустинками «Літо».

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Після тренування

Душ з шовковим мусом Nivea після тренування допоможе вашому тілу розслабитися, а шкірі — очиститися. Після душу повторіть очищення, тонізування та зволоження шкіри обличчя так само, як і перед тренуванням. А якщо маєте проблемну шкіру та висипання в зоні плечей чи грудей, протріть і ці зони своїм тоніком для проблемної шкіри, наприклад, Bielenda від Dr. Medica. Продукт регулює роботу сальних залоз та має ефективну протизапальну та антибактеріальну дію. Якщо маєте бажання, можете нанести свіжий макіяж.


Від чого краще утриматися

Перед спортивними навантаженнями не можна жодним чином травмувати шкіру: користуватися скрабами, кислотними пілінгами, робити чистку обличчя тощо.

Ще кілька порад від EVA Blog

  • Якщо займаєтесь на вулиці влітку, не забувайте про сонцезахисний засіб. Це дуже важливо, оскільки під час тренувань наша шкіра стає набагато більш чутливою до ультрафіолету. Наносіть його поверх зволожувального або обирайте крем з SPF ZIAJA, що зволожує та захищає водночас.
  • Хлорована вода в басейні — ще один серйозний виклик для нашої шкіри, що може призвести до появи надмірної сухості чи навіть подразнення. Тому перед плаванням незалежно від типу вашої шкіри нанесіть на обличчя захисний крем. А після — живильний крем-йогурт від Green Way на все тіло.
  • Під час тренування внаслідок посиленого кровообігу покращується дія усіх засобів, котрі ви наносите на шкіру. Це значить, що антицелюлітний або моделюючий засіб, нанесений за 15–20 хвилин до тренування і протягом 30 хвилин після нього, набагато глибше проникне всередину шкіри й працюватиме значно ефективніше.
  • Якщо маєте чолку, на час тренування заколіть її, щоб уникнути появи запалень. Особливо, якщо на волосся ви наносили крем чи спрей: потрапивши на спітнілий лоб, вони можуть викликати подразнення та навіть висипання.
  • На час тренувань відмовтеся від використання антиперспіранту — замість нього користуйтеся дезодорантом.


Сподіваємось, ми змогли вас запевнити в необхідності правильного догляду за шкірою під час тренувань, а наші поради стануть вам у нагоді. Тож бажаємо ефективних занять та відмінного настрою!

27 Лютого / 2019 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *