Як доглядати за волоссям восени: боремося із типовими проблемами

Осінь — дивовижна й водночас неоднозначна пора року: у ній — і затишні вечори в колі родини та друзів, і шелест опалого листя, і легкий смуток про літо, що скінчилося. А ще осінь — це різка зміна погоди, перепади температури, тривалі дощі, холодний вітер та нестача сонячного світла. Усе це здатне негативно впливати не лише на самопочуття та настрій, але й на стан волосся. Восени воно часто стає ламким, тьмяним, жирним біля коренів, може активізуватися випадіння волосся та посічення його кінчиків. Як же доглядати за волоссям восени, щоб воно зберегло своє здоров’я та красу?

Проблема #1: сухість та посічені кінчики

Восени багато хто помічає, що посічених кінчиків стає більше — часто це відбувається через погодні умови: холодне повітря та вітряна погода пересушують наші локони, а кінчики страждають найбільше, оскільки вони отримують менше живлення порівняно, наприклад, з коренями. Додайте ще використання стайлерів, гарячого повітря з фену — і проблема постає ще гостріше.

На жаль, 100%-го способу позбавлення посічених кінчиків не існує, а все, що можна зробити, — зістригти пересушене та дбати про здорове волосся, щоб проблема не поверталася. Звісно, що відмовитися повністю від укладання та засобів для стайлінгу ми не можемо, зате в наших силах захистити волосся від їхнього негативного впливу.

• Термозахист

Спеціальні спреї та креми допоможуть вам захистити локони від впливу високих температур під час укладання. З цим завданням на відмінно справляється лінійка ВВ-спреїв від Markell: для сухого й нормального волосся та для жирного й комбінованого. Активна формула з натуральними оліями та рослинними екстрактами збереже локони гладкими, слухняними та шовковистими.

• Олійка для кінчиків

Натуральні олії, що входять до формули продукту від MAY hair, найкраще доглядають за сухим та пошкодженим волоссям, схильним до появи посічених кінчиків. Арганова олія живить та глибоко зволожує структуру волоса зсередини, надаючи йому еластичності та гладкості. Дивовижний результат!

Проблема #2: тьмяне волосся

Після літа всі ми відпочили, набралися сил, наситили організм корисними вітамінами та вдосталь поніжилися під променями ласкавого сонця. Утім, ультрафіолетові промені, пил, солона морська вода, пересушене кондиціоноване повітря — не кращі союзники блискучого волосся. У результаті воно може стати тьмяним та мати нездоровий вигляд.

• Відновлювальний спрей

Що повернути волоссю блиск та природне сяяння, спробуйте двофазний спрей для волосся «Блискуче відновлення» від MAY hair. Завдяки живильним маслам цей продукт ефективно відновлює та живить волосся зсередини, а вітамін В5 не лише позитивно впливає та стан волосся, але й допомагає іншим корисним речовинам краще засвоюватися.

• Домашня яєчно-медова маска

Для більш ефективного оздоровлення локонів комбінуйте професійні засоби з натуральними домашніми. Яєчно-медова маска допоможе вам повернути блиск та прискорити зростання волосся.

  • два яєчних жовтки
  • дві столові ложки меду

Мед розтопіть, а жовтки збийте в піну. Далі змішайте компоненти та нанесіть на корені та всю довжину волосся. Через півгодини змийте водою без шампуню чи бальзаму. Повторюйте щотижня.

Проблема #3: надмірна жирність та випадіння

Міжсезоння — стрес для всього організму, і для волосся в тому числі. Холод, мінлива погода та інші осінні фактори впливають на роботу кровоносних судин. В результаті маємо купу проблем, серед яких — випадіння та надмірна жирність коренів. А ще в цей час нас може турбувати свербіж шкіри голови. Інша причина такого стану локонів — перегрів шкіри голови, що відбувається під час миття волосся або тоді, коли ми заходимо до теплого приміщення та не знімаємо головний убір.

• Обирайте оптимальну температуру води

Не варто мити волосся надто гарячою водою в будь-яку пору року, а особливо — в холодну. Для миття та ополіскування голови обирайте воду кімнатної температури.

• Підберіть якісний шампунь

Шампунь для жирного волосся Max Volume від UNi.tec professional завдяки своєму складу допоможе вам нормалізувати жирність шкіри голови та досягти приголомшливого результату! Імбир у його складі нормалізує циркуляцію крові у шкірі голови, прискорює зростання волосся, а екстракт гуарани пробуджує волосяні фолікули, що сплять, та робить волосся більш об’ємним.

• Робіть масаж шкіри голови

В результаті недостатнього кровообігу волосся недоотримує корисні вітаміни та елементи. Щоб нормалізувати здоров’я локонів, робіть масаж шкіри голови за допомогою щітки з натуральною щетиною. Обережно, не поспішаючи, розчісуйте його в різних напрямах. Виконуйте цю процедуру з максимальною обережністю, щоб не травмувати ніжну шкіру та не спровокувати ще більшу втрату волосся.

Бажаємо вам неймовірної осені, а вашим локонам — здоров’я та краси!

 

12 Листопада / 2018 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA