Як оновити ванну без дорогого ремонту

Для багатьох з нас ванна — улюблене місце вдома, де можна розслабитися, добре відпочити й на деякий час забути про всі справи. І як же хочеться, щоб у цій кімнаті було гарно та затишно! Якісний ремонт у маленькій ванній кімнаті тягне за собою чималі фінансові витрати: зазвичай це найбільша стаття витрат в ремонті всієї оселі. Тож у новій статті на EVA Blog ми вирішили поділитися з вами простими способами, за допомогою яких ви зможете оновити інтер’єр ванної без серйозних витрат.

Стіни

Перше, на що ми несвідомо звертаємо увагу, входячи до будь-якої кімнати, — це стіни. Якщо у вашій ванній стара плитка з темними міжплиточними швами, зовсім не обов’язково наймати професіоналів, щоб повністю її замінити. Оновити свіжість й додати родзинку в інтер’єр можна й більш бюджетно.

• Міжплиточні шви

Скільки б років не було вашій плитці, загальне враження від стін зазвичай складається з зовнішнього вигляду міжплиточних швів. У них часто скупчується бруд та наліт, який неможливо видалити за допомогою звичайних засобів для чищення. Вихід простий — оновити мастику у швах між плиткою.

  1. Розмочіть шви водою.
  2. Шпателем або викруткою вискобліть стару мастику.
  3. Обробіть простір між плиткою спеціальною антигрибковою пропиткою.
  4. Приготуйте мастику за інструкцією виробника, зазначеною на пакуванні.
  5. Нанесіть нову мастику.

За допомогою такої дрібнички ви зможете помітно оновити стіни ванної та надати їм більш охайного чи яскравого вигляду. Нову мастику можна зробити білою або додати до неї колер, щоб нанести кольорові міжплиточні шви. Звісно, така робота потребує вашого часу й старанності, але результат того заслуговує!

• Декоративні наліпки

Придбайте спеціальні вінілові наліпки для ванної кімнати й прикрасьте ними плитку. Такі декоративні елементи не бояться високої вологості, добре миються, легко клеяться, а за необхідності так само просто знімаються, не пошкоджуючи поверхні й не лишаючи слідів.

Ванна

З часом ванна може стати шершавою, на ній можуть з’являтися сколи, тріщини, через що її поверхня затримує бруд і погано миється. Звісно, найкращий варіант у такому випадку — придбати нову ванну, але є й більш дешеві способи оновити поверхню — покрити стару ванну спеціальною емаллю, акрилом або встановити акриловий вкладиш. Така робота потребує знання технології виконання й тому найкращий варіант — звернутися до професіоналів.

Аксесуари

Дрібнички, що радують погляд, здатні створити затишок і комфорт в будь-якій кімнаті, а особливо у ванній!

 

• Рослини

Маленькі рослини в симпатичних горщиках відмінно прикрасять будь-яку ванну кімнату. Якщо у вашій ванній є вікно й достатньо сонячного світла, це можуть бути драцена сандера (її ще називають бамбук), сансевієрія, хлорофітум та інші невибагливі рослини. А для тих, хто не хоче брати на себе відповідальність по догляду за рослинами або має ванну без вікон, є інший гарний варіант — прикрасити кімнату декоративними вазонами зі стабілізованим мохом. Він виглядає й на дотик точнісінько як живий, але не потребує жодного догляду крім періодичного очищення від пилу.

• Шторка й килимок

Не менш важливі атрибути ванної кімнати, що своїм виглядом створюють її настрій. Повісьте нову веселу шторку, підберіть килимок в тон — й одразу ж побачите, як зміниться вигляд вашої ванної.

• Дзеркало

За його допомогою можна візуально збільшити простір, додати йому об’єму та наповнити світлом. Замініть старе дзеркало на нове, бажано широке, щоб зробити ванну кімнату візуально глибшою.

• Корисні дрібнички

Нові полички, підставки під зубні щітки, симпатичні дозатори для рідкого мила й гелю для душу, гачки для рушників — все це так само впливає на настрій і створює затишок. Зовсім не обов’язково підбирати їх в одній гамі чи стилі — куди цікавіше виглядає еклектичне поєднання аксесуарів в різних стилях і кольорах, підпорядковане єдиному замислу. Ідеальний варіант — знайти в інтернеті таблицю поєднання відтінків і слідувати професійним порадам.

Освітлення

Найкраще, щоб у ванній кімнаті було як мінімум два джерела світла — загальне й точкове біля дзеркала. Тож краще за все купити дзеркало одразу зі світильниками. Якщо у вашій кімнаті переважають холодні відтінки, обирайте для неї тепле (злегка жовтувате) світло.

Сподіваємось, наші поради стануть вам у нагоді, і ви зможете просто та недорого створити охайний та затишний інтер’єр у ванній кімнаті.

10 Січня / 2019 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *