Як правильно прасувати постільну білизну

Завдяки появі автоматичних пральних машин, прання перетворилося на справжнє задоволення: завантажили, обрали програму і через деякий час отримали чисту напівсуху білизну. А от прасувати, нажаль, машини ще не навчилися. Тому ця монотонна робота виконується вручну. Багато жінок взагалі не прасують постіль, обґрунтовуючи це тим, що вона все одно зімнеться після першої ж ночі. Прихильниці прасування постільної білизни аргументують свій вибір тим, що теплова обробка знищує шкідливі бактерії. Крім того, відпочивати на випрасуваній постелі набагато приємніше.

Чи потрібно прасувати постільну білизну: за і проти

  1. Кожна хазяйка розуміє, що процес прасування постільної білизни достатньо довгий та виснажливий. Не кожна з нас має достатньо вільного часу, аби прасувати великі простирадла та підодіяльники для всієї родини.
  2. Американські дослідники стверджують, що під час прасування склеюються волокна тканини. Через це постіль перестає вбирати піт, що негативно відображується на стані здоров’я. До речі, це стосується і рушників — прасувати їх не можна.
  3. Безумовна перевага: прасування дезінфікує білизну.
  4. Не можна відкидати й естетичний фактор: випрасувану постіль легко складати та зберігати в шафі або шухляді. Крім того, постіль, заслана випрасуваною білизною, приємніша до тіла та виглядає набагато красивіше.
  5. Якщо ваша пральна машина має функцію «Легке прасування», необхідність в ручному прасуванні білизни після прання відпадає.

Як бачимо, переваг прасування білизни значно більше, ніж недоліків, але вибір все одно за вами. Тож якщо ви вирішили прасувати постільну білизну, поговоримо про те, як це зробити правильно та максимально швидко.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Як правильно прасувати постільну білизну?

  • Перед тим, як розпочинати прасування, уважно вивчіть інформацію на етикетці білизни. Виробники зазвичай вказують допустиму температуру: шовк — 50 °С, бавовна — до 200 °С, жакард — до 120 °С.
  • Перевірте підошву утюга на наявність забруднень: така прикрість здатна зіпсувати білизну.
  • Знавці радять не прасувати постільну білизну вздовж поперечної лінії волокон. В іншому випадку тканина може розтягнутися та втратити свою форму.
  • Найкраще прасувати ледве вологу тканину. Тому візьміть на озброєння спрей з чистою кип’яченою водою або прасуйте білизну до того, як вона повністю висохне.
  • Шовкову постіль не варто прасувати з лицьової сторони та використовувати спрей — він може залишити плями. Крім того, не можна прасувати і пересохлий шовк. Таку білизну найкраще прасувати ледве вологою з виворітного боку.
  • Бавовняну постіль найкраще прасувати ледве вологою та, якщо ваша праска має функцію відпарювання, використовувати пару.

  • Мохерові простирадла можна не прасувати — варто рівно розкласти їх мокрими, а після висихання продезінфікувати парою (не торкаючись поверхні).
  • Не складайте щойно випрасувану гарячу білизну — зачекайте декілька хвилин, доки вона остудиться. В іншому випадку ваші труди можна буде вважати марними: гаряча тканина знову зімнеться.
  • Для того, щоб швидко та легко випрасувати постіль, складіть її в два шари та прогладьте з кожного боку.
  • Для полегшення процесу прасування під час полоскання використовуйте кондиціонер для прання.
  • Якщо ви маєте таку можливість — придбайте спеціальний парогенератор. Завдяки цьому пристрою ви зможете легко та швидко прасувати не тільки постільну білизну, а і будь-які інші речі.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам швидко та легко випрасувати постільну білизну. А які прийоми швидкого прасування відомі вам? Поділіться ними в коментарях під записом.

12 Жовтня / 2017 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *