Як прикрасити оселю до Нового року

Пам’ятаєте, як чекали на новорічні свята в дитинстві? Атмосфера див була наче розлита у повітрі. Ставши дорослими, ми все частіше говоримо, що не відчуваємо різдвяного настрою і навіть на Новий рік не чекаємо, як раніше.

Але все у наших руках!

Створити святкову атмосферу реально!

Для цього просто потрібно щодня робити щось таке, що подарує чарівний новорічний настрій: наприклад, приділити увагу своїй красі, щоб в новорічну ніч бути справжньою королевою, завершити усі справи, які так довго не вдавалося довести до кінця, передивитись улюблені різдвяні фільми, створити власний святковий плейлист і, звісно ж, прикрасити оселю.

Сьогодні наш експерт — флорист Ольга Марченко розповість про те, які тренди в новорічному декорі домівки варто спробувати в цьому році та як саме краще прикрасити свій дім.

Обираємо стиль

Прийдешній 2019 рік пройде під знаком жовтої земляної свині. Для тих, хто шанує традиції китайського гороскопу, буде актуально використовувати в декоруванні будинку відтінки охри. Охра один з найприємніших для людського ока відтінків, що не дивно, адже це один з перших барвників, який людина навчилася добувати природним шляхом, змішуючи глину і залізо. Залежно від кількості заліза, охра виходить жовтішого або червонішого відтінку. Охра відмінно поєднується з зеленими і синіми тонами, тому в новорічному оформленні можна погратися контрастами цих кольорів.

Шанувальникам моди радимо керуватися обраним інститутом Пантон відтінком 2019 року – “живий корал” (Living Coral). Цей відтінок гармонійно поєднується з жовтим, синім, зеленим і відтінками червоного.

Цікаво по темі: 10 стильних ідей новорічного манікюру

Прикрашаємо ялинку

Ялинка – це епіцентр уваги в будинку під час новорічних свят, тому так важливо максимальну увагу приділити саме цьому елементу оселі.

Найстильнішими варіантами прикрас для ялинки серед флористів вважаються:

  • оформлення ялинковими іграшками в одному стилі, розміщеними на ялинці по спіралі. Традиційними тут вважається поєднання золотих і червоних іграшок, блакитних і срібних.
  • оформлення в лісовому стилі, використовуючи натуральні матеріали, наприклад, часточки апельсинів, корицю, шишки, іграшки з дерева, соломи тощо.

Варіантів і стилів для прикрашання ялинки може бути безліч, починаючи з перерахованих, закінчуючи створенням іграшок своїми руками.
Головне правило – дотримуватися єдиного стилю, адже тільки тоді ялинка буде гармонійною.

Прикрашаємо стіни та вікна

Створити в будинку затишну і святкову атмосферу допоможуть гірлянди: електричні ліхтарики або гірлянди, зроблені своїми руками з гілочок, апельсинів, паличок кориці, що принесуть в будинок приголомшливо смачний домашній аромат.
Вирізаючи гірлянди з паперу зі своєю сім’єю, можна візуалізувати найзаповітніші мрії прейдешнього року, втілюючи їх в паперових візерунках.

Прикрашати вікна можна за допомогою штучного снігу і трафаретів. Для цього виріжіть з паперу фігурки і прикладіть до вікна, та розпорошіть сніг по трафарету. Так ви зможете відтворити на своїх вікнах новорічні зображення оленів, ялинок, снігурів, сніжинок і святкові надписи на кшталт “Охохо” або “З Новим Роком”.

Декоруємо двері

Вінок – головний атрибут прикрашання.
Коло (форма вінка) здавна асоціювалася з формою колеса і багато тисячоліть тому символізувала собою Сонце.
Коли господарі будинку вішають вінок на двері, це значить, що вони раді прийняти гостей.

Святковий декор столу

В Америці новорічний стіл традиційно прикрашають квітами. Це можуть бути як сухі композиції, так і живі квіти. Однією з символічних рослин вважається різдвяник, в якого в цей період листя стає червоного кольору.

В європейських країнах надають перевагу декоруванню столу свічками і композиціями з шишок та гілок ялинки. До таких композицій можна додати декоративні зрізи дерева, що будуть слугувати підставками під страви.

Якщо ж вам більше до вподоби класичне оформлення, варто надати перевагу скатертинам нейтральних відтінків і доповнити їх новорічними серветками і посудом святково червоного кольору зі сніжно-білими візерунками.

Використовуйте якомога більше символів Нового року, дотримуйтесь певної стилістики і кольорової гами, та приділіть увагу створенню особливого місця для подарунків у вашій оселі — тоді святковий настрій вам гарантовано.

17 Грудня / 2018 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *