Як визначити власний тип шкіри і доглядати за нею взимку?

Зима – час справжніх випробувань для шкіри. У цей період на її стан одночасно впливають зовнішні, кліматичні, фактори (мороз, вітер, сухе повітря у приміщеннях) і внутрішні (зміни в раціоні харчування і режимі сну). Деструктивні сезонні зміни стану шкіри були і залишаються проблемою #1 для багатьох жінок. Але це не привід впадати у відчай, а лише стимул для більш ґрунтовного і послідовного підходу до вибору засобів для обличчя. Тож сьогодні поговоримо про те, як визначити свій тип шкіри та як це впливає на особливості догляду.

Почнемо з того, що шкіра – це орган, який так само, як і інші органи, функціонує у тісному зв’язку з усіма системами організму. Тому для підтримання нормального стану шкіри необхідно слідкувати за власним харчуванням (ввести в раціон продукти, багаті на колаген, жирні кислоти та антиоксиданти), дотримуватися здорового способу життя (погані звички, зокрема паління, згубно впливають на шкіру), вдосталь відпочивати і більше часу проводити на свіжому повітрі.

У косметичному догляді має застосовуватися індивідуальний і комплексний підхід, тим паче у зимовий період. Тому вкрай важливо знати, яким типом шкіри нагородила вас природа і які косметичні засоби підходять саме вам.

Існує 4 типи шкіри: нормальна, суха, жирна і змішана. Кожен з цих типів потребує особливого піклування. Розглянемо їх особливості, методи догляду і способи визначення власної приналежності до того чи іншого типу.

Нормальна шкіра

Особливості

Загалом добре переносить кліматичні зміни і не потребує специфічного догляду взимку. Однак важливо не допустити зневоднення і сухості.

Ознаки

Стан шкіри майже не змінюється протягом року. Пори ледь помітні, щільність нормальна. Може спостерігатися незначний блиск в Т-зоні (лоб, ніс і підборіддя).

Догляд

Надавайте перевагу засобам на основі масел. Для нічного догляду можна застосовувати кокосове масло, наносячи його тонким шаром масажними рухами. Для очищення шкіри використовуйте засоби з кремовою текстурою.

Суха

Особливості

В зимовий період страждає більше за інші типи шкіри. Швидко втрачає вологу, внаслідок чого може виникнути лущення і підвищитися чутливість. Потребує одночасного зволоження і живлення.

Ознаки

Шкіра тонка, матова, пори майже непомітні. Пото- і саловиділення знижені, натомість відчувається сухість і стягнутість.

Догляд

Використовуйте засоби, які мають в своєму складі масла і жирні кислоти, вони допоможуть затримати вологу і не допустять пересихання шкіри. Для очищення обирайте молочко або вершки. Не забувайте поєднувати денні і нічні засоби, оскільки взимку суха шкіра потребує цілодобового догляду. Для зволоження шкіри у приміщенні можна використовуйте термальну воду. Допускається використання делікатних відлущуючих засобів.

 

Жирна

Особливості

Для жирної шкіри зима – найбільш сприятливий період. Зазвичай природного жиру достатньо, щоб захистити шкіру від зовнішнього впливу, але необхідно підтримувати належний рівень зволоженості.

Ознаки

Шкіра щільна з розширеними порами, має жирний блиск. Жирна шкіра схильна до висипів і утворення чорних цяток (комедонів) через закупорку пор.

Догляд

Для щоденного догляду застосовуйте зволожуючий крем, який не містить масел. Очищуйте шкіру за допомогою міцелярної води. Для знежирення можна використовувати грязьові маски.

Комбінована

Особливості

Цей тип шкіри зустрічається переважно у підлітків і молодих людей. Для нього характерною є сухість на щоках і жирність в Т-зоні.

Ознаки

Поєднання жирних і нормальних ділянок шкіри. Значне саловиділення, розширені пори і схильність до висипів в Т-зоні.

Догляд

У разі виникнення лущення на щоках, можна наносити косметичне масло або крем на масляній основі. Т-зона потребує окремого догляду, тому для шкіри цього типу можна застосовувати сучасний метод одночасного нанесення різних масок – зволожуючої на сухих ділянках і грязьової у Т-зоні. Для очищення підійде гель або пінка.

Загальні рекомендації

Дотримуйтеся схеми «очищення-тонізування-живлення/зволоження». Наносьте крем тільки після попереднього очищення і обробки шкіри тоніком.
З віком тип шкіри може змінюватися. Тому будьте уважні до її стану, щоб вчасно внести корективи в систему догляду.
Намагайтеся користуватися косметичними засобами та засобами догляду за шкірою одного виробника – більшість засобів значно ефективніші у комплексі.

Як вже було сказано, важливо точно визначити власний тип, оскільки неправильний догляд, тим більше у зимовий період, може завдати серйозної шкоди здоров’ю шкіри і негативно позначитися на зовнішньому вигляді.

Цієї зими з в мережі магазинів EVA ви зможете пройти ознайомче тестування шкіри обличчя. Усього за 5 хвилин ви дізнаєтесь багато корисного про власну шкіру, її стан і властивості, а також отримаєте рекомендації з догляду за обличчям від наших експертів. Більше подробиць за посиланням.

Доглядайте за собою правильно і залишайтеся однаково вродливими незалежно від пори року!

20 Січня / 2019 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті