Суха чи зневоднена шкіра: ТОП-3 сироваток, які допоможуть

Сухий тип та зневоднений стан шкіри – два поняття, які дуже часто плутають. Але важливо розуміти, що хоч зовнішні ознаки в них часто схожі, викликані вони різними причинами та потребують різного догляду. ✨

Час читання: 4 хвилини та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

Тож EVA Blog запросив у гості Ольгу Сіру (@cosmo.gray) – косметолога й фармацевта за освітою. Разом розберемо, чим відрізняється суха шкіра від зневодненої, та на які сироватки з асортименту eva.ua💚🧡 варто в першу чергу звернути увагу, щоб отримати видимий результат!👈

Косметолог Ольга Сіра

 

Суха та зневоднена шкіра: як відрізнити?

З поняттям “суха шкіра” стикається багато жінок, особливо в період зміни сезону. Але, щоб з’ясувати, що робити, треба розібратися з причинами сухості. 

Сухий чи зневоднений стан шкіри

Саме поняття “суха шкіра” може включати в себе декілька показників:

  • відчуття стягнутості;
  • свербіж;
  • лущення;
  • почервоніння;
  • чутливість.

Цікаво по темі: ТОП-10 косметики для шкіри обличчя на EVA.UA: поради косметолога

До сухого типу шкіри, зазвичай, відносять ту, що виробляє мало шкірного сала (себуму)  і, як наслідок, вона має нестачу у ліпідах, що призводить до порушення ліпідного бар’єру.

Ліпідний бар’єр – це верхній захисний шар шкіри, що являє собою сукупність корнеоцитів (рогові лусочки, що формують роговий шар), ліпідів та молекул води. Відповідає за захист шкіри від агресивного впливу зовнішньої середи. Порушення ліпідного бар’єра спричиняють лущення, почервоніння та підвищену чутливість. 

Як визначити тип шкіри

Але жирний та комбінований типи шкіри теж можуть стикатися з відчуттям сухості. У такому випадку ми маємо справу зі зневодненним станом шкіри.

Хоча ознаки можуть бути майже однакові, але вони викликані різними причинами:

  1. У першому випадку (сухий тип шкіри) ми маємо діло з нестачею ліпідів (тобто жирів).
  2. А у другому випадку (зневоднений стан шкіри) – з нестачею вологи.

Цікаво по темі: Як прибрати набряклість з обличчя: 7 перевірених способів

Дівчина користується сироваткою для обличчя

Розповсюджена ситуація при порушенні ліпідного бар’єра: жирний чи комбінований тип шкіри через неправильний догляд втрачають вологу, починають лущитись та виглядати зневодненими. Ви використовуєте засоби для сухої шкіри, тим самим поглиблюєте проблему. Тож дуже важливо правильно визначити, який у вас тип шкіри

Порада від EVA Blog. Бажаєте визначити, який тип шкіри маєте? Приходьте до магазинів EVA та скористайтесь безкоштовною послугою “Тестування шкіри обличчя”. За допомогою спеціального апарату консультант визначить тип та стан вашої шкіри, а також дасть додаткові рекомендації. Перелік магазинів, у яких діє послуга, та графік роботи консультантів доступні за посиланням.

Що таке цераміди та яка їх роль?

Сироватка для обличчя

Якщо у вас сухий тип шкіри, то у вашому догляді обов’язково повинні бути продукти, які містять цераміди.

Цераміди – це жири, які в нормі присутні в роговому шарі шкіри. Коли їх не вистачає у складі, можуть з’являтися неприємні сюрпризи у вигляді почервоніння, лущення, подразнення.

У такому випадку  ми маємо подбати про зміцнення природного захисного бар’єру шкіри, щоб вона могла краще протистояти зовнішньому впливу і не втрачати дорогоцінну вологу.

Цікаво по темі: Що таке ніацинамід: властивості та застосування в косметиці

ТОП-3 сироваток для сухої та зневодненої шкіри

Сироватка для сухої та зневодненої шкіри

Цілеспрямовано покращити стан сухої або зневодненої шкіри допомагають сироватки. 

Сироватка – це засіб, що має концентрований склад з активних компонентів та орієнтований на розв’язання певної проблеми шкіри.

Такі засоби проникають  безпосередньо у клітини шкіри, діють глибше, ніж крем. Але це не означає, що один продукт заміняє інший. Після використання сироватки варто використати крем, щоб зафіксувати активні компоненти у шкірі. 

Цікаво по темі: Як позбутися пігментних плям у домашніх умовах?

Зволожувальна сироватка Dr. Jart+ з церамідами

Сироватка Dr. Jart+ з церамідами

Ця корейська сироватка в своїй основі містить 5 видів церамідів: NP, NS, AP, AS і EOP, які будуть допомагати регенерувати епідерміс, поновлювати вологу у шкірі, укріплювати захисні функції.

Продукт містить пантенол і гіалуронову кислоту, тож буде зволожувати зневоднену шкіру.

Сироватка не містить камедогенних компонентів, тому підійде комбінованій зневодненій шкірі.

Цікаво по темі: ТОП 5 масок для зволоження шкіри обличчя

Зволожувальна сироватка Bielenda з гіалуроновою кислотою

Сироватка Bielenda з гіалуроновою кислотою

Сироватка Bielenda у своїй основі містить бетаїн. Його унікальна властивість полягає в тому, що він здатний утримувати вологу у клітинах і ефективно усувати зневодненість. Крім того, він пом’якшує шкіру, знімає почервоніння і прискорює регенерацію клітин.

Така сироватка для обличчя буде відновлювати зневоднену шкіру, надавати їй живого, сяючого кольору. Також продукт містить гіалуронову кислоту і глюкозамін, що регулює гідробаланс шкіри.

Такий продукт для більшого ефекту бажано наносити на вологу шкіру обличчя.

Цікаво по темі: Гліколева кислота для шкіри: що варто знати?

Освіжальна та зволожувальна сироватка для обличчя Revolution Skincare 

Сироватка для обличчя Revolution Skincare 

В основі продукт Revolution Skincare містить водорозчинну олію ши й інші безпечні зволожувальні компоненти.

Активи цієї сироватки складають ферменти та олії коноплі, яка має властивість захищати шкіру та відновлювати, регенерувати її. Також є у складі екстракти рослин і пантенол, тож продукт буде позбавляти від лущення та почервоніння.

Всі сироватки з цієї добірки від Ольги доступні для замовлення на eva.ua. Почніть прямо зараз шлях турботливого ставлення до зволоження своєї шкіри!

Читайте також:

22 Вересня / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті