«Тепер я твій учитель»: як навчити бабусю і дідуся робити покупки, не виходячи з дому

Наші бабусі і дідусі все наше життя передавали нам свій безцінний досвід – вчили нас кожен раз чомусь новому, підказували нам, коли щось не виходило, вкладали в нас. Вони завжди були нашими кращими друзями, прощали нам наші пустощі, підтримували наші божевільні ідеї і завжди були поруч. Завжди були, є і будуть. В свою чергу, ми росли, розвивалися і самі навчилися багато чому новому, тому, що самі зможемо передати своєму майбутньому поколінню.

Прийшла наша черга стати вчителями нашим бабусям й дідусям, адже прогрес не стоїть на місці і кожен день наші знання оновлюються, чим ми з радістю завжди можемо поділитися з нашими близькими. Особливо ці навички знадобляться їм в умовах сформованої на сьогоднішній день ситуації, а саме, в період карантину. Зараз як ніколи вони потребують нашої підтримки та уваги.

Найпростіше, чому ми можемо навчити старше покоління – це користування смартфонами та іншими мобільними пристроями. Але почнемо зі смартфона.

Як бабусям і дідусям стати на «ти» з девайсами

Для початку потрібно пояснити, а краще показати, що смартфон не тільки зручний спосіб здійснювати дзвінки, але й те, що завдяки смартфону ви завжди можете бути на відеозв’язку, використовуючи різні месенджери. Повірте, ваші родичі неодмінно оцінять це і будуть задіювати їх постійно. Онлайн зустрічі нагадають вам той час, який раніше так часто ви поводили разом, а бачити усмішку рідної людини, нехай навіть через камеру телефону, стане для ваших рідних справжнім подарунком.

Як тільки ви допоможете освоїти відеозв’язок, розкажіть і покажіть наочно, що смартфон або планшет допомагають економити час і здоров’я, яке зараз як ніколи важливе для кожного.

Спробуйте разом зробити кілька покупок онлайн. Вибирайте найбільш потрібні товари: продукти, господарське приладдя – словом все, за чим так часто доводиться вибігати в магазин.

Здійсніть спільно тестове замовлення продуктів, покажіть їм сайт мережі Varus, де можна замовити необхідні товари і оплатити їх карткою. Кур’єр доставить замовлення до дверей, і нехай вони переконаються, що замовлення онлайн – це абсолютно комфортно та безпечно! Але попередьте, що найкраще робити покупки в перевірених більшістю користувачів інтернет-магазинах.

Які застосунки можуть бути корисними

Познайомте рідних з мобільними застосунками, якими користуєтеся самі і тими, що можуть стати в нагоді в подальшому. Наприклад додаток від лінії магазинів EVA, який з легкістю дозволить зробити покупку будь-яких необхідних побутових товарів і продукції інших категорій в інтернет-магазині eva.ua.

Якщо сума замовлення складе більше 400 грн, то доставка буде безкоштовною. Не забувайте згадати про всі ці переваги і про те, що за допомогою мобільних застосунків вашим рідним не доведеться постійно вводити свої дані для відправки замовлення, так вони будуть підтягуватися автоматично.

Покажіть рідним, що для них завжди доступні будь-яка книга або передача, фільм або оглядач. Адже бабусі і дідусі можуть навіть не здогадуватися, що в наші дні будь-яка інформація «доступна як на долоні»!

У разі, якщо у ваших родичів будуть виникати труднощі з замовленнями, ви завжди зможете допомогти їм, просто зв’язавшись з ними по відео або іншим зручним способом.

Чому наша допомога так важлива

І пам’ятайте, що головним завданням кожної дорослої і самостійної людини є підтримка наших рідних. Особливо бабусь і дідусів, що в силу свого віку, потребують надійної опори. Тому не пошкодуйте свого часу на те, щоб познайомити їх з такими потрібними на сьогодні речами, як девайси і покупки онлайн. Вони неодмінно будуть вам вдячні вам за це, а ви зможете пишатися тим, які у вас прогресивні бабуся і дідусь!

1 Квітня / 2020 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *