Цегляна стіна в інтер’єрі: практичні ідеї дизайну

Оформлення інтер’єру в стилі лофт не втрачає своєї актуальності ось вже кілька років поспіль. В основному його можна спостерігати в сучасних кафе, ресторанах, офісних приміщеннях і не тільки. Варто зазначити, що цей варіант дизайну часто зустрічається й в житлових будинках або квартирах. Спершу може здатися, що лофт виглядає грубувато, але правильно підібрані відтінки та розставлені акценти творять чудеса. Не вірите? Тоді дивіться самі! 

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Інтер'єр в стилі лофт

Особливості стилю лофт в інтер’єрі 

Лофт – це максимально цікавий дизайнерський напрямок. У перекладі з англійської слово “Loft” означає “горище”. Високі стелі, відкритий простір з мінімальною кількістю перегородок, великі вікна, наявність промислових елементів, яскраве освітлення – все це виділяє даний стиль серед інших. Лофт ви точно не переплутаєте з жодним іншим дизайном інтер’єру.

Особливості стилю лофт

Безумовно, не кожен зважиться зробити такий ремонт, але якщо вам вже дуже подобається цей напрямок, можна піти на невеличку хитрість. Використовуйте акцентну стіну з цегли. Цей відомий дизайнерський прийом відмінно розбавить інтер’єр, зробить його ненудним, а також додасть трохи фактур. Скажемо чесно, виглядає просто приголомшливо.

EVA у Telegram

Цегляна стіна в інтер’єрі

Якщо ви думаєте над тим, як гармонійно вписати в оформлення житла цегляну стіну, EVA Blog підготував для вас кілька слушних порад:

  1. Не бійтеся експериментувати. Цегляна стіна відмінно поєднується з такими стилями інтер’єру, як класика, гранж, хай-тек, мінімалізм, етно тощо.
  2. Вам не потрібно збивати стіну до цегли, адже вже є готові альтернативи: гіпсові 3-D панелі, паперові та вінілові шпалери, цегляний вінір і не тільки. 
  3. Дотримуйтеся єдиної колірної гами. Це дасть змогу поєднувати між собою різні елементи під час оформлення інтер’єру. 
  4. За допомогою цегляної стіни можна створити фокусні зони, де можна розмістити картини/елементи декору і навіть зонувати приміщення.
  5. Плануючи зробити ремонт у подібному стилі, важливо не сильно захоплюватися. Велика кількість цегли в кімнаті може бути недоречною і виглядати грубо. Краще облицювати тримальну колону або ж частину стіни.  

Цегляна стіна в інтер'єрі

Розглянемо, як це можна реалізувати на практиці.

Відкрита цегляна стіна на кухні

Це дизайнерське рішення матиме ідеальний вигляд скрізь. Найчастіше імітацію цегляної стіни використовують для оформлення фартуха для кухні. У такий спосіб ви не тільки зможете захистити стіни від вологи, кіптяви та жиру, а й надати інтер’єру родзинки.  

Фартух для кухні

Оформити стіну можна в класичних червоних відтінках. Хочете більш стриманий варіант? Тоді біла або сіра цегляна стіна стане для вас прекрасним рішенням. Часто для її імітації використовують кахель прямокутної форми. Виглядає він теж дуже цікаво, що скажете?

Сіра цегляна стіна на кухні

Цікаво по темі: 10 лайфхаків для дому з TikTok та Instagram

Біла цегляна стіна на кухні

Якщо розміри кухні дозволяють, можна декорувати обідню зону, таким чином трохи розділивши простір.

Обідня зона на кухні

Цікаво по темі: Більше місця: особливості зонування кімнат

Цегляна стіна на кухні

А як щодо цегляної стіни в спальні?

Ефект оголеної кладки нерідко можна зустріти в інтер’єрі спальні. Обіграти це рішення можна кількома способами.

  1. Зробити акцент на узголів’ї ліжка. Не бійтеся експериментувати з кольором цегли, запевняємо, він не буде візуально конфліктувати із загальною ідеєю дизайну. Червона декоративна цегла однаково привабливо виглядатиме як зі світлими стінами, так і з більш темними. Акцент на узголів'ї ліжка
  2. Виділення всієї зони з боку ліжка. Мабуть, це одне з найпоширеніших рішень. Знову ж таки, з кольором можна грати як завгодно. Любителям більш спокійних відтінків і мінімалізму в інтер’єрі точно сподобається оздоблення зі світлої цегли. Це дозволить зробити приміщення більшим і світлішим. Також світла стіна стане відмінним фоном для розміщення декору. Виділення всієї зони з боку ліжка
  3. Декорування невеликої ділянки стіни. Коли хочеться нестандартних рішень, додати інтер’єру родзинки та розбавити його цікавими акцентами, на допомогу приходить все та ж цегла. Ось тільки розміщувати її рекомендують у певній зоні, наприклад, у кутку. Обов’язково пам’ятайте про те, що вона має гармонійно поєднуватися із загальним дизайном і не вибиватися із колірної гами.

Декорування невеликої ділянки стіни

Цікаво по темі: Декор спальні: підбираємо аксесуари для створення затишку

Декоративна цегляна стіна у ванній кімнаті

Якщо вам здається, що це too much, то ви просто не бачили, наскільки привабливий вигляд має така ванна кімната. Але тут варто враховувати підвищену вологість приміщення. Матеріал за необхідності доведеться обробити засобами проти цвілі та покрити вологостійким засобами. На щастя, сьогодні в спеціалізованих магазинах є безліч будматеріалів, які якраз і призначені для установки в приміщеннях з високою вологістю і температурою. 

Червона і чорна цегла будуть виглядати більш брутально, а також створять цікавий контраст.

Чорна цегла в інтер'єрі

Червона цегла в інтер'єрі

Якщо ви не хочете відставати від сучасних тенденцій, але дуже боїтеся розчаруватися в такому сміливому дизайні, є рішення і для вас – біла цегляна стіна. Вона ідеально поєднується з білосніжною сантехнікою, також на місця, куди найімовірніше буде потрапляти волога, можна просто укласти кахель прямокутної форми. 

Біла цегляна стіна в ванній

Цікаво по темі: 8 ідеальних рослин для вашої ванної кімнати

Біла цегляна стіна в ванній кімнаті

Де ще буде доречно зробити цегляну стіну?

Експериментуйте скрізь, де вам здається, що це буде доречно. Насправді подібне оздоблення чудово впишеться у вітальню, матиме гарний вигляд у коридорі, а також виграшно доповнить дизайн будь-якої іншої кімнати. 

Цегляна стіна в кімнаті

Цегляна стіна в квартирі

Тож, якщо ви шукаєте цікаві ідеї для створення стильного та незвичайного інтер’єру, можливо, цегляна стіна стане найкращим рішенням. Так, це сміливо, але водночас так красиво і незвично.

 

Читайте також:

19 Квітня / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *