Як зрозуміти, що ти — сапіосексуал?

Чи трапляється, що ти кайфуєш від розумного співрозмовника? Можливо, ти — сапіосексуал. Не лякайся, це ніякий не діагноз, а один з розповсюджених типів сексуальності, тобто, того, що закладено у тобі природою. Сексологи і соціологи пояснюють, що сапіосексуальність виражається у потягу до чийогось інтелекту. Такі люди цінують цю якість більше, ніж зовнішність, почуття гумору і навіть фізичну близькість. Як зрозуміти, що ти — сапіосексуал? Для цього вдамося до теорії.

Час читання: 10 хвилин та чашка еспресо ☕

статья доступна на русском языке

Що таке сапіосексуальність?

Найточніше пояснення цього терміну описує онлайн-словник англомовного сленгу Urban Dictionary: сапіосексуал (або сапіофіл) — людина, яка понад усе цінує інтелектуальні здібності і знаходить це більш привабливим за будь-які фізичні показники. Дана риса виражається у тому, що сапіофіли отримують величезне задоволення від високоінтелектуальної розмови, яке навіть не порівняти із сексом.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Поняття з’явилося у середині минулого століття, проте широкого використання набуло у сучасності. Популярність його прийшла із появою терміну в анкетах на Tinder і OKCupid, де користувачі почали швиденько приєднуватись до спільноти «любителів розумників». Проте чи кожен з них може вважатися сапіосексуалом? Адже багато кого, поряд зі світлим розумом, збуджують поцілунки, привабливість, торкання та інші звичні для нас речі. Для сапіофілів усе це не має значення. Лише IQ партнера. Отже, роби висновки.

Хто такі сапіосексуали на практиці

Ми вже визначили, що це люди, яких збуджує інтелект. Краса, спокусливе тіло, гарні манери для них є другорядним, коли поряд з’являється хтось із гострими нетривіальними розумовими здібностями. Доречний приклад — Гетсбі Велс, герой Тімоті Шаламе у фільмі Вуді Аллена «Дощовий день у Нью-Йорку». Він інтелектуал, інтелігент, добре освічений, грає і постійно виграє у покер, багато читає, володіє фортепіано, гарно співає і знається на мистецтві. З таким хлопцем є про що поговорити, чи не так?😉

Проте прихильники подібних «розумників» нерідко стикаються з очевидними проблемами. Вони відчувають труднощі спілкуванні, оскільки їм рідко вдається знайти цікавих, гідних співрозмовників. Тому в компанії вони можуть мовчати, нудьгувати і врешті-решт піти раніше за всіх, адже їм нема про що говорити з оточуючими. Також сапіосексуали зі сторони можуть здаватися зарозумілими, нарцисичними і не емпатичними людьми. Та це не більше ніж перше враження, тому не треба судити їх жорстоко, бо така їхня природа. До того ж, є і переваги: у сапіосексуалів утворюються дуже міцні стосунки, які підкріплюються порозумінням на найвищому рівні. Знайшовши один одного, партнери з однаковим рівнем інтелекту, зазвичай, мають повне порозуміння і щасливий шлюб.

Також буде цікаво: Сумісність людей: як зрозуміти, твоя це людина чи ні

Головні ознаки сапіосексуальності

Пропонуємо перевірити себе на сапіосексуальність. Ми наведемо декілька тез, а ти прочитаєш їх і вирішиш, згоден або згодна ти з ними чи ні:

Тебе збуджує інтелект партнера

Ти щиро захоплюєшся сяйвом чистого розуму людини. Якщо одразу не знаходих цього в неї, то втрачаєш всілякий інтерес. Адже зовнішність, багатство і успіх не мають значення, коли хочеш бачити тільки інтелектуальні здібності.

Ти не одразу довіряєш новим знайомим

Щоб прив’язатися до когось і почати довіряти, тобі потрібен час. Ти спочатку вивчаєш людину: спостерігаєш за тим, як вона поводиться в різних ситуаціях, які має звички, як спілкується з оточуючими, і тільки згодом, коли бачиш перспективу, починаєш налагоджувати стосунки.

Тобі подобається дискутувати

Натхненні та аргументовані дискусії приносять тобі велике задоволення. До того ж це допомагає знайти найцікавішого співрозмовника в компанії.

Пусті балачки навпаки дратують

Від неквапливих світських бесід ні про що в тебе вилиці зводить і хочеться якомога скоріше втекти. Як зацікавленій і розвиненій людині, тобі часто не вистачає продуктивних, глибоких діалогів.

Ти не виносиш агресивних і токсичних людей

Спілкування через грубість і неповагу не для тебе, тому що тобі імпонують ті, хто підходить до вирішення проблем спокійно і з розумом.

Ти — прекрасний слухач

Уважно слухаючи співрозмовника, тобі легше його зрозуміти і побачити у ньому переваги і недоліки. Саме це може стати основою для подальших стосунків з тією чи іншою людиною.

Ти високо цінуєш самоусвідомлення

Людей з розвиненим емоційним інтелектом ти знаходиш дуже сексуальними. Тобі подобаються ті, хто знаходиться у злагоді зі своїми думками, почуттями і до всього підходять раціонально.

Якщо більшість тверджень тобі імпонує, то скоріш за все, ти — сапіосексуал, людина, що закохана у розум. Напиши у коментарях, чи цей факт заважає тобі у житті або навпаки, ти вважаєш це перевагою? Нам цікава твоя думка 🙂

Читайте також:

3 Червня / 2022 Натхнення

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Виктория

    Каждый пункт -да
    Вывод:судя из вышеперечисленных пунктов -Ч сапиосексуал

Рекомендовані статті