ТОП-5 книг для женщин, которые хотят найти себя

Книги бувають різні. Читання деяких з них — це не просто час, проведений із задоволенням. Є такі, які дозволяють подивитися на себе з боку, знайти зв’язок між своєю поведінкою та діями тих, хто поруч. Такі книги здатні змінити світогляд читача, допомогти зрозуміти причини виникнення проблем, показати шлях їх вирішення і привести до позитивних змін у житті. Якщо вам цікава і потрібна така мотивувальна література, скористайтеся нашими рекомендаціями.

«Між треба і хочу. Знайди свій шлях і слідуй йому»

Це фантастично оформлене видання психологи й літературні критики називають креативним мотиватором. Спочатку ідеї майбутньої книги розміщувалися у Твіттері. Але популярність викладених думок була настільки великою і росла так швидко, що автор — дизайнер розпису по батику і керівниця американської текстильної компанії Ель Луна, знайшла видавництво, яке випустило «живу» книгу і допомогло перекласти її більш ніж на 20 мов.

Спираючись на власний досвід, Ель Луна роз’яснює різницю між одвічними «треба» і «хочу», які стосуються поточної роботи людини та її справжнього призначення. Чи повною мірою вона використовує свої таланти, чи знайшла покликання, наскільки в ньому реалізувалася?

Після прочитання цієї книги-тесту ви зможете поставити собі «діагноз». Якщо не знайдете нічого пізнавального — вітаємо! Значить ваша робота вам явно підходить, а причини незадоволення або роздратування можна списати на звичайну втому. Або шукати коріння дискомфорту в іншому місці.

«Включайся!»

Автор — Шеріл Сендберг, член ради директорів і СОО Facebook, яка фактично виконує функції «прем’єр-міністра» цієї корпорації. У багатьох рецензіях на книгу, яка ще зустрічається під іншою назвою «Не бійся діяти!», можна почути думку, що автор закликає жінок не боятися робити кар’єру, попри гендерну нерівність.

Цей мотивувальний бізнес-бестселер також критикують за велику кількість (близько 25% тексту) згадок і посилань на соціологічні дослідження та статистику. Але з цим «недоліком» легко змиритися, якщо під час читання застосувати такий самий прийом, до якого вдаються більшість жінок, читаючи «Війну і мир» Льва Толстого. Про мир читаємо, а війну пропускаємо.

Насправді книга — це іронічна лайф сторі, де Шеріл наводить приклади помилок, які зробила сама. Вона підказує читачкам, як і з якими типовими жіночими звичками слід боротися, щоб не провокувати засилля чоловіків. Прочитавши книгу, ви зможете подолати гендерний дисбаланс у діловому та особистому житті. Якщо вважаєте, що у вас таких проблем немає, то це ще один привід прочитати «Включайся!». Сендберг вкаже на те, чого ви не помічаєте або вважаєте нормальним, або навіть хорошим.

«Французька дружина. Мистецтво перетворювати рутину на свято»

Більшість відгуків читачок про цю книгу носять різко негативний характер. Дійсно, Францією в ній пахне мало. І це не дивно, адже автор тексту Дженніфер Л. Скотт — мама 3-х дітей, яка за часів навчання в університеті завдяки програмі студентського обміну прожила 6 місяців у паризькій сім’ї.

Книга явно розтягнута і занадто «американська». Заявлені в анонсах поради про організацію щасливого, стильного і приємного сімейного життя — незалежно від кількості грошей — фактично відсутні. Також мало обіцяних рекомендацій про підбір гардероба і правила догляду за собою. Занадто часте згадування про важливість складання рушників, готовність приймати гостей в режимі нон-стоп і постійні заклики полюбити свій будинок відверто дратують.

«Французька дружина» — це гарний подарунок для дівчаток 11-13 років.

А ось книга Скотт «Уроки мадам Шик. 20 секретів стилю, які я дізналася, поки жила в Парижі», видана до «Французької дружини», мала шалений світовий успіх. І всіма, зокрема і нашими молодими жінками, була сприйнята на ура.

«Мені знову нічого надягти. Як покращити свій гардероб і змінити життя»

З назви книги ясно, про що буде вести розповідь Дженніфер Баумгартнер. Попри легкість читання, тут все серйозно. Автор — не просто експерт зі стилю та власниця консалтингової фірми з іміджу. Вона доктор психологічних наук і психотерапевт-практик. Дженніфер доступно пояснює, чому ви — це те, що на вас надягнуто. Вона запевняє, якщо розібратися з істинними причинами вибору й упередженого ставлення до одягу, ви поліпшите свій імідж, що в корені змінить життя на краще.

У книзі даються конкретні рекомендації, дотримуючись яких ви поступово припините шопоголити й робити необдумані покупки, позбудетеся стереотипного підходу до вибору одягу.

Увага! Ця книга — не модні поради! П’ятиступенева методика аналізу предметів і аксесуарів гардероба допоможе позбутися від непотрібних речей і заповнити його одягом, який додасть вам впевненості в собі в будь-якому місці, при різних обставинах і ситуаціях.

«Проєкт Щастя. Мрії. План. Нове життя»

Успішна лекторка, відома в США блогерка і письменниця Ґретхен Рубін ділиться з читачами власним рецептом щастя. А саме як відчувати себе щасливою в рутинному повсякденному житті.

Книгу читати цікаво, автор нічого не нав’язує і не радить. Але її розповідь про річний експеримент над своїм життям дозволяє кожній жінці знайти вади у своєму, вибудувати план змін, який дозволить жити в гармонії з собою і навколишнім світом. Це варто прочитати!

Читайте, робіть висновки, змінюйтеся на краще!

Останні

Не санскрином единым: как выбрать крем для лица на лето

Лето – это повод прикупить не только новый трендовый купальник и классные очки, но и… Докладніше

Апрель 29, 2024

Прикорневой объем: лайфхаки и хитрости

Пышные укладки с эффектным прикорневым объемом – это тренд, который с нами давно и надолго.… Докладніше

Апрель 29, 2024

Красивые открытки и поздравления с Пасхой

Апрель встречает нас первым весенним теплом, ласковым солнышком и светлым, семейным праздником Пасхи. ✨ Каждый… Докладніше

Апрель 29, 2024

Как придерживаться калорийного лимита, когда постоянно хочется есть

Низкоуглеводная, белковая, вегетарианская диета, правильное питание, сбалансированное питание, интервальное голодание, дробное питание, OMAD-диета… “От перемены… Докладніше

Апрель 26, 2024

Perfume layering: как комбинировать парфюмы и получать крутой результат

Когда-то было модным подбирать сумку под цвет туфель, надевать украшения комплектами (или хотя бы из… Докладніше

Апрель 26, 2024

15 лучших цветных тушей в 2024 году

Несколько быстрых движений — и твой взгляд готов привлекать внимание. Секрет этой магии в разноцветных… Докладніше

Апрель 25, 2024