ТОП-5 книг для женщин, которые хотят найти себя

Книги бувають різні. Читання деяких з них — це не просто час, проведений із задоволенням. Є такі, які дозволяють подивитися на себе з боку, знайти зв’язок між своєю поведінкою та діями тих, хто поруч. Такі книги здатні змінити світогляд читача, допомогти зрозуміти причини виникнення проблем, показати шлях їх вирішення і привести до позитивних змін у житті. Якщо вам цікава і потрібна така мотивувальна література, скористайтеся нашими рекомендаціями.

Топ-5 книг для женщин

«Між треба і хочу. Знайди свій шлях і слідуй йому»

Це фантастично оформлене видання психологи й літературні критики називають креативним мотиватором. Спочатку ідеї майбутньої книги розміщувалися у Твіттері. Але популярність викладених думок була настільки великою і росла так швидко, що автор — дизайнер розпису по батику і керівниця американської текстильної компанії Ель Луна, знайшла видавництво, яке випустило «живу» книгу і допомогло перекласти її більш ніж на 20 мов.

Спираючись на власний досвід, Ель Луна роз’яснює різницю між одвічними «треба» і «хочу», які стосуються поточної роботи людини та її справжнього призначення. Чи повною мірою вона використовує свої таланти, чи знайшла покликання, наскільки в ньому реалізувалася?

Після прочитання цієї книги-тесту ви зможете поставити собі «діагноз». Якщо не знайдете нічого пізнавального — вітаємо! Значить ваша робота вам явно підходить, а причини незадоволення або роздратування можна списати на звичайну втому. Або шукати коріння дискомфорту в іншому місці.

Топ-5 книг для женщин

«Включайся!»

Автор — Шеріл Сендберг, член ради директорів і СОО Facebook, яка фактично виконує функції «прем’єр-міністра» цієї корпорації. У багатьох рецензіях на книгу, яка ще зустрічається під іншою назвою «Не бійся діяти!», можна почути думку, що автор закликає жінок не боятися робити кар’єру, попри гендерну нерівність.

Цей мотивувальний бізнес-бестселер також критикують за велику кількість (близько 25% тексту) згадок і посилань на соціологічні дослідження та статистику. Але з цим «недоліком» легко змиритися, якщо під час читання застосувати такий самий прийом, до якого вдаються більшість жінок, читаючи «Війну і мир» Льва Толстого. Про мир читаємо, а війну пропускаємо.

Насправді книга — це іронічна лайф сторі, де Шеріл наводить приклади помилок, які зробила сама. Вона підказує читачкам, як і з якими типовими жіночими звичками слід боротися, щоб не провокувати засилля чоловіків. Прочитавши книгу, ви зможете подолати гендерний дисбаланс у діловому та особистому житті. Якщо вважаєте, що у вас таких проблем немає, то це ще один привід прочитати «Включайся!». Сендберг вкаже на те, чого ви не помічаєте або вважаєте нормальним, або навіть хорошим.

Топ-5 книг для женщин

«Французька дружина. Мистецтво перетворювати рутину на свято»

Більшість відгуків читачок про цю книгу носять різко негативний характер. Дійсно, Францією в ній пахне мало. І це не дивно, адже автор тексту Дженніфер Л. Скотт — мама 3-х дітей, яка за часів навчання в університеті завдяки програмі студентського обміну прожила 6 місяців у паризькій сім’ї.

Книга явно розтягнута і занадто «американська». Заявлені в анонсах поради про організацію щасливого, стильного і приємного сімейного життя — незалежно від кількості грошей — фактично відсутні. Також мало обіцяних рекомендацій про підбір гардероба і правила догляду за собою. Занадто часте згадування про важливість складання рушників, готовність приймати гостей в режимі нон-стоп і постійні заклики полюбити свій будинок відверто дратують.

«Французька дружина» — це гарний подарунок для дівчаток 11-13 років.

А ось книга Скотт «Уроки мадам Шик. 20 секретів стилю, які я дізналася, поки жила в Парижі», видана до «Французької дружини», мала шалений світовий успіх. І всіма, зокрема і нашими молодими жінками, була сприйнята на ура.

Топ-5 книг для женщин

«Мені знову нічого надягти. Як покращити свій гардероб і змінити життя»

З назви книги ясно, про що буде вести розповідь Дженніфер Баумгартнер. Попри легкість читання, тут все серйозно. Автор — не просто експерт зі стилю та власниця консалтингової фірми з іміджу. Вона доктор психологічних наук і психотерапевт-практик. Дженніфер доступно пояснює, чому ви — це те, що на вас надягнуто. Вона запевняє, якщо розібратися з істинними причинами вибору й упередженого ставлення до одягу, ви поліпшите свій імідж, що в корені змінить життя на краще.

У книзі даються конкретні рекомендації, дотримуючись яких ви поступово припините шопоголити й робити необдумані покупки, позбудетеся стереотипного підходу до вибору одягу.

Увага! Ця книга — не модні поради! П’ятиступенева методика аналізу предметів і аксесуарів гардероба допоможе позбутися від непотрібних речей і заповнити його одягом, який додасть вам впевненості в собі в будь-якому місці, при різних обставинах і ситуаціях.

Топ-5 книг для женщин

«Проєкт Щастя. Мрії. План. Нове життя»

Успішна лекторка, відома в США блогерка і письменниця Ґретхен Рубін ділиться з читачами власним рецептом щастя. А саме як відчувати себе щасливою в рутинному повсякденному житті.

Книгу читати цікаво, автор нічого не нав’язує і не радить. Але її розповідь про річний експеримент над своїм життям дозволяє кожній жінці знайти вади у своєму, вибудувати план змін, який дозволить жити в гармонії з собою і навколишнім світом. Це варто прочитати!

Топ-5 книг для женщин

Читайте, робіть висновки, змінюйтеся на краще!

21 января / 2020 Вдохновение

Комментарии пока отсутствуют

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *