Натхнення

10 найкращих книжок для осіннього настрою

Осінь – це мій улюблений час для читання, коли за вікном похмуро і трішки дощить, а я запалюю свічки, з котом на колінах влаштовуюсь на дивані та берусь за новий роман. Кращого сценарію у своєму житті навіть не можу уявити! Восени мені хочеться читати щось особливе, атмосферне, що дарує спокій та налаштовує на затишок. Цього разу довго шукати книжки мені не довелося, адже EVA Blog запустив спільний проєкт разом з видавництвом бестселерів Vivat (vivat.com.ua, @vivat_book), в якому я знайшла безліч крутих новинок для затишного читання. 💚 Власне, про них сьогодні й поговоримо.

Та перш ніж розпочати, скажу, що наразі читання є неймовірно популярним, особливо українською, тому, як прогресивне медіа, EVA Blog хоче підтримати цей рух та долучити тебе до тренду на читання. А допомагатиме нам у цьому Vivat, добре знайомий тобі за виданнями кращих світових бестселерів та найвідоміших українських письменників. Разом ми створимо для тебе комфортний простір, де ти зможеш дізнаватись про усі новинки та цікавинки книжкового світу. Тому залишайся з нами, тобі сподобається.😉

Отже, розпочни осінній сезон читання з романтичних історій, атмосферних детективів та захопливих фантастичних романів. Усе це ти знайдеш у нашій добірці. 👇

«Тресс зі Смарагдового моря», Брендон Сандерсон

Особисто мені Брендон Сандерсон відомий за романом «Небовись» та як автор, що закінчив великий цикл Роберта Джордана «Колесо часу». Це дуже талановитий письменник з багатою уявою та прекрасним стилем оповіді, який мені сподобався, тому я з нетерпінням чекала на його новий твір, що має красиву та романтичну назву «Тресс зі Смарагдового моря». Ця казкова історія, сповнена пригод, дружби, досвіду та доброти подарує тобі багато вражень та приводів для осінніх роздумів. Вона є прекрасним вибором для читання саме в той час, коли найбільше хочеться втекти від сірості буднів та зануритися у світ фантазій.

Цікаво на тему: 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі

«Біснуватий», Лі Бардуго

Нарешті, продовження пригод Алекс Стерн українською! Хоча я встигла прочитати роман англійською, та всеодно чекала на переклад. 😊 Тепер і ти можеш дізнатись, куди зник Дарлінгтон і на що доведеться піти Алекс, щоб відшукати та визволити з наймоторошнішого місця, яке тільки можна уявити. До того ж навколо починають розгортатись похмурі та небезпечні події, отже героїні доведеться діяти обережно та бути готовою до неприємностей. Друга частина циклу, що в українському перекладі отримала промовисту назву «Біснуватий», вийшла напруженою та насиченою подіями. Не стану спойлерити, але ти не зможеш відірватися від читання, а 570 сторінок пролетять дуже швидко, та за класикою, закінчаться на найцікавішому місці!

«Завірюха», Анастасія Нікуліна

Чи здатне справжнє кохання протистояти силам богів та розвіяти чари прокляття? Звісно, ми знаємо відповідь, але поглянь на цю історію по-новому у романі «Завірюха» української письменниці Анастасії Нікуліної. Заснована на українській міфології, ця захоплива та прониклива книжка якнайкраще пасує до дощових днів. 

«Гамнет», Меггі О’Фаррелл

Основою історичного роману «Гамнет» стало життя родини Вільяма Шекспіра, а саме трагічна подія, яка зруйнувала стосунки між ним та його дружиною. Письменниця дає можливість читачам зазирнути за лаштунки та дізнатись про те, що вплинуло на творчість великого драматурга і як з’явилася його легендарна п’єса «Гамлет». У книзі багато переживань та рефлексії, але класичний стиль та майстерність оповіді авторки подарує тобі справжнє задоволення від читання.

Цікаво на тему: Що рекомендують почитати автори EVA Blog

«Шах і мат», Алі Гейзелвуд

Не станемо затримуватись на сумному й перейдемо до ромкомів. «Шах і мат» – це романтичний та дотепний твір про… шахи. Так-так, саме про них, адже головній героїні, що є талановитою, хоча й не дуже досвідченою, шахматисткою, доведеться зійтися у грі з чемпіоном світу! Цікаво, чим закінчиться це протистояння? Гадаю, ти вже знаєш, до чого я веду, бо перед тобою гарна романтична комедія, в яких спокійно можна розраховувати на хепі енд. 😎

«Дрібним шрифтом», Лорен Ашер

Мигцем прочитавши опис, «Дрібним шрифтом» нагадав мені популярний серіал «Спадкоємці», який сподобався мені надлишком чорного гумору та токсичних героїв на один квадратний метр. Так, тут теж буде боротьба за спадок, але подана дещо під іншим соусом: протагоніст отримує завдання на пів року обійняти посаду керівника у парку розваг «Дрімленд», що є частиною родинного бізнесу. Лише за виконанням цієї умови він може розраховувати на свій спадок. Та чи це буде так легко? Мені й самій цікаво дізнатись, оскільки я ще в процесі!

«Смішно, що ти спитав», Елісса Сассмен

Яка дівчина не мріє зустрітися з улюбленою зіркою кіно? 🤩 Героїні книги «Смішно, що ти спитав» випадає такий унікальний шанс – взяти інтерв’ю в актора, в якого вона закохана. Ця зустріч швидко розпалює пристрасть між ними обома, але ненадовго. Наступного разу вони зустрічаються за десять років потому. Як розвиватимуться стосунки головних героїв після такої тривалої перерви, коли кожен з них жив своїм життям? Насправді це легка, сповнена яскравих емоцій книжка, що розважить тебе на пару осінніх вечорів.

«Сім смертей Евелін Гардкасл», Стюарт Тертон

Фантастичний детективний трилер «Сім смертей Евелін Гардкасл» перенесе тебе на початок XIX століття до Блекгітгаусу, в якому під час маскараду трапилося вбивство доньки господаря маєтку. Головному герою доведеться дізнатись, хто його скоїв, але не у звичайний спосіб: він потрапляє в часову петлю, в якій, протягом семи днів, він прокидається в тілі одного з гостей, щоб дізнатися ім’я вбивці та розірвати цикл. Як тобі такий сюжет? Мені було дуже цікаво читати, тому раджу додати цю книгу до обов’язкового переліку читання на осінь.

«Нора змінює сценарій», Аннабель Монаган

Якщо на серйозну літературу з закрученими сюжетом ти не маєш настрою та часу, тоді лови легке читання про кохання та кіно. Героїня роману «Нора змінює сценарій» залишилась сама з двома дітьми у занедбаному будинку, але дівчина візьме ситуацію під контроль та перепише сценарій власного життя. Не спойлер, якщо розповім, що за її рукописом знімуть фільм, а ще Нора зустріне своє кохання. Життя налагоджується, і це чудовий девіз, здатний прогнати осінню нудьгу!

Цікаво на тему: Сімейні саги: 8 ідеальних осінніх книг

«Довіра», Ернан Діаз

Якщо у списку тобі не вистачає класичної літератури, тоді раджу новинку, що точно стане класикою у майбутньому. Роман «Довіра» американського письменника Ернана Діаза розповідає чотири історії, пов’язані з американським фінансовим ринком, та насправді в них розкриваються складні людські долі, взаємини та їхнє прагнення влади, описані у незвичному стилі «книга у книзі». Недивлячись на те, що центральною темою твору є гроші, розуміти та сприймати його нескладно, а у фіналі в тебе складається повна картина того, що відбувається. До речі, українське видання цієї книжки від Vivat має незвичайний, елегантний дизайн обкладинки, тому раджу перейти та подивитись на цю красу.

Якщо підбірка тобі сподобалась, став вподобайку статті та залишай свій коментар. Бажаю тобі затишного читання!

Читай також:

Останні

Тример: вибираємо крутий пристрій для твого чоловіка

Твій чоловік теж хоче бути красивим і стильним, це очевидно. Чоловічі аксесуари рясніють величезною кількістю… Докладніше

Жовтень 3, 2024

Профілактика застуди у дітей: 4 поради для зміцнення імунітету

Осінь і зима по-своєму прекрасні, але ось багато батьків не так райдужно ставляться до цих… Докладніше

Жовтень 3, 2024

Все, що ти хотіла знати про cica-крем

Тобі напевно траплялися на очі баночки з загадковою назвою «cica-крем». Неймінг, звісно, цікавий, ось тільки… Докладніше

Жовтень 2, 2024

Світла немає, а інтернет – є! Як підключити Wi-Fi, коли немає електроенергії

Я на власному досвіді кілька разів пройшла стадії заперечення, гніву та смирення, поки нарешті не… Докладніше

Жовтень 1, 2024

Як навчитися насолоджуватися осінню: поради для тих, хто сумує за літом

Листя, що жовтіє, осіння вогкість і холод, що підкрадається, здатні ввести в стан апатії як… Докладніше

Жовтень 1, 2024

Хто такі квадробери та чи варто батькам переживати: коментар психолога

Усі канали з новинами та соціальні мережі просто розриваються від кількості відео з таким вельми… Докладніше

Жовтень 1, 2024