Натхнення

15 міфів про жіночу сексуальність, в які досі вірить суспільство

Жіноча сексуальність так довго об’єктивізувалась, що й досі оточена безліччю хибних уявлень та абсурдних міфів. Хоча, здавалось би, доступ до інформації відкритий, ніщо не заважає розширювати свої знання про інтимні сфери життя. На практиці ж, навіть від нібито прогресивної подруги можеш почути історії про те, що для жінки є якісь стандарти у кількості партнерів, у зовнішньому вигляді та інтимних вподобаннях. Тож пропоную обговорити основні типи міфів про жіночу сексуальність, та спробувати позбутись уявлень, що заважають щиро насолоджуватись своєю привабливістю.

Сексуальність дорівнює доступність

Тривалий час зовнішня привабливість та сексуальність могли стати для жінки джерелом серйозних проблем. Чоловіки використовували свою владу, щоб примусити до інтиму, а патріархальне суспільство огортало фактичне насилля красивими обгортками соціальних правил та норм. І досі можна почути хибні уявлення, що якісь зовнішні фактори навіть попри відсутність активної згоди можуть бути дозволом на секс.

Яскравий макіяж та відвертий одяг — це запрошення до сексу

Цей абсурдний міф, на превеликий жаль, у суспільстві досі підтримують не лише чоловіки, а й жінки. І замість того, щоб фокусувати увагу дітей та підлітків, що з людиною будь-якої статі нічого не можна робити без її згоди, дівчаток вчать бути менш примітними, бо це може когось спровокувати. Але насправді, ні яскравість макіяжу, ні відвертість одягу не є запрошенням до сексу.

Якщо тіло реагує, то жінка хоче сексу

Затверділи соски, виділилась природна змазка — значить, жінка хоче інтиму. Ще одне шкідливе хибне уявлення. Організм береже жінку від фізичних травм, тому й запускає таку автоматичну реакцію. А справжнє бажання сексу йде з голови, тож без активної згоди — жодного контакту. Є навіть поняття нонконкордатність. Це коли тіло ніби реагує, але психологічно людина не хоче інтиму. Частіше проявляється саме у жінок.

Якщо мало змазки, то жінка не хоче партнера

Це твердження теж міф. По-перше, виділення природної змазки дуже індивідуальне, на це впливає багато факторів. Наприклад, зменшення рівня естрогену. До того ж при тривалому сексі також може бути недостатньо природного виділення. Тому завжди тримай під рукою лубриканти.

Цікаво на тему: Інтимна косметичка: 9 засобів, які покращать якість сексу

У сексуальності є стандарти

Зовнішність — ще одне джерело міфів про жіночу сексуальність. Напиши у коментарях, якщо й сама вірила в один з них.

Довгоногі моделі — найкращі коханки

Ні, як вже розповідала у статті про статеву конституцію, якщо по трохантерному індексу ноги задовгі відносно тіла, це вказує на низьку сексуальна активність.

Пишки — це не сексуально, є стандарти

Якщо тиснеш на себе, аби влізти в 90-60-90, то дарма. По-перше, невротична зацикленість на вазі погано позначається на настрої. По-друге, смаки чоловіків набагато різноманітніші. Когось заводять сіднички, когось пишні стегна. Головне — загальний вайб і відчуття.

Сексуальною буде тільки молода дівчина

Теж досить неактуальне уявлення. Вік — не перепона. Навпаки, після 30 ти вже отримала певний досвід, краще знаєш своє тіло, маєш можливість навчитись більш вільно говорити про свої вподобання і першою проявляти ініціативу у сексі. Жінки з віком стають сміливіші у фантазіях. І залежно від статевої конституції їх інтимне життя може залишатись активним і після менопаузи. А компенсувати зменшення вироблення природної кількості змазки допоможуть лубриканти.

Цікаво на тему: 6 правил, як правильно мастурбувати жінці

З віком зменшується сексуальне бажання

Американський професор у галузі сексології Альфред Кінсі на базі своїх досліджень для книги 1953 року писав, що пік отримання оргазмів у жінок відбувається в 30-40 років. Але супутні фактори, що впливають на сексуальне бажання, тоді не були враховані. Тож залишається питання: жіночих оргазмів більше, бо дійсно пік сексуальності, чи у вибіркової групи опитаних на цей час припало розуміння себе, партнера та відсутність стресових факторів? І, можливо, пік та падіння в інтимній сфері пов’язані не з віком, а з розвитком сексуальної обізнаності, досвідом та вмінням долати стрес.

Ти не приваблива для партнера, якщо він мастурбує або дивиться порно

Ще один абсурдний міф від творців “секс лише для зачаття”. Насправді ж у здорових стосунках, коли немає прихованих конфліктів, ці заняття партнера будуть просто додатковими способами розширити палітру відчуттів.

Цікаво на тему: Ерогенні зони у чоловіків та жінок, про які варто знати

Жінки переважно моногамні

Теза про те, що чоловікам від природи властива полігамність, а жінки шукають “одного єдиного”  при перевірці практикою теж викликає сумніви.

Жінкам властива моногамність

Але чи не є це наслідком того, що жінки, вільні у виборі та зміні партнерів, досі засуджуються значною частиною суспільства? Починаються розмови “про ключики та замки”, в яких жінок переконують у необхідності моногамії. Та й природа сексуального збудження жінки передбачає більше емоційного включення, контакту, на формування якого потрібен час. Але хіба ці фактори не можуть виникнути з кількома чоловіками одночасно, якщо вимкнути соціальний тиск? За звітом канадського університету Гвельфа цікавість до постійного партнера швидше зникає саме у жінок.

Пристрасні жінки не вірні

Міф, породжений бажанням накласти табу на жіночу сексуальність. Бо пристрасність не обов’язково підштовхуватиме до зрад. Жінки можуть багато експериментувати з одним партнером, знаходити вихід енергії у творчості, проєктах. Пристрасть — це не лише про секс, це про енергію до життя.

Цікаво на тему: Що таке жіноче лібідо та як його підвищити

Жінки менше цікавляться сексом, ніж чоловіки

Міфи, пов’язані з бажанням жінки займатись сексом та взагалі сприйняттям інтимного життя, досить живучі. Здавалось би, так багато відкритої, доступної інформації, а вони постійно прориваються. Коли наступного разу хлопець казатиме тобі, що чоловікам інтим біологічно значно необхідніший, ніж жінкам, запитай його, з ким, власне, вони тоді займаються сексом.

Жінки рідше, ніж чоловіки думають про секс

Якщо віриш, що жінкам менше, ніж чоловікам потрібен секс, зверни увагу на наступний факт. Жінки значними групами фігурують у статистиці переглядів еротичного контенту. Але вони нерідко схильні на словах применшувати свою сексуальну активність. Згадай, наприклад, чи завжди чесно ти відповідала на питання, скільки у тебе біло партнерів. Секс потрібен обом статям, і його кількість/частота залежить від сексуального темпераменту та стану лібідо.

Жінка не повинна бути занадто активною в сексі

Жінки не можуть займатись сексом лише заради задоволення, їм обов’язково необхідні почуття. Причиною цього абсурдного міфу є нав’язаний роками сором, який тонкими шарами вчимось з себе знімати. Насправді ж, чоловікам подобається ініціативність партнерки та її зацікавленість у процесі. При активній добровільній згоді все, що хочеться парі та не порушує закон, є нормальним. Специфічні практики, різні види сексу, креативний підхід до вибору партнерів — все можна.

Цікаво на тему: 10 вправ для розтяжки, які покращать гнучкість у сексі

Жінки бувають фригідними

Не відчуваєш оргазмів — ти неправильна, фригідна. Вся проблема лише в тобі! Проте цей термін навіть не є медичним. Його часто використовує суспільство для опису сексуальної дисфункції, коли тіло не реагує на пестощі та дотики, або гіпоактивного розладу сексуального бажання, наприклад, на фоні прийому певних ліків. Але причин відсутності жіночих оргазмів може бути багато. Наприклад, тебе не заводить цей конкретний чоловік не тому, що ти фригідна, а тому, що працюєш повний день на роботі, потім розбираєш з дітьми уроки, готуєш вечерю, а він нічим не допомагає. Не дивно, що на інтим в тебе вже ні сил, ні бажання. Це не ти фригідна, а партнера варто міняти. І о диво, квіточка розпустить пелюстки.

Жінки не дивляться порно

Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі PNAS, чоловіки та жінки мають схожі нейронні шляхи, якими мозок реагує на візуально збудливі сексуальні стимули. Тому дивитись кіно для дорослих чи ні залежить не від статі, а від особистих вподобань. До того ж візуальні збудники проходять меншу “цензуру” мозку, ніж, наприклад, дотики.

Сексуальне задоволення жінки — другорядне

Сприйняття сексуальних практик у суспільстві досі заточене під те, що вагінальне проникнення — пік, без нього інтим не рахується. І це фокусує секс в першу чергу на чоловічому сприйнятті, адже для жіночого оргазму важливішою є стимуляція клітора. Незнання власної анатомії й невміння пояснити партнеру, як саме пестити, у поєднанні зі страхом засмутити його відсутністю оргазму, часом підштовхує жінок симулювати. Це дуже шкідливий та абсурдний міф, відмова від якого якісно покращить інтим в парі.

Цікаво на тему: Як фази менструального циклу впливають на настрій і самопочуття

Що насправді є сексуальним? Коли жінка найбільш приваблива? На мою думку, коли не соромиться бути самою собою, насолоджується всіма своїми рисами. Чоловіки відчувають цей внутрішній стан, прагнуть опинитись поруч. І не важливо, у що одягнута та яку фігуру має. Головне, щоб очі палали ентузіазмом. Енергія та бажання жити — ось що є найбільш сексуальним! А яка твоя думка? Поділись у коментарях!

Читайте також:

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024