Натхнення

6 причин, чому ти притягуєш неадекватних чоловіків

Почну з того, що не всі хлопці неадекватні. Але ти можеш дійти протилежного висновку, якщо переважно тобі зустрічаються саме непорядні чоловіки. Розумію, що від цього легко зневіритися у нормальних стосунках та почати вважати себе невдахою. Поки це не стало серйозною проблемою, пропоную поглянути на цю ситуацію під іншим кутом. Тобі варто розібратися в собі, змінити свій світогляд та ставлення до себе. Далі спробую пояснити, що це значить.

Час читання: 3 хвилини та чашка Флет вайт ☕

статья доступна на русском языке

You’re a bad guy

Ти не самотня у своїй проблемі. Багато жінок страждають через неадекватну поведінку своїх партнерів, а саме, маніпуляції, безвідповідальність, агресію, приниження etc. Це стопроцентно ненормальні люди, яких необхідно тримати від себе на відстані гарматного пострілу. А про те, щоб вступати із ними у стосунки й мови бути не може. Найчастіше саме м’які та емпатичні жінки попадають під вплив таких особистостей, які навмисно вибирають слабкіших за себе за характером, щоб домінувати над ними. Але річ у тім, що навіть сильні та самодостатні дівчата втрапляють в цю халепу. То в чому ж справа? Виділимо декілька розповсюджених причин, які допоможуть тобі розібратися у цьому питанні.

Недоліки в маминому вихованні

Звичайно, звинувачувати батьків ніхто не збирається. Вони виховували нас як могли, але нікуди не подітися від того, що їхні косяки позначаються на нас у дорослому житті. Найімовірніше, що саме установки та дії твоєї мами ненавмисне призвели до того, що ти вабиш неадекватних чоловіків. Пропрацювати те, що було закладено в тебе ще з дитинства краще разом з психологом, який допоможе швидше й точніше знайти корінь проблеми.

Довірливість

Через особливості характеру деякі дівчата нерідко довіряються не тому, кому потрібно. Вони не звикли використовувати критичне мислення для того, щоб обєктивно оцінити події, від чого неправильно розуміють мотиви та наміри інших людей. Якщо подібний сценарій тобі знайомий, то варто почати працювати над своїми життєвими установками.

Дізнайся: Як зрозуміти, що ти недовірлива?

Бути комусь потрібною

Ця причина також найчастіше тягнеться з твого дитинства. Внаслідок того, що тобі невистачало уваги зі сторони батьків, у дорослому віці ти намагаєшся компенсувати це чиєюсь увагою, наприклад, чоловіків. Почуття самотності та непотрібності доставляють сильні переживання, тому ти відчайдушно намагаєшся заслужити любов інших, не замислюючись про те, що непорядні люди можуть легко цим скористатись та дуже зручно влаштуватись у тебе на шиї.

Невпевненість у собі

Дівчина з низькою самооцінкою часто сумнівається у власних рішеннях та легко піддається маніпуляціям, завдяки чому стають легкою здобиччю для непорядних чоловіків, які всіляко затверджуються їхнім коштом, принижуючи, кепкуючи та зневажаючи їх. Тому так важливо навчитись цінувати себе, будувати власні кордони та розуміти, кого впускаєш у своє життя.

Дізнайся: Хто такий аб’юзер та як його розпізнати

Ігнорування дивних схильностей

Іноді ти заздалегідь бачиш, що людина перед тобою поводиться дивно та має неприємні схильності, але всеодно продовжуєш мати з нею справи та навіть будувати певні спільні плани. Якщо помітила за ним прояви ревнощів, критики у твою адресу й те, як він навмисне розповідає тобі про минулі стосунки — біжи від нього якнайдалі. Навіть якщо він намагатиметься втримати тебе вмовляннями та подарунками, не ведися, бо це є також завуальованим проявом маніпуляцій. Не треба ігнорувати подібні речі, адже це перші дзвіночки про те, що далі з цією людиною тобі буде тільки важче; що вона може образити, зробити тобі боляче; користуватись та всіляко маніпулювати тобою.

Синдром рятівника

Навіть якщо не потрібно рятувати тебе (дивись пункт Бути комусь потрібною), ти можеш підсвідомо бажати самою врятувати когось. Про цей синдром ми вже розповідали в іншій нашій статті, тому скажу коротко: подібні наміри ще ніколи не призводили до здорових, дорослих стосунків. Мотивуйся чимось дійсно важливим, наприклад, спільними інтересами, прагненнями, поглядами, але не намаганням допомогти тому, хто лише удає, що йому без тебе у житті не розв’язати своїх проблем.

Дізнайся: Що таке синдром рятівника і як його позбутися

Чиюсь неадекватність тобі не змінити, але можна її уникнути, якщо уважно дослухатися до себе, своїх переживань та прагнень. Якщо будь-яка дрібниця в людині тебе збентежила, не бійся проговорити її. Людина, що по-справжньому тебе цінує, вислухає та візьме твої зауваження до відома, а неадекватною реакцією стане образа та звинувачення. Розумій, ти гідна більшого та кращого, ніж компанії дрібної нікчемності, яка маніпулює, принижує та не поважає тебе як особистість.

Читай також:

Джерело всіх зображень: pexels.com

Останні

Як дотримуватися калорійного ліміту, коли постійно хочеться їсти

Низьковуглеводна, білкова, вегетаріанська дієта, правильне харчування, збалансоване харчування, інтервальне голодування, дробове харчування, OMAD-дієта... “Від зміни… Докладніше

Квітень 26, 2024

Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Колись було модним підбирати сумку під колір туфель, надягати прикраси комплектами (або хоча б з… Докладніше

Квітень 26, 2024

15 найкращих кольорових тушей у 2024 році

Кілька швидких рухів — і твій погляд готовий привертати увагу. Секрет цієї магії в кольорових… Докладніше

Квітень 25, 2024

Гороскоп на травень 2024 для всіх знаків Зодіаку

Вже не терпиться дізнатися, що ж зірки підготували для тебе в травні? Любов, здоров'я, фінанси… Докладніше

Квітень 25, 2024

35 загадок на логіку для ігор з друзями

Коли в компанії набридає обговорювати плітки, погоду та новини, нерідко виникає бажання розважитись іграми, які… Докладніше

Квітень 24, 2024

Розігруємо набір косметики для догляду за тілом від MONIQUE

Ти навіть не уявляєш, що ми приготували для тебе цього разу… EVA Blog дарує один… Докладніше

Квітень 24, 2024