Натхнення

7 найочікуваніших кінопрем’єр осені 2024 року

Ця осінь обіцяє багато смачненького для всіх любителів кіно, адже попереду на нас чекають прем’єри, про які вже давно (і в деяких випадках — навіть дуже давно 😅) говорять. У списку найочікуваніших фільмів сезону, які ми всі будемо довго обговорювати, багато цікавого — від масштабних блокбастерів до зворушливої анімації. Тож приготуй календар і відзначай у ньому дати виходу топових новинок, щоб точно не пропустити їх у прокаті.

Цікаво на тему: Які фільми та серіали рекомендують автори EVA Blog

Бітлджюс Бітлджюс / Beetlejuice Beetlejuice

  • Жанр: комедія, хорор, фентезі
  • Дата прем’єри: 5 вересня

Атмосферний комедійний хорор Тіма Бертона повертається на великі екрани 36 років потому. Це, мабуть, один із найочікуваніших камбеків для шанувальників режисера і його фірмового стилю. Троє акторів з першого фільму повернуться до виконання своїх ролей — Кетрін О’Хара, Вайнона Райдер і сам Бітлджюс Майкл Кітон. Але також каст поповнився і «новенькими» – Віллемом Дефо («Того»), Монікою Беллуччі («Малена») і Дженною Ортега («Венздей»).

Події розгортаються 40 років потому. Сім’я Дітц у трьох поколіннях змушена повернутися у Вінтер-Ривер. І все, що могло піти не так, трапиться. Дочка Лідії Астрід, яка переживає підліткове бунтарство, знаходить на горищі макет містечка і відкриває портал у потойбічний світ. І, звісно ж, викликає трикстера Бітлджюса. Але в останнього зараз непростий період і проблеми настають не тільки в нашому світі, а й у потойбічному.

Види милосердя / Kinds of Kindness

  • Жанр: комедія, драма
  • Дата прем’єра: 12 вересня

Після успіху «Бідолашних створінь» і «Фаворитки», Йоргос Лантімос представляє свою нову картину – «Види милосердя». Фільм уже «обкатали» на фестивалі в Каннах, який відбувся в травні 2024 року, де один з акторів (Джессі Племонс) відзначився премією за найкращу чоловічу роль. Не обійшлося також без участі улюбленців Лантімоса — Емми Стоун («Ла-Ла-Ленд») і Віллема Дефо.

Цікаво на тему: ТОП-10 комедій для приємного вечірнього перегляду

«Види милосердя»- це три практично не пов’язані між собою історії, показані крізь призму чорної комедії з елементами драми. Перша новела розповідає про службовця, який намагається позбутися тиску начальника і знову контролювати своє життя. У другій ми познайомимося з офіцером поліції. Він упевнений, що його дружина, яка раптово повернулася після зникнення в морі, зовсім не та, за кого себе видає. А третя історія розповість про дівчину, яка шукає когось непересічного та талановитого, який приречений стати великим духовним наставником.

Джокер: Божевілля на двох / Joker: Folie à Deux

  • Жанр: драма, трилер, кримінал, музикальний
  • Дата прем’єри: 3 жовтня

Попри те, що «Джокер» 2019 року мав бути єдиним експериментальним фільмом DC, його резонансний успіх змусив творців замислитися про продовження. І його прем’єра в кінотеатрах уже запланована на початок жовтня. Режисером, як і раніше, є Тодд Філліпс (а отже, вайб буде збережено), Хоакін Фенікс також виконує роль Артура Флека, але до них також приєднається Леді Гага в амплуа Гарлі Квінн.

Після вбивства свого кумира Мюррея Франкліна просто в прямому ефірі, Артура ув’язнюють в Аркхем — психіатричну лікарню Готема. Тут він знайомиться з психіатром Гарлін Квінзель. Їхні стосунки «лікар-пацієнт» швидко переростають у дещо більше — щось одержиме і божевільне. Коли прокурор Готема збирається запроторити Джокера за ґрати, Гарлі робить усе можливе, щоб його врятувати.

Дикий робот / The Wild Robot

  • Жанр: анімація, фантастика, драма, комедія, сімейний
  • Дата прем’єри: 3 жовтня

Роз — робот-помічник зі штучним інтелектом, яка, внаслідок аварії корабля, опинилася на безлюдному острові. Людей-то тут немає, а ось різних тварин — багато. До такого її розробники не готували. Роз доведеться дізнатися про це місце все — вивчити всіх мешканців, їхні мови та звички, а також стати «матір’ю» для маленького пташеняти.

Цікаво на тему: 7+ класних музичних фільмів, які варто подивитися

«Дикий робот» – екранізація бестселера американського письменника Пітера Брауна, створенням якого зайнялася DreamWorks Animation. Режисирував проєкт Кріс Сандерс, відомий за анімаційними фільмами «Як приборкати дракона» і сценаріями до «Мулан» і «Ліло і Стіч», а до дубляжу персонажів в оригінальній версії залучили Лупіту Ніонго («12 років рабства»), Педро Паскаля («Мандалорець») і Кетрін О’Хара. Картина обіцяє бути прекрасним претендентом для сімейного перегляду.

БожеВільні / Diagnosis: Dissent

  • Жанр: драма, трилер
  • Дата прем’єри: 17 жовтня

Драма Дениса Тарасова заснована на реальних подіях і стала першим художнім фільмом у кінематографі про радянську каральну медицину. Картина була представлена на кінофестивалі у Варшаві в жовтні минулого року (де вшанувалася призом глядацьких симпатій), а рік потому вона нарешті вийде на великих екранах. Головну роль виконав Костянтин Темляк («Дім “Слово”»), а також у кадрі можна побачити Остапа Ступку («Крути 1918») та Ірму Вітовську («Смак свободи»).

Андрій — людина волелюбна і має досить широкі погляди на життя, що в СРСР 1970-х, на жаль, не віталося. За інакомислення «посадити» вже не могли, а ось змусити лікуватися від вигаданих психологічних захворювань — запросто. Так Андрій і потрапив у психіатричну лікарню. Тут навіть здоровій людині буде нестерпно — постійне насильство і застосування психотропів на «пацієнтах» здатне зламати будь-яку волю. Після «курсу лікування» Андрію доведеться обирати: піти на співпрацю з КДБ, щоб повернутися до звичайного життя, або ж домогтися розголосу і розповісти всім, куди зникають незручні режиму дисиденти.

Веном: Останній танець / Venom: The Last Dance

  • Жанр: фантастика, трилер, бойовик
  • Дата прем’єри: 7 листопада

«Останній танець» стане п’ятою картиною у «Всесвіті Spider-Man від Sony» і завершальною історією про тандем журналіста-невдахи з інопланетним симбіотом. Том Гарді за традицією повернеться до виконання своєї ролі, а в режисерському кріслі знову відбулися зміни — виходить, що всі три частини франшизи знімалися різними постановниками. Так, перший фільм представив Рубен Флейшер («Ласкаво просимо в Zомбіленд»), а другий — Енді Серкіс, який подарував свій голос і міміку Голлуму з «Володаря перснів». Третю частину зняла Келлі Марсел, яка працювала над першими двома картинами в ролі продюсера і сценариста, а тепер стала відповідальною і за режисуру.

Цікаво на тему: 12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Подробиць про сюжет поки що не багато. Відомо, що Едді та Веному доведеться вдатися до втечі, бо обох переслідують вороги з їхніх світів — людського та інопланетного. Зрештою, їм доведеться зробити непростий вибір і виконати свій останній танець. Попри заміну режисера, трейлер обіцяє таке ж динамічне і приправлене тонким гумором видовище, за що ми й любимо цю антигеройську франшизу.

Гладіатор II / Gladiator II

  • Жанр: пеплум, бойовик, драма
  • Дата прем’єри: 14 листопада

Ще одне епічне повернення майже через чверть століття — сиквел до культового «Гладіатора». За цей час ідея проєкту змінювалася неодноразово, а сценарії раз у раз переписувалися, але в підсумку ми побачимо класичне продовження «20 років потому», де ключовою фігурою буде Луцій, племінник імператора Коммода і син Луцилли.

На жаль, ні Рассела Кроу, ні Хоакіна Фенікса в касті не буде (до їхніх персонажів картина відсилатиметься за допомогою флешбеків з першого фільму), але до своєї ролі повернеться Коні Нільсен (Луцилла), а також незмінним залишився режисер — Рідлі Скотт («Чужий», «Той, хто біжить по лезу»). А ще в кадрі ми побачимо Пола Мескала («Незнайомці»), Дензела Вашингтона («Книга Ілая») і Джозефа Квінна («Дивні дива»).

Погодься, в плані кіноновинок осінь буде вельми й вельми цікавою. А що ти точно не пропустиш у прокаті в прийдешньому сезоні? До речі, не забудь переслати статтю подрузі, щоб вона знала, в який вікенд у вас заплановано похід у кіно. 😉

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

Переглянути коментарі

  • Почитав перші відгуки про другого Джокера: кажуть, що не дуже.. Філліпс чогось не витягнув, хоча це могло стати таким собі "панківським Ла-Ла Лендом". Шкода, а я так на нього чекав.

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024