Материнство

7 ознак, що чоловік навряд чи стане хорошим батьком

Мені якось зустрілася на просторах інтернету одна дуже цікава приказка “You can choose your husband, but your kids can’t choose their father”. У перекладі з англійської вона означає “Ти можеш вибрати собі чоловіка, але твої діти не можуть вибрати собі батька”. І я замислилася… Але ж справді часто буває так, що ми обираємо собі партнера, готові створити сім’ю і подарувати йому маленьке янголятко. Але чоловік виявляється просто не готовий до такого повороту подій, а іноді, вже навіть ставши батьком, виявляється не найкращим татусем. У результаті страждають усі й малюк у тому числі. Як дізнатися, чи буде чоловік хорошим батьком? Є деякі моменти в стосунках, які допоможуть тобі це визначити. 

7 очевидних ознак, що твій партнер не буде хорошим батьком

Закоханість іноді закриває очі на деякі недоліки коханої людини. Чи добре це? У якихось моментах так, але якщо це стосується серйозних намірів у майбутньому, то потрібно з холодною головою дивитися на те, що відбувається. Отже, як поведінка чоловіка може натякнути тобі, що батько з нього буде не найкращий.

Емоційна незрілість

Це перше, на що ти маєш звернути особливу увагу. Відсутність емпатії, невміння висловлювати свої почуття, проблеми з контролем гніву і відсутність відповідальності – все це говорить лише про те, що він не стане зразковим татом. Виховання дітей вимагає багато терпіння, емоційного залучення, контролю над собою, багато-багато тепла і ласки. Для хлопця малюк може стати справжнім викликом, до якого він буде не готовий морально. Тобі доведеться постійно згладжувати кути, любити та піклуватися за двох. Так, супермами й не з таким справляються, але ми ж говоримо про повноцінну сім’ю.  

Цікаво на тему: Як батько впливає на розвиток дитини

Егоїстичність

Для мене взагалі є дивним таке явище, як стосунки з егоїстом. І тут можна залишитися в плюсі тільки в тому разі, якщо ти теж егоїстка. 

Хороший батько завжди готовий піклуватися про свою родину, дарувати їм любов, присвячувати себе і свій вільний час. Словом, сім’я завжди на першому місці, щоб не сталося. Але якщо ти бачиш, що чоловік любить тільки себе, егоїстичний щодо тебе та інших дорогих для нього людей, то з величезною часткою ймовірності він так само буде поводитися з малюком.  

Повна відсутність інтересу до дітей

Якщо ви – чайлдфрі, то питань немає! Але якщо ти дуже хочеш створити сім’ю, а твій партнер байдужий до дітей – не витрачайте один на одного свій час і нерви. Ви різні й ваші шляхи не перетинаються, як би боляче це не було усвідомлювати. Нав’язувати людині модель сім’ї, яка їй нецікава і не потрібна – погана ідея. Можливо, з часом ставлення до дітей і зміниться, а якщо ні? Ти маєш гарненько це все обміркувати та прийняти правильне рішення для себе. 

Цікаво на тему: Криза у стосунках по роках: ознаки, як пережити

Нестійке фінансове становище

Безумовно, наявність значних капіталів не свідчить про те, що чоловік готовий до дітей. Тут ідеться, скоріше, про інше – неможливість утримувати дитину і придбати для неї найнеобхідніше. Забезпечення сім’ї – це турбота двох людей. Якщо твій молодий чоловік постійно змінює роботу, не хоче розвиватися, має купу боргів, не вміє розпоряджатися фінансами й постійно перебуває в пошуку себе, не думаю, що він швидко зміниться. Хоча й виключати це не можна, адже іноді поява в сім’ї малюка допомагає людям переосмислити життя та стимулює заробляти більше. 

У будь-якому разі фінансова нестабільність стане причиною стресів, неминучих конфліктів, що позначиться на дітях.  

Неповажне ставлення до жінок

Почнемо з того, що спроби будувати стосунки з таким чоловіком, а вже тим паче створювати сім’ю і заводити дітей, – історія без хеппі енду. Якщо ти помічаєш неприкритий аб’юз, він постійно намагається вказати тобі “на твоє місце”, його токсичність не має меж – навіщо твоїй дитині такий батько, а тобі такий чоловік? 

Просто на хвилинку уяви, як він ставитиметься до малюка, якщо ставлення до жінки, яка йому подарувала маленьке янголятко, бажає кращого. Це буде не що інше, як гра в “щасливу родину”, яка не принесе тобі нічого хорошого. 

Цікаво на тему: Хто такий аб’юзер і як його розпізнати

Відсутність підтримки у стосунках

Стосунки – це кропітка робота чоловіка і жінки. Ви удвох цеглинкою за цеглинкою вибудовуєте свій світ, у якому панує затишок, взаєморозуміння і турбота. Але якщо ти не отримуєш від своєї коханої людини необхідної підтримки в складних життєвих ситуаціях, то чи варто на неї розраховувати взагалі? Він може так само поводитися в ситуаціях, коли потрібне втручання саме батька. Але замість цього тобі доведеться тягнути все на собі. Тут знову все впирається в його егоїзм, страх брати на себе відповідальність. 

Відсутність сімейних цінностей

Чоловік, для якого сімейні цінності не відіграють жодної ролі, навряд чи стане зразковим татом. Як правило, це проявляється в небажанні підтримувати сімейні традиції, неповазі до рідних, відсутності турботи про них. Така людина може не сприймати сім’ю як важливу частину свого життя, що неодмінно позначиться на дітях. 

Але тут може бути й інший бік медалі: у чоловіка складні стосунки з родичами. І тут ти маєш дивитися на те, як він ставиться до ваших сімейних цінностей, адже вони вже точно зародилися у ваших стосунках. 

Цікаво на тему: Конструктивна критика у стосунках: висловлюємо претензії правильно

На завершення статті хочеться відзначити такий важливий для будь-яких стосунків момент як діалог. Поговори з чоловіком прямолінійно, підніми тему сім’ї та дітей, не бійся.  Відверта розмова допоможе розставити все на свої місця. Скажу від себе: неготовність до сімейного життя – це абсолютно нормальне явище. Адже тут потрібно усвідомлювати всю відповідальність того, що відбувається, як з моральної, так і з фінансової точки зору. Можливо, чоловікові знадобиться трохи більше часу, щоб прийти до такого важливого кроку, як народження дитини. Але це має бути його усвідомлене рішення, ухвалене не під тиском. Адже хороший тато – це той, який дійсно хоче ним стати!

Читай також:

Останні

Що рекомендують почитати автори EVA Blog

Час від часу всі ми шукаємо, щоб такого почитати. Але що обрати серед безлічі жанрів?… Докладніше

Вересень 18, 2024

Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету… Докладніше

Вересень 18, 2024

Як зробити шкіру сяйливою: топ порад і засобів для догляду

Гарна і сяйлива шкіра – це мрія кожної дівчини. Багато хто думає, що домогтися ідеального… Докладніше

Вересень 17, 2024

Гід по каві: що ми п’ємо в кав’ярнях

Привіт, мій любителю ароматного напою, що бадьорить. Пропоную тобі сьогодні трохи зануритися у світ кави… Докладніше

Вересень 17, 2024

11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

У пошуках ідеального подарунка для тих, хто любить створювати затишок? В інтер'єрі важливими є деталі,… Докладніше

Вересень 16, 2024

Олія ши – секретна зброя для тривалого зволоження

У складі засобів для догляду за шкірою і волоссям часто можна зустріти такий цікавий компонент,… Докладніше

Вересень 16, 2024