Здоров'я

7 рецептів страв з авокадо для шанувальників цього фрукта

Фісташковий кекс з авокадо

Такий десерт ти точно ще не куштувала. Мінімум часу на приготування – максимум задоволення від десерту. Це дійсно дуже смачний кекс, який обов’язково варто приготувати. І для цього тобі знадобляться продукти, що завжди є під рукою. Ну що, почнемо?

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;
  • авокадо – 1 шт. (200-250 г);
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 300 г;
  • молоко – 50 мл;
  • фісташки – 100 г;
  • масло – 10 мл;
  • лайм – 1 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 10 г;
  • цукрова пудра – 100 г.

А як правильно приготувати кекс з авокадо, дивись на відео: 

Намазка з авокадо, тунцем і овочами

Легка, поживна і неймовірно смачна – рецепт із цією намазкою точно вартий окремої сторінки у твоїй кулінарній книзі. Ідеальний варіант для сніданку, перекусу або пікніка. Готується намазка за лічені хвилини, а з’їдається ще швидше!

Інгредієнти:

  • лаваш (піта) – 2-3 шт.;
  • зернова гірчиця – 2-3 ст. л;
  • італійські трави (сушені) – дрібка;
  • авокадо – 1 шт. (якщо велике – тоді 1/2 шт.);
  • лимон – 1/2 шт. (для соку);
  • консервований тунець – 1 банка;
  • перепелині яйця – 5-6 шт.;
  • рукола – пучок;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • редис – 6-7 шт.;
  • томати чері – 5-6 шт.;
  • горішки кеш’ю – 50 г;
  • сіль і перець – на свій смак;
  • олія – 1 ч. л

Усі етапи приготування дивись на відео:

Цікаво на тему: Синабон: простий рецепт знаменитих булочок із корицею як у кафе

Діп із тунця й авокадо з овочами

Шукаєш рецепт смачного та корисного перекусу, на приготування якого піде зовсім небагато часу? У такому разі обов’язково приготуй діп із тунця та авокадо, але подавати його потрібно обов’язково з овочами. Ніжна текстура, насичений приємний смак – тут ідеально все! 

Інгредієнти:

  • авокадо – 2 шт.;
  • лайм – 1 шт.;
  • тунець консервований – 200 г;
  • ікра тріски – 100 г;
  • огірок – 5 шт.;
  • морква – 4 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • селера – 3-4 стебла;
  • помідор – 1 шт.;
  • петрушка – пучок;
  • сіль і перець – на свій смак;
  • соєвий соус – 1 ч. л;
  • цукрова пудра – кілька щіпок (на свій смак).

Шеф-кухар Олександр Зеров ділиться рецептом і розповість про всі етапи приготування діпа. Натискай плей і дивись: 

Тост з авокадо і карамелізованою цибулею

Авокадо, карамелізована цибуля і все це подається на хрусткому, рум’яному тості – ну що може бути апетитніше? Тож зберігай собі рецепт, щоб потішити себе цією смакотою на сніданок.

Інгредієнти: 

  • авокадо – ½ шт.;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • багет (або хліб) – 1 шт.;
  • сік лайма – 1-2 ч. л;
  • патока – 2 ст. л (або можна використовувати білий чи коричневий цукор);
  • сіль – на всій смак;
  • лохина – кілька шт. (для декору).

Покрокове приготування дивись на відео:

Цікаво на тему: Вечір іспанської кухні: готуємо паелью, пісто манчего і торт Сантьяго

Тартар з авокадо

Якщо ти обожнюєш тартар, тоді тобі точно варто спробувати одну з цікавих варіацій цієї страви – тартар з авокадо. Так, незвично, але при цьому не менш смачно. Шеф-кухар Олександр Зеров поділиться рецептом страви, яка точно не залишить тебе байдужою. 

Інгредієнти: 

  • авокадо – 1 шт.;
  • лайм (сік і цедра) – 1 шт.;
  • апельсин (сік і цедра) – ½ шт.;
  • перепелині яйця – 2 шт.;
  • цукрова пудра – ½ ч. л;
  • олія – 1 ч. л;
  • гострий соус – 1 ч.л;
  • мікрогрін – кілька шт.;
  • червона ікра – 50 г;
  • сіль – на всій смак.

А як правильно приготувати тартар з авокадо, дивись на відео:

Салат з огірком, авокадо та лососем

Любителям салатів цей рецепт точно сподобається. Тут авокадо, огірок, червона копчена риба і все це подається під соусом чімічурі. Приголомшливе поєднання продуктів. Тому якщо хочеться приготувати смачну ресторанну страву у себе вдома, то ми тобі наполегливо радимо зробити цей салат. Він неймовірно смачний!

Інгредієнти:

  • авокадо – 1-2 шт.;
  • лосось копчений – 150-200 г;
  • чіабата – 1 шт.;
  • мікс насіння – 30 г;
  • мікс зелені (петрушка, кріп, кінза, тархун) – 50 г;
  • шпинат – 150 г;
  • лайм – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • олія – 30-40 г;
  • сіль і перець – на всій смак.

Детальна інструкція з приготування тут:

Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog

Тости з авокадо та яйцем пашот

Ну і звісно ж, до нашої добірки потрапив класичний рецепт тосту з авокадо, яйцем пашот і лососем. Ммм…😋 Це дуже просто, швидко і неймовірно смачно. Чудовий варіант у колекцію рецептів хрустких і корисних тостів на сніданок. 

Інгредієнти:

  • авокадо – ½ шт.;
  • лимон – ½ шт.;
  • сіль – на всій смак;
  • коріандр – ½ ч.л;
  • хліб – 2 скибочки;
  • яйця – 2 шт.;
  • паростки гороху – для декору;
  • оцет – 1 ст.л;
  • лосось (слабосолоний або копчений) – 100 г;
  • олія.

Детальний процес приготування тосту дивись на відео:

А в тебе є улюблені страви з авокадо? Ділися з нами в коментарях. І не забудь поставити вподобайку статті, якщо рецепти тобі сподобалися ❤️

Останні

11 ідей як прикрасити оселю на Новий рік

Новорічний настрій неможливий без прикрас: мерехтіння гірлянд, свічок, ялинкових іграшок та іншого святкового декору. Ми… Докладніше

5 Грудня, 2025

EVA Blog дарує набір ніжних олійок для душу від бренду Tesori d’Oriente

Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше

5 Грудня, 2025

Незручний момент: ТОП 5 фраз, які не варто говорити після невдалого сексу

База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше

4 Грудня, 2025

Новорічне Chic & Easy меню: фуд-тренди та рецепти 2026

Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше

4 Грудня, 2025

Soft glam: створюємо елегантний макіяж для новорічної вечірки

Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше

3 Грудня, 2025

«Темний» душ для релаксу та ментального здоров’я

У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше

3 Грудня, 2025