Категорії: ДімПобут

8 життєвонеобхідних хитрощів на кухні

Деколи приготування їжі вимагає багато дорогоцінного часу, якого і так не завжди вистачає. Харчуватися чимось нашвидкуруч — теж не вихід, їжа повинна бути корисною, здоровою, збалансованою та смачною.

Час читання: 2 хвилини та кава з корицею ☕

статья доступна на русском языке

Для того, аби полегшити щоденні кухонні турботи, ми підготували для вас декілька простих порад.

Цікаво на тему: Лайфхаки для порядку і зберігання речей на кухні

Порада №1

Часто найбільше часу займає саме підготовчий процес, тобто очищення і нарізання інгредієнтів. Легко очистити томати, цибулю шалот, персики, нектарини можна після того, як опустити їх на 20–30 секунд в кип’яток. Сам продукт за цей час ще не встигне піддатись термічній обробці, а от шкірка відійде легко.

Порада №2

Якщо часу зовсім обмаль, то при чищенні моркви, картоплі, прийде на допомогу звичайний залізний дротик для миття посуду. Просто потріть дротиком овочі під струменем води. Так можна очищувати різні коренеплоди з тонкою шкіркою, і займатиме це всього декілька хвилин.

Порада №3

Часник легко очистити, якщо інтенсивно потерти зубчики в руках. Коли ви розкриєте долоні 80% уже будуть без шкірки.

Порада №4

Імбир має нерівну поверхню, тому ножем його чистити дуже не зручно. Спробуйте використовувати для цього чайну ложку.

Порада №5

Усім знайома неприємна ситуація, коли вміст каструлі під час приготування википає, і потім доводиться довго відмивати плиту. Якщо зверху на відкриту каструлю покласти дерев’яну ложку, вона зупинить рідину, що намагатиметься втікати.

Порада №6

Для того, щоб яйця під час варки не тріскались, у воду, в якій вони варитимуться, потрібно всипати декілька чайних ложок солі та оцту.

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Порада №7

Цибуля не буде так сильно пекти очі, якщо перед нарізанням її помістити на декілька хвилин в холодну воду.

Порада №8

Свіжі ягоди не будуть так швидко псуватись, якщо їх змочити в легкому оцтовому розчині. Мала концентрація оцту не вплине на смак, але її достатньо, аби захистити ягоди від швидкого пліснявіння.

Нехай час проведений на кухні буде в радість. Бажаємо смачних страв та яскравих гастрономічних експериментів!

Читай також:

Останні

Макіяж для руденьких: короткий гайд з гармонійних відтінків

Мати руде волосся — це вже суперсила. І неважливо, чи натуральне сонце у твоїх пасмах,… Докладніше

14 Квітня, 2025

Великодні паски: прості рецепти, які не підведуть, а також святкове меню

Для багатьох з Великодня починається весна. Не календарна, а та сама, справжня, коли ми остаточно… Докладніше

12 Квітня, 2025

Як носити джинсову спідницю в цьому сезоні

Джинсова спідниця — це беззмінна героїня будь-якого стильного гардероба. З нею можна створювати сотні різних… Докладніше

11 Квітня, 2025

Вибираємо мангал, щоб смажив м’ясо, а не мозок

Ти напевно скажеш, що нехай цим чоловіки займаються. Але так вже виходить, що ті самі… Докладніше

11 Квітня, 2025

Попперси. Секунди ейфорії чи гра з вогнем?

Людям хочеться задоволень, солодких відчуттів і переживань. Ми перебуваємо в пошуку легкості й невагомості, хочемо,… Докладніше

11 Квітня, 2025

Від блокбастерів до незалежного кіно: 6 фільмів із Педро Паскалем

Сьогодні Педро Паскаль просто на піку популярності: його акторську майстерність відзначають критики, він має армію… Докладніше

11 Квітня, 2025