Категорії: ДімПобут

8 життєвонеобхідних хитрощів на кухні

Деколи приготування їжі вимагає багато дорогоцінного часу, якого і так не завжди вистачає. Харчуватися чимось нашвидкуруч — теж не вихід, їжа повинна бути корисною, здоровою, збалансованою та смачною.

Час читання: 2 хвилини та кава з корицею ☕

статья доступна на русском языке

Для того, аби полегшити щоденні кухонні турботи, ми підготували для вас декілька простих порад.

Цікаво на тему: Лайфхаки для порядку і зберігання речей на кухні

Порада №1

Часто найбільше часу займає саме підготовчий процес, тобто очищення і нарізання інгредієнтів. Легко очистити томати, цибулю шалот, персики, нектарини можна після того, як опустити їх на 20–30 секунд в кип’яток. Сам продукт за цей час ще не встигне піддатись термічній обробці, а от шкірка відійде легко.

Порада №2

Якщо часу зовсім обмаль, то при чищенні моркви, картоплі, прийде на допомогу звичайний залізний дротик для миття посуду. Просто потріть дротиком овочі під струменем води. Так можна очищувати різні коренеплоди з тонкою шкіркою, і займатиме це всього декілька хвилин.

Порада №3

Часник легко очистити, якщо інтенсивно потерти зубчики в руках. Коли ви розкриєте долоні 80% уже будуть без шкірки.

Порада №4

Імбир має нерівну поверхню, тому ножем його чистити дуже не зручно. Спробуйте використовувати для цього чайну ложку.

Порада №5

Усім знайома неприємна ситуація, коли вміст каструлі під час приготування википає, і потім доводиться довго відмивати плиту. Якщо зверху на відкриту каструлю покласти дерев’яну ложку, вона зупинить рідину, що намагатиметься втікати.

Порада №6

Для того, щоб яйця під час варки не тріскались, у воду, в якій вони варитимуться, потрібно всипати декілька чайних ложок солі та оцту.

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Порада №7

Цибуля не буде так сильно пекти очі, якщо перед нарізанням її помістити на декілька хвилин в холодну воду.

Порада №8

Свіжі ягоди не будуть так швидко псуватись, якщо їх змочити в легкому оцтовому розчині. Мала концентрація оцту не вплине на смак, але її достатньо, аби захистити ягоди від швидкого пліснявіння.

Нехай час проведений на кухні буде в радість. Бажаємо смачних страв та яскравих гастрономічних експериментів!

Останні

11 ідей як прикрасити оселю на Новий рік

Новорічний настрій неможливий без прикрас: мерехтіння гірлянд, свічок, ялинкових іграшок та іншого святкового декору. Ми… Докладніше

5 Грудня, 2025

EVA Blog дарує набір ніжних олійок для душу від бренду Tesori d’Oriente

Чорна п’ятниця позаду, новорічні свята попереду, а команді EVA Blog не потрібні якісь особливі дати,… Докладніше

5 Грудня, 2025

Незручний момент: ТОП 5 фраз, які не варто говорити після невдалого сексу

База – незручний, невдалий секс трапляється у всіх. Навіть у тих, хто пише книжки про… Докладніше

4 Грудня, 2025

Новорічне Chic & Easy меню: фуд-тренди та рецепти 2026

Давай одразу домовимось: цього року ми не стоїмо біля плити 12 годин поспіль, не нарізаємо… Докладніше

4 Грудня, 2025

Soft glam: створюємо елегантний макіяж для новорічної вечірки

Здавалося б, тільки початок грудня, але він пролетить так швидко, що над своїм новорічним образом… Докладніше

3 Грудня, 2025

«Темний» душ для релаксу та ментального здоров’я

У 2025 році немає дефіциту оздоровчих процедур. Деякі з них абсолютно нові, а деякі відродилися… Докладніше

3 Грудня, 2025