Категорії: ДімПобут

8 життєвонеобхідних хитрощів на кухні

Деколи приготування їжі вимагає багато дорогоцінного часу, якого і так не завжди вистачає. Харчуватися чимось нашвидкуруч — теж не вихід, їжа повинна бути корисною, здоровою, збалансованою та смачною.

Час читання: 2 хвилини та кава з корицею ☕

статья доступна на русском языке

Для того, аби полегшити щоденні кухонні турботи, ми підготували для вас декілька простих порад.

Цікаво на тему: Лайфхаки для порядку і зберігання речей на кухні

Порада №1

Часто найбільше часу займає саме підготовчий процес, тобто очищення і нарізання інгредієнтів. Легко очистити томати, цибулю шалот, персики, нектарини можна після того, як опустити їх на 20–30 секунд в кип’яток. Сам продукт за цей час ще не встигне піддатись термічній обробці, а от шкірка відійде легко.

Порада №2

Якщо часу зовсім обмаль, то при чищенні моркви, картоплі, прийде на допомогу звичайний залізний дротик для миття посуду. Просто потріть дротиком овочі під струменем води. Так можна очищувати різні коренеплоди з тонкою шкіркою, і займатиме це всього декілька хвилин.

Порада №3

Часник легко очистити, якщо інтенсивно потерти зубчики в руках. Коли ви розкриєте долоні 80% уже будуть без шкірки.

Порада №4

Імбир має нерівну поверхню, тому ножем його чистити дуже не зручно. Спробуйте використовувати для цього чайну ложку.

Порада №5

Усім знайома неприємна ситуація, коли вміст каструлі під час приготування википає, і потім доводиться довго відмивати плиту. Якщо зверху на відкриту каструлю покласти дерев’яну ложку, вона зупинить рідину, що намагатиметься втікати.

Порада №6

Для того, щоб яйця під час варки не тріскались, у воду, в якій вони варитимуться, потрібно всипати декілька чайних ложок солі та оцту.

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Порада №7

Цибуля не буде так сильно пекти очі, якщо перед нарізанням її помістити на декілька хвилин в холодну воду.

Порада №8

Свіжі ягоди не будуть так швидко псуватись, якщо їх змочити в легкому оцтовому розчині. Мала концентрація оцту не вплине на смак, але її достатньо, аби захистити ягоди від швидкого пліснявіння.

Нехай час проведений на кухні буде в радість. Бажаємо смачних страв та яскравих гастрономічних експериментів!

Читай також:

Останні

Beauty-покупки, на які авторів EVA Blog підштовхнули соцмережі

Сьогодні важко заперечувати той факт, що соцмережі впливають на прийняття нами деяких рішень. Нехай і… Докладніше

Листопад 22, 2024

Що подарувати своїй bestie на Новий рік

Ще трохи й в повітрі буде витати атмосфера прийдешнього свята. Ми знову будемо наряджати ялинку,… Докладніше

Листопад 21, 2024

Холоди та морози не страшні! Які активи мають бути присутніми у твоєму догляді

Попереду холодна і колюча зима, а значить, потрібно завчасно підготувати свій догляд до важких випробувань.… Докладніше

Листопад 21, 2024

Сумки, на які всі полюватимуть у 2025: головні тренди

Жіноча сумочка – один з найбільш популярних аксесуарів, який підбирають дуже ретельно і з особливою… Докладніше

Листопад 21, 2024

Сервірування в стилі Aesthetic home: обираємо стильний посуд

Що холодніше стає за вікном, то більше в нас прокидається бажання надати своєму будинку затишку… Докладніше

Листопад 20, 2024

Рецепт приготування дубайського шоколаду в домашніх умовах

Упевнена, твоя стрічка в соцмережах теж забита вірусними відео, головним героєм яких є дубайський шоколад… Докладніше

Листопад 20, 2024