Деколи приготування їжі вимагає багато дорогоцінного часу, якого і так не завжди вистачає. Харчуватися чимось нашвидкуруч — теж не вихід, їжа повинна бути корисною, здоровою, збалансованою та смачною.
Для того, аби полегшити щоденні кухонні турботи, ми підготували для вас декілька простих порад.
Цікаво на тему: Лайфхаки для порядку і зберігання речей на кухні
Часто найбільше часу займає саме підготовчий процес, тобто очищення і нарізання інгредієнтів. Легко очистити томати, цибулю шалот, персики, нектарини можна після того, як опустити їх на 20–30 секунд в кип’яток. Сам продукт за цей час ще не встигне піддатись термічній обробці, а от шкірка відійде легко.
Якщо часу зовсім обмаль, то при чищенні моркви, картоплі, прийде на допомогу звичайний залізний дротик для миття посуду. Просто потріть дротиком овочі під струменем води. Так можна очищувати різні коренеплоди з тонкою шкіркою, і займатиме це всього декілька хвилин.
Часник легко очистити, якщо інтенсивно потерти зубчики в руках. Коли ви розкриєте долоні 80% уже будуть без шкірки.
Імбир має нерівну поверхню, тому ножем його чистити дуже не зручно. Спробуйте використовувати для цього чайну ложку.
Усім знайома неприємна ситуація, коли вміст каструлі під час приготування википає, і потім доводиться довго відмивати плиту. Якщо зверху на відкриту каструлю покласти дерев’яну ложку, вона зупинить рідину, що намагатиметься втікати.
Для того, щоб яйця під час варки не тріскались, у воду, в якій вони варитимуться, потрібно всипати декілька чайних ложок солі та оцту.
Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети
Цибуля не буде так сильно пекти очі, якщо перед нарізанням її помістити на декілька хвилин в холодну воду.
Свіжі ягоди не будуть так швидко псуватись, якщо їх змочити в легкому оцтовому розчині. Мала концентрація оцту не вплине на смак, але її достатньо, аби захистити ягоди від швидкого пліснявіння.
Нехай час проведений на кухні буде в радість. Бажаємо смачних страв та яскравих гастрономічних експериментів!
Читай також:
Мати руде волосся — це вже суперсила. І неважливо, чи натуральне сонце у твоїх пасмах,… Докладніше
Для багатьох з Великодня починається весна. Не календарна, а та сама, справжня, коли ми остаточно… Докладніше
Джинсова спідниця — це беззмінна героїня будь-якого стильного гардероба. З нею можна створювати сотні різних… Докладніше
Ти напевно скажеш, що нехай цим чоловіки займаються. Але так вже виходить, що ті самі… Докладніше
Людям хочеться задоволень, солодких відчуттів і переживань. Ми перебуваємо в пошуку легкості й невагомості, хочемо,… Докладніше
Сьогодні Педро Паскаль просто на піку популярності: його акторську майстерність відзначають критики, він має армію… Докладніше