Краса

Бісаболол у косметиці: для чого потрібен та добірка найкращих засобів

Натуральні компоненти – один з найголовніших критеріїв, який кожна з нас висуває до косметичного засобу. І абсолютно не важливо, шампунь це, крем для обличчя чи для ніг, головне, щоб засіб містив природні інгредієнти, які на всі сто відсотків будуть працювати. Одним з компонентів, який все більше набуває популярності в б’юті-індустрії можна сміливо назвати бісаболол. Що це таке, як працює та чому варто обов’язково звернути на цей елемент особливу увагу, я зараз тобі розповім.

Що таке бісаболол?

Бісаболол – природний інгредієнт, який отримав доволі в’язку консистенцію та легкий квітковий аромат. Розрізняють натуральний та синтетичний бісаболол. Другий варіант нам з тобою не цікавий, адже у косметичній індустрії використовується лише натуральна речовина, оскільки саме вона характеризується високою ефективністю. Дістають магічний компонент зі звичайної лікарської ромашки, яка росте навіть під твоїм вікном (а ти й не здогадувалась, скільки сили та користі в цій квітці-ворожці). Екстрагований компонент не розчинний у воді, а тільки у складних ефірах, маслах та спиртах.

Для того, щоб отримати від елементу максимум користі, достатньо лише 0,2-0,5% його введення в загальний склад косметичного засобу. Шкіра дуже чудово засвоює бісаболол, максимально поглинаючи корисність компонента.  

Цікаво на тему: Лікувальна косметика: види і способи застосування

Які властивості компонента?

Отже, з тим, що таке бісаболол та звідки він береться, ми з тобою розібралися. Тепер маємо зрозуміти, чому він вважається таким корисним, майже безцінним у косметології, а тому переходимо до наступного питання: властивості цього природного інгредієнту.

Косметологи радять обов’язково включити косметичні засоби з бісабололом до свого щоденного ритуалу догляду за собою. Твоя шкіра скаже тобі величезне дякую. Немає жодних сумнівів в тому, що ти вже з перших днів користування зможеш відмітити позитивні результати, адже елемент наділений наступними властивостями:

  • легко знімає будь-які подразнення шкіри, незалежно від природи їх походження;
  • має репутацію ефективного протизапального компонента;
  • надійний помічник для інших компонентів, що входять до складу косметичного засобу, адже сприяє глибшому їх проникненню у шкіру;
  • стимулює активний зріст волосся;
  • проявляє антимікробні властивості;
  • антиалергенний компонент не викликає алергічних реакцій навіть у дівчат, які страждають на підвищену чутливість;
  • швидко заживляє пошкодження;
  • компонент блокує фактори старіння, але являється не головним, а скоріше допоміжним засобом у боротьбі з передчасною в’ялістю шкіри.

Якщо зробити короткі висновки, то можна з легкістю сказати, що бісаболол – це щось неймовірно магічне, всемогутнє, неперевершене, потужне! Так, я повністю підтримаю такі твої висновки, а від себе додам, що залежно від того, в якому саме косметичному засобі використовується природний елемент, змінюється кількість його головних до виконання задач.

Косметичні засоби з бісабололом

Хочу розповісти тобі трішки більше про те, де саме ти можеш зустріти бісаболол. Насправді якщо говорити максимально коротко, то скрізь. Будь-який засіб с твоєї полички в ванній кімнаті може (і повинен!) мати у своєму складі цей компонент. Якщо ж давати більш розкриту відповідь, то бісаболол входить до складу таких засобів б’юті-рутини:

  1. Масок, гелів та кремів для тіла, що використовуються для обробки шкіри після проведення агресивних косметологічних процедур – ін’єкції, пілінги, депіляції та інше.
  2. Гелів, масок та кремів, що кожна з нас обов’язково використовує для захисту шкірного покрову в зимові та осінні дні.
  3. Косметики для чутливої та сухої шкіри.
  4. Засобів, що використовуються для заспокоєння після засмаги.
  5. Декоративна косметика та лікувальні засоби для губ.
  6. Дезодоранти, а також багатокомпонентні склади різного призначення, де необхідно знижувати до мінімуму ризик виникнення алергічних реакцій.

Думаю, ти погодишся, що бісаболол – це найбільш популярний інгредієнт, який має неймовірну силу.

Цікаво на тему: Креми та олії для обличчя для осіннього догляду: як обрати?

Підбірка засобів від Eva

Переходимо до найцікавішого, адже мало знати теорію, необхідно ще обов’язково перевірити на практиці дію бісабололу. Ти вже зацікавилася компонентом, тому я розповім тобі, в яких саме засобах він використовується. Звісно ж перелічити всі я не маю змоги, адже ти будеш читати це список цілий день, але виділити деякі цікаві позиції я можу. Отже, поїхали:

  1. Балансуючий крем Holy Land Cosmetics Calm Derm Sebo Relief – призначена для нормалізації стану шкіри, що страждає від надмірної жирності. Засіб рекомендований для усунення дискомфорту при таких захворюваннях, як себорея, псоріаз, купероз.
  2. Сироватка для обличчя Jole Azelaic Acid 10% Serum проти акне,  азелаїновою кислотою 10% – для проблемної шкіри краще засобу не знайти. Заспокоює, відновлює, загоює, тонізує, вирівнює колір шкіри. Якщо ти страждаєш від стягнення, запалення на шкірі, та шукаєш порятунок від цього дискомфорту, сироватка стане твоєю помічницею номер один.
  3. Відновлювальний крем для рук BABE Laboratorios Repairing Hand Cream – як відомо, кожній з нас, шкіра рук потребує особливого догляду, адже «Руки – візитна картка дівчини», як казала неперевершена Коко Шанель, і була на всі 100% права. Відновлювальний крем стане справжнім рятівником, який забезпечить м’якість рук,  зволоження, ефективне лікування та швидке загоєння тріщинок, будь-яких наслідків негативного впливу навколишнього середовища.
  4. Очищувальний гель для обличчя Ahava Clineral Sebo Facial Cleansing Gel – ідеальний засіб, який одночасно виконає три найголовніші завдання: очищення, зволоження, свіжість. Не потрібно більше жодного іншого засобу, щоб швидко привести шкіру до ладу.
  5. Сироватка для обличчя Jole Prebiotics Serum для відновлення мікробіом, з пребіотиками – засіб, що містить бісаболол, підходить до чутливої шкіри обличчя, зменшує почервоніння, заспокоює та бореться з лущенням.

І останнє – маска для обличчя Clarena Dermatology Line Max Derma Soft Mask для професійного використання. Обов’язковий доглядовий засіб, що зволожує, очищує шкіру, готує її до наступних процедур з догляду.

Цікаво на тему: Лікувальна косметика: види і способи застосування

Бісаболол в косметиці своїми руками

Приготування косметологічних засобів своїми руками – один з найпопулярніших б’юті-трендів. Природа має багатий ресурс та всі необхідні можливості для того, щоб допомагати нам самостійно піклуватися про своє здоров’я та красу. Наші прабабусі мали безліч рецептів, секретів краси, завдяки яким мали неперевершене волосся, бездоганну шкіру та чудовий настрій. Натуральні компоненти, при грамотному їх поєднанні, можуть доповнити професійний догляд та забезпечити чудовий результат.

Тому, якщо ти цікавишся рецептами виготовлення косметики своїми руками, ти просто зобов’язана дізнатися про те, в яких засобах може стати корисним натуральний бісаболол:

  • крем для чутливої шкіри, в склад якого також входять олії лаванди, карите, кунжуту, вітамін Е, пантенол, алантоїн, гліцерин;
  • крем для шкіри, що схильна до висипів, в якому до бісабололу приєднуються олія насіння соняшника, ефірна олія пальмарози, коко-силікон, МСТ-олії, гліцерин;
  • косметичний олівець, для приготування якого знадобиться також олія жожоба, касторова олія, вітамін Е, фіто кератин, провітамін В5, віск, пігмент;
  • крем для рук, що зволожує та живить шкіру, в склад якого також входить бісаболол разом с оливковою олією, гідролатом лаванди, пшеничним емульгатором та іншими компонентами.

Натуральна косметика, що виготовлена своїми руками, має набагато менший строк зберігання, та вимагає створення певних умов, що допоможуть зберегти властивості сумішей. Тому, раджу уважно вивчати не тільки процес приготування, а й рекомендації щодо подальшого використання. Цілком можливо, що ти своїми руками створиш неймовірний засіб, який стане справжньої паличкою-виручалочкою для твоєї шкіри. Придбати всі необхідні інгредієнти можна в аптеці та спеціалізованих магазинах, що пропонують компоненти для хенд-мейд косметичних засобів.

Головне правило, якого необхідно дотримуватися під час придбання косметологічних засобів – це консультація з косметологом або дерматологом. Особливо, якщо ми говоримо про чутливу шкіру, або про певні дерматологічні захворювання. Свідомий та інформований вибір допоможе досягти бажаного результату. Бісаболол, як головний герой моєї розмови з тобою сьогодні, ідеально підходить для будь-якого типу шкіри, але ти маєш розуміти, які саме компоненти він має доповнювати та підсилювати, щоб допомогти тобі.

Читай також:

Останні

Наймодніші тренчі сезону 2024-2025

Якщо ти ще не прикупила собі тренч, то я наполегливо рекомендую це зробити. По-перше, він… Докладніше

Жовтень 10, 2024

12 гідних науково-фантастичних фільмів і серіалів

Хто з нас не мріяв вирушити в космос, зустріти інопланетян, «погуляти» паралельними всесвітами або зазирнути… Докладніше

Жовтень 10, 2024

Захисний бар’єр шкіри: що це та як його відновити

Анатомічні шари шкіри давно визначені й, що важливо, добре вивчені. Я вже коротенько зачіпала тему… Докладніше

Жовтень 10, 2024

Гід по келихах: із чого пити улюблені напої

Ти коли-небудь замислювалася, чому для кожного напою потрібен свій келих? До того ж для кожного… Докладніше

Жовтень 9, 2024

Здоров’я і краса в одному флаконі: найкращі маски для твого волосся

Кожна з нас мріє про шикарну шевелюру, блискуче, живе волосся, від одного погляду на яке… Докладніше

Жовтень 9, 2024

Чи потрібен крем з SPF взимку

Відсутність сонцезахисного крему в зимовому догляді за шкірою – груба помилка, якої припускається багато хто.… Докладніше

Жовтень 8, 2024