Категорії: ДітиМатеринство

Чим прати дитячу білизну? Мамам на замітку!

Уже з перших днів материнства кожна турботлива мама задається питанням, що краще використовувати для прання дитячого одягу. Полиці магазинів переповнені різноманітними пропозиціями, серед яких — спеціальні рідкі та сухі порошки, мило та інші засоби. Однак не завжди красива картинка та гучний напис є гарантом того, що у малюка не з’явиться алергія або подразнення. Що важливо враховувати при виборі, які виробники зарекомендували себе з найкращого боку, на якому типі засобів краще зупинити вибір — відповіді на ці питання ви знайдете в нашій статті.

Мило — порятунок від свіжих плям

Багато матусь вважають, що найкращим рішенням для прання дитячого одягу є мило. Можливо, раніше так і було, адже спеціальних порошків для дитячої білизни в продажу було мало, а звичайні засоби не вселяли довіри.

Сьогодні ж у магазинах можна знайти спеціальні екологічні порошки та гелі, склад яких навіть більш безпечний, ніж у господарського мила. Для регулярного прання вони підходять найкращим чином, а ось мило може стати гарним помічником в усуненні свіжих плям. Це особливо актуально в період першого прикорму та переходу від підгузків до горщика.

Для запирання свіжих плям обирайте мило Honey Bunny: воно ефективно усуває забруднення, безпечне для шкіри дитини, підходить для різних типів тканин і навіть доглядає за шкірою рук під час застосування.

Мильна стружка — заміна звичайному милу

Якщо ви все ж не довіряєте порошкам і дотримуєтеся думки, що краще рішення — мило, можна використовувати вже готову мильну стружку. Це значно спростить процес прання, адже вам не доведеться самостійно подрібнювати брусок.

Головне — пам’ятати, що при використанні мила потрібно дотримуватися правильного дозування.

Велика кількість аніонних ПАР, які входять до складу мила, при автоматичному пранні можуть глибоко проникнути в тканину, погано виполоскатися і, як результат, у малюка може з’явитися подразнення.

Рідкі засоби — безпечне прання

Гелі для прання дитячої білизни заслужено вважаються найбезпечнішими. Їхня рідка консистенція швидко розчиняється у воді, усуває з одягу легкі забруднення та ідеально виполіскується, не залишаючи запахів або залишків миючої речовини у волокнах тканини. Якщо порівняти порошок і гель, найбільш безпечним буде саме гель.

Ще одна перевага гелю — під час завантаження машини часточки засобу не розлітаються по кімнаті й не осідають на поверхнях, як це часто відбувається з порошком. Таким чином, ризик появи алергії через пральний засіб знову зменшується.

Наприклад, гель для прання Honey Bunny не містить барвників, підходить для білої, кольорової білизни та схвалений дерматологами, що підтверджує його безпечність для шкіри дитини.

Єдиний мінус рідких засобів — вони не завжди здатні справлятися зі складними або засохлими плямами. Коли гель не справляється, для усунення стійких забруднень рекомендується використовувати порошок.

 

Порошок — ідеальна чистота

Порошок можна назвати одним із найбільш популярних і затребуваних товарів для прання дитячого одягу. Він бездоганно справляється зі складними плямами і водночас безпечний для здоров’я малюка. Головне — бути уважними при виборі. Перед покупкою зверніть увагу на склад засобу.

  • Фосфанати, ПАР, фосфати: вміст має бути не більше 5% або від 5 до 15% залежно від різновиду речовини.
  • Відбілювачі (хлорні або оптичні): не повинні міститися.
  • Ароматизатори, кондиціонери: також не повинно бути або можуть бути присутніми в мінімальній кількості.

Серйозною перевагою будуть також такі позначки: «гіпоалергенний», «від народження» та ін.

Усі ці характеристики має універсальний дитячий порошок від Honey Bunny, який підходить для білого та кольорового, для ручного й автоматичного прання. Засіб не містить фосфатів, до його формули входять натуральні компоненти, тому він може використовуватися для прання речей дитини від самого народження.

Під час прання зверніть увагу на такі нюанси.

  • Наявність аромату: якщо дитячий одяг після полоскання має яскраво виражений аромат порошку, краще відмовитися від його використання.
  • Кількість піни: чим більше порошок утворює піни, тим більш він шкідливий.
  • Розчинність: від того, наскільки швидко засіб розчиняється, залежить якість прання. Низька розчинність може бути причиною поганого виполіскування, білих слідів на тканині і, відповідно, подразнень у дитини.

 

Що ж вибрати?

У кожної мами є своя думка щодо цього питання. Хтось суворо дотримується традиційних методів і пере все вручну за допомогою мила. Інші повністю довіряють лише рідким гелям. А більшість мам все ж використовують порошки, оскільки вони забезпечують відмінний результат прання.

Найкращий варіант — мати вдома всі різновиди пральних засобів і використовувати їх по мірі необхідності.

  • Гель — для щоденного прання.
  • Мило — для усунення свіжих плям.
  • Порошок — для якісного прання та усунення складних забруднень.

А для того, щоб білизна легше розгладжувалася та мала бездоганну м’якість, для полоскання використовуйте кондиціонер для дитячої білизни Honey Bunny. Цей засіб не містить шкідливих речовин і підходить навіть для ніжної й чутливої ​​шкіри.

 

Сподіваємося, наша стаття була корисною для вас, і тепер вам буде легше зробити правильний вибір. Бажаємо щасливого батьківства та здоров’я вашим малюкам!

Останні

12 вправ для красивої постави

Ти можеш багато часу проводити у тренажерному залі, займатись вдома з фітнес-резинкою або гімнастичним м’ячем,… Докладніше

Травень 9, 2024

Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

Чимало людей відносять психосоматику щонайменше до чогось нематеріального, а щонайбільше – до неіснуючого явища. Однак… Докладніше

Травень 8, 2024

13 смачних заправок для салатів

Салатні заправки — це простий спосіб додати різноманіття своєму щоденному меню, особливо в літній період,… Докладніше

Травень 8, 2024

Як вибрати ідеальну каструлю

Ну, ось що можна розповісти про вибір каструль? Об'єм, форма, гарні візерунки на стінках посуду...… Докладніше

Травень 7, 2024

Трендові прикраси для модного літнього образу 2024

Двічі на рік на показах Fashion Week імениті бренди задають настрій майбутньому модному сезону. Потім… Докладніше

Травень 7, 2024

З Днем матері 2024: красиві вітальні листівки

Наші матусі — найважливіші люди у нашому житті. Ми безумовно любимо їх за ту увагу,… Докладніше

Травень 7, 2024